sek111 16.06.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam, na wstępie zaznaczę, że jestem totalnym amatorem, trochę czytałem i nie wiem.. Z czego wykonać podmurówkę pod brodzik stalowy, emaliowany? Musi on zostać podniesiony o około 25cm-30cm, czego powinienem użyć- cegły o której najczęściej czytałem, czy czegoś innego? Czy osadzać brodzik na podstawie, czy dodatkowo na krawędziach? Proszę o konkretne odpowiedzi Z góry dzięki. sek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demol 17.06.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 W żadnym wypadku z cegły!, budowanie z cegły to stary i raczej bardzo zły pomysł. Bez najmniejszego problemu w sklepie kupisz wytłoczkę styropianową o odpowiednim wymiarze i dziurką na spust do każdego rodzaju brodzika (koszt około 60..90zł.) Wysokość tez jest różna, mój ma wysokość kafelka 20 cm. Zalety: po pierwsze twardy styropian tłumi dzwięki metalowego brodzika, po drugie świetnie trzymają się kafle i przy pracy brodzika nie odpadają nie ma szans na pęknięcia jak w przypadku cegły. Wymiana, naprawa czegokolwiek nie powoduje konieczności rozwalania całej łazienki, ja wykafelkowałem całą łazienkę, nawet pod brodzikiem dopiero na kafalch postawiłem brodzik i ponownie okleiłem kaflami, daje mi to możliwość wymiany na inny lub przebudowę, a to tylko 1m2 kafelek więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 17.06.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Podłączam się pod poprzedniego posta. Nasz brodzik też jest na styropianowej wytłoczce, wysokości 20cm. Ciepło w stopy, krople uderzające w brodzik nie hałasują, szybki, czysty, bezproblemowy montaż i podłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sek111 17.06.2009 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Dziękuję za odpowiedzi , pozdrawiam sek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts