silencer7 16.06.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Z tego co wiem profili CW nie przykręca się do UW przy wykonywaniu zabudowy z płyt GK. Myślałem więc, że nie przykręca się ich i już - nigdzie. A tymczasem na filmiku Geberita pokazane jest że skrajne profile CW bezpośrednio przy stelażu WC skręcane są właśnie ze stelażem. Filmik tutaj (w 1:12 min. profile są przykręcane): Czy to na pewno właściwe podejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 16.06.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Wszystkie chwyty dozwolone, ważne żeby twarde było, a nie mientkie... Skręcaj do kupy na sztywno, ale z głową. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.06.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 nieee! z głową nie skręcaj! głowy szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silencer7 17.06.2009 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Czyli jakbym się uparł i cały stelaż skręcił ze sobą do kupy na sztywno to nic się nie będzie działo? Klej do płytek będzie oczywiście elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.06.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Czyli jakbym się uparł i cały stelaż skręcił ze sobą do kupy na sztywno to nic się nie będzie działo? Klej do płytek będzie oczywiście elastyczny. no co Wy co za pomysły, skręcać stelaż najpierw z głową a później skręcać do kupy? kupa niezbyt solidny materiał (powiedziałbym nawet że to gó..no nie materiał ) na montzą geberita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silencer7 17.06.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 No dobra kupa i geberit to zły zestaw A tak poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.06.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 ja tam osobiście nie widzę przeciwwskazań, ani do sztywnego skręcenia geberita ze stelażem obudowy, jak również do zestawienia geberita z kupą (ale tylko po zakończonym montażu z poprawnym podłączeniem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.06.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 a'propos głowy... myślę, że przy robocie dobrze jest użyć również głowy a nie tylko trzymać się schematów. Na logikę... ta ścianka ma być sztywna czy "pływająca"? Dziękuję - wszystko na ten temat. Ja przy Gebericie skręcałem wszystko na sztywno. No i nie zapomnij dać podwójnej płyty tam gdzie będziesz wieszał miskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silencer7 18.06.2009 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 a'propos głowy... myślę, że przy robocie dobrze jest użyć również głowy a nie tylko trzymać się schematów. Na logikę... ta ścianka ma być sztywna czy "pływająca"? Dziękuję - wszystko na ten temat. Ja przy Gebericie skręcałem wszystko na sztywno. No i nie zapomnij dać podwójnej płyty tam gdzie będziesz wieszał miskę.Dzięki za odpowiedzi. Do mnie też przemawia bardziej opcja ze skręceniem na sztywno, ale jedni mówią tak inni tak i powstaje mętlik. Tak czy inaczej moim zdaniem powstałe naprężenia powinny przenosić spoiny na obrzeżach płyt a nie luzy w profilach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 18.06.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 na krawędziach prostopadłych ścianek (tzn ścianki regipsowej i ściany murowanej) i tak nic nie ma szans pękać bo albo dajesz tam jakąś listwę albo po prostu silikon który pokrywa spoinę przy płytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts