DagaAdam 16.06.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Hej! Za tydzien przychodza tynkarze. Mam wstawione okna (plastikowe). Mam tez dwa okna wykuszowe i zastanawiam sie jak wykonczyc te miejsca: http://szyna.civ.pl/wyk_okno.jpg Tynki beda standardowe cem-wap. Okno jest generalnie zlicowane wewnatrz (chodzi o te boczne wykusze) ze sciana, wiec jak przyjdzie tynk - to bedzie wystawal te 2-3cm i tworzyl taki glif. Czy sa jakies "specjalistyczne" .. tasmy, profile, listwy czy cos w tym guscie, ktore mozna tutaj zastosowac, zeby pomoc tynkarzom w robocie, a przy okazji zapewnic sobie gwarancje, ze te miejsca beda estetycznie i przede wszystkim trwale wykonczone ? Myslalem o jakichs profilach z siatka i zakonczeniem z np. cwiercwalkiem. Czy takie listwy istnieja ?? Chcialbym miec to jak najporzadniej wykonczone, a niestety nie potrafie znalezc ani watku, postow, ani tez tego typu produktow na np. allegro Poradzcie !! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibac 17.06.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 U mnie podpowiedzieli mi fachowcy co robili gładź na tynki cw, jednak już było za późno bo tynki były.Twierdzili oni że boki KAŻDEGO okna najlepiej okleić płytą KG - tylko zieloną. Wtedy nie ma problemu z równymi glifami. W Twoim przypadku te 12,5 mm zawsze mniej od 2-3 cm tynku. Możesz je tylko cieniutko posmarować klejem, co by równo dolegały i przymocować kołkami, które pózniej zaszpachlujesz i nie bedzie ich widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts