Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Prymulka

Recommended Posts

Cały czas robimy... znaczy bardziej Marcin robi, bo ja się zajmuję dziećmi i choruję... jakies przeziębienie mnie dopadło :( na górze została do zaszpachlowania garderoba i łazienka do zaspoinowania i zaszpachlowania... roboty przed nami masa niestety.. niestety 2 lub 4 łapkami niewiele daje się zrobić pracując jeszcze zawodowo... :( Marcin robi codziennie od 19-20 do późna w nocy.... a wstawać trzeba przed 6... ale damy radę... pewnie na przyszły rok zostanie jeszcze masa pracy, ale co zrobić... trza to trza....

narazie plan jest taki:

- kończymy spoinowania i szpachlowania ze szlifowaniami i pozbywamy się kurzu i pylenia ma górze :D

- Marcin kończy układać schody a ja maluje jeden (chociaż) pokój.

- kładziemy panele w tym jednym pokoju

- wyprowadzamy dzieci na górę do pokoju i Marcin kładzie płytki w kuchni, żeby Jacek mógł nam zrobić meble do kuchni (mają być 23 grudnia :D ).

I to wszystko musimy zrobić (najlepiej by było) przed okresem grzewczym, bo ogrzewanie w kuchni jest podłogowe, a na ciepłej podłodze nie można kłaść płytek :(

Damy radę!!

Dziś odbieram dziennik (zamknięty!!) od kierownika budowy, składamy papiórki w nadzorze i będziemy mogli oficjalnie mieszkać ;)

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a innymi pracami się pochwalę, jak będę mogła włączyć kompa.. póki co jest przykryty folią... w sumie dostać by sie dało, ale nie chcę pokazywać dzieciom, że można, bo chciałyby cały czas bajki oglądać :o i ani nie dałoby sie ich do spania zaginic ani z góry wyciągnąć, żeby coś tam porobić... więc wolę nie kusić...

Miśka! a Ty się pochwal trochę rysunkami... :) na jakiś skaner i wio!

Gratuluję talentu i cierpliwości!!!! Ale piekny portret!! :o

Ja to chyba najbardziej lubię te szro-białe 8)

Moja babcia też wyszywa i wiem ile czasu trzeba na to pośiwęcić.

A z tymi kolorami to masz rację-oczopląsu można dostać.A jak jeszcze jest kilka podobnych kolorów!!! :-?

Nie raz babcia mnie wołała,żebym powiedziała jaki kolor ma wyszywać...

Jak tylko będziesz miała możliwość do dawaj więcej.Ja lubię takie rzeczy oglądać :D :D

Olu wiem jak to jest robić we dwójkę, więcej czasu schodzi, ale grunt, że dązy człek aby osiągnąc cel :wink:

To sporo dobrej roboty zrobiliście :wink:

Olu moje prace te z czasów studiów- a tez takie sobie, są ode mnie 600 km, są to prace na dużych arkuszach... a tutaj tak szkicowałam sobie pierdułki ...

Obrazy na blejtramach albo dla kogoś malowałam, a częśc się spaliła, bo niestety w moim zyciu przezyłam pożar mieszkania... I gaśnica to podstawa aby miec w domku... taką domową...

:wink:

A więc po kolei:

MOJEMU KOCHANIUTKIEMU MĘŻUSIOWI

Z OKAZJI 33 URODZINEK ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSIEJSZE I DZIĘKUJĘ MU BARDZO ALE TO BAAARDZO MOCNO ZA WSZYSTKO!! ZA MORZE CIERPLIWOŚCI DO TAKIEJ WREDOTY JAK JA, ZA OGROM WYSIŁKU, JAKI WKŁADA W MASZ DOMEK... NO PO PROSTU ZA WSZYSTKO!

ŻYJ MILION LAT, KOCHANIE :*****

A z rzeczy budowlanych (jakże dziś przyziemnych ;) ) - została łazienka i garderoba do zaszpachlowania i poszlifowania i będzie finito tego syfu.. i będę się WRESZCIE!! wyżywać artystycznie na ścianach :D:D:D i schodom przybyło trochę płytek. Wyglądają super!!

A dziś Marcin wziął wolne i pojechał złożyć dokumenty o odbiór naszego domeczku!! HURRRRAAAA!!!! :D

Ho ho ho takie piękne urodzinki dziś ktoś ma http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/b020.gifhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/b020.gifhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/b020.gif

Najlepsze życzonka dla Marcina czyli Martinezio http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/rose1__bloomingA.gif

A co mi tam hm hm ....dorzucimy jeszcze tańczącą laseczkę .( to oz tylko w perułce :lol: :lol: :lol:

przy takich urodzinkach należy się :wink:

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/4uvnxmx%5B1%5D%281%29.gif

no i jeszcze coś na ochłodę

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/bier2.gifhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/bier2.gifhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/bier2.gif

Serdecznie wszystkim dziękuję za życzenia. Trochę spóźnione, ale wczoraj nie miałem dostępu do netu :/

Z tej okazji razem z OZ, autorką tegoż wypieku zapraszamy na słodycz:

http://lh3.ggpht.com/_4STjwinLOH8/Sq9PeJhXPSI/AAAAAAAACDw/CoUuYrKW79g/s640/S6302049.JPG

:)

Choć tak przyznam, że z powodu tych latek na karku i siwych włosów powinno się siąść i ryczeć ;) Kolejny gwóźdź do trumny...

