Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Montaż Geberita w zabudowie - pytanie o profile CW

silencer7

Recommended Posts

Z tego co wiem profili CW nie przykręca się do UW przy wykonywaniu zabudowy z płyt GK. Myślałem więc, że nie przykręca się ich i już - nigdzie. A tymczasem na filmiku Geberita pokazane jest że skrajne profile CW bezpośrednio przy stelażu WC skręcane są właśnie ze stelażem.

Filmik tutaj (w 1:12 min. profile są przykręcane):

Czy to na pewno właściwe podejście?

:)

Czyli jakbym się uparł i cały stelaż skręcił ze sobą do kupy na sztywno to nic się nie będzie działo? Klej do płytek będzie oczywiście elastyczny.

:lol:

no co Wy :o co za pomysły, skręcać stelaż najpierw z głową a później skręcać do kupy? kupa niezbyt solidny materiał (powiedziałbym nawet że to gó..no nie materiał :lol: ) na montzą geberita :wink:

a'propos głowy... myślę, że przy robocie dobrze jest użyć również głowy a nie tylko trzymać się schematów. Na logikę... ta ścianka ma być sztywna czy "pływająca"? Dziękuję - wszystko na ten temat.

Ja przy Gebericie skręcałem wszystko na sztywno. No i nie zapomnij dać podwójnej płyty tam gdzie będziesz wieszał miskę.

a'propos głowy... myślę, że przy robocie dobrze jest użyć również głowy a nie tylko trzymać się schematów. Na logikę... ta ścianka ma być sztywna czy "pływająca"? Dziękuję - wszystko na ten temat.

Ja przy Gebericie skręcałem wszystko na sztywno. No i nie zapomnij dać podwójnej płyty tam gdzie będziesz wieszał miskę.

Dzięki za odpowiedzi. Do mnie też przemawia bardziej opcja ze skręceniem na sztywno, ale jedni mówią tak inni tak i powstaje mętlik. Tak czy inaczej moim zdaniem powstałe naprężenia powinny przenosić spoiny na obrzeżach płyt a nie luzy w profilach.