Dorzuciłem też trochę nowych fotek do galerii ocieplania. Pojawiły się tam m.in. fotki niezbędnych narzędzi, oraz materiałów gipso-pochodnych używanych przez nas do spoinowania i gładziowania ;)

wowwwwwwwwwwwwwwww....

Jakie piękne TE OLU TWOJA zyczenia...

Ale i ja spoźnione -ale szczere....

STO LAT ATO LAT STO LAT STO LAT -NIECH ŻYJE NAM :wink: a NAWET I WIĘCEJ :wink:

A ktos jest tutaj Panną -moja córcia ma ur. 17-tego :wink:

Nu Marcinie -to wiek Jezusowy :D Rok temu taki miałam, tez mam nie jeden włos siwy, ale co tam... :wink: :D

Olu czyżby to rogaliki?

Ja z lukrem robię ale te są fantastyczne... :D Jeden dla Gosi -jeden dla 2 Gosi, jeden dla Asi, jeden dla 2 Asi, jeden dla Oli, Marcina, jeszcze po jednym dla dzieci i... z 4-y dla Misi - nu co? musze mieć siłę aby blachę wciągać na górę i nie spaść :lol:

to był żart :wink:

Chociaż apetycznie te cuda wyglądają...

Olu to super będziecie mieli NUMER domku :wink: Aby odbiór poszedł ok tylko :wink:

Tego WAM obojgu życzę :wink:

Z tej okazji razem z OZ, autorką tegoż wypieku zapraszamy na słodycz:

hm hm hm ...ale nas rozpieszczacie :o ale smakołyki

Choć tak przyznam, że z powodu tych latek na karku i siwych włosów powinno się siąść i ryczeć ;) Kolejny gwóźdź do trumny...

mój mąż ma tez ten sam dylemat z latkami co ty bo ten sam rocznik :lol:

Olu czyżby to rogaliki?

Ja z lukrem robię ale te są fantastyczne... :D Jeden dla Gosi -jeden dla 2 Gosi, jeden dla Asi, jeden dla 2 Asi, jeden dla Oli, Marcina, jeszcze po jednym dla dzieci i... z 4-y dla Misi - nu co? musze mieć siłę aby blachę wciągać na górę i nie spaść :lol:

ja chciałam zrobić z lukrem, ale nie było w sklepie "wsiowym" a do innego ne chciało mi się gonić...

bierzcie ile chcecie :) dla wszystkich starczy ;)

Olu to super będziecie mieli NUMER domku :wink: Aby odbiór poszedł ok tylko :wink:

numer domu juz mamy :) 32A :)

a odbiór :evil: ja się chyba rozwiodę przez to :evil:

Olu czyżby to rogaliki?

ja chciałam zrobić z lukrem, ale nie było w sklepie "wsiowym" a do innego ne chciało mi się gonić...

bierzcie ile chcecie :) dla wszystkich starczy ;)

numer domu juz mamy :) 32A :)

a odbiór :evil: ja się chyba rozwiodę przez to :evil:

a co robią Wam pod górkę z odbiorem :roll:

czy coś innego :wink:

a co robią Wam pod górkę z odbiorem :roll:

czy coś innego :wink:

Coś innego - kłopoty z organizacją dostarczenia brakujących papierów :evil:

No, ale może jakoś z tego wybrniemy... Urwę się z roboty dzisiaj wcześniej (uzgodnione z szeryfem, co by nie było ;)), odbierzemy dzieciaki i pojedziemy do PINBu.

Braknie nam tylko 1 świstka w tytule "Protokół odbioru przyłącza wodociągowego" :roll: Nie mogę się spotkać z wykonawcą, bo ten ma full roboty i nie ma czasu :x, a poza tym muszę ścignąć o podpis kolesia z wodociągów, co plomby zakładał... :roll:

W Polsce rządzi papierologia,aż strach co my będziemy biedaki robili,skoro budowa daleko. Trzeba będzie załatwiać i mieć anielską cierpliwość. Ostatnio się dowiedziałam,że u nas w gminie nie odbiorą domu ,jeśli nie ma się wykończonej elewacji i sprawdzają jak jest w WZ i podobno są upierdliwi :-?

a ja myslałam, że najpierw jest odbiór i potem dają ten numer i mozna już się zameldować itp. :roll: :o

Wiecie co, z ta papierologią to jakiś koszmarw tym naszym kraju :evil:

A rozliczałyście materiały budowlane? Bo mnie to niebawem czeka, juz poczytałam nawet wątek, ale nie wiem jaka stawkę mam podać... to chore :-?