oz 10.09.2009 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Cały czas robimy... znaczy bardziej Marcin robi, bo ja się zajmuję dziećmi i choruję... jakies przeziębienie mnie dopadło na górze została do zaszpachlowania garderoba i łazienka do zaspoinowania i zaszpachlowania... roboty przed nami masa niestety.. niestety 2 lub 4 łapkami niewiele daje się zrobić pracując jeszcze zawodowo... Marcin robi codziennie od 19-20 do późna w nocy.... a wstawać trzeba przed 6... ale damy radę... pewnie na przyszły rok zostanie jeszcze masa pracy, ale co zrobić... trza to trza.... narazie plan jest taki: - kończymy spoinowania i szpachlowania ze szlifowaniami i pozbywamy się kurzu i pylenia ma górze - Marcin kończy układać schody a ja maluje jeden (chociaż) pokój. - kładziemy panele w tym jednym pokoju - wyprowadzamy dzieci na górę do pokoju i Marcin kładzie płytki w kuchni, żeby Jacek mógł nam zrobić meble do kuchni (mają być 23 grudnia ). I to wszystko musimy zrobić (najlepiej by było) przed okresem grzewczym, bo ogrzewanie w kuchni jest podłogowe, a na ciepłej podłodze nie można kłaść płytek Damy radę!! Dziś odbieram dziennik (zamknięty!!) od kierownika budowy, składamy papiórki w nadzorze i będziemy mogli oficjalnie mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 10.09.2009 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 a innymi pracami się pochwalę, jak będę mogła włączyć kompa.. póki co jest przykryty folią... w sumie dostać by sie dało, ale nie chcę pokazywać dzieciom, że można, bo chciałyby cały czas bajki oglądać i ani nie dałoby sie ich do spania zaginic ani z góry wyciągnąć, żeby coś tam porobić... więc wolę nie kusić... Miśka! a Ty się pochwal trochę rysunkami... na jakiś skaner i wio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 10.09.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Gratuluję talentu i cierpliwości!!!! Ale piekny portret!! Ja to chyba najbardziej lubię te szro-białe Moja babcia też wyszywa i wiem ile czasu trzeba na to pośiwęcić. A z tymi kolorami to masz rację-oczopląsu można dostać.A jak jeszcze jest kilka podobnych kolorów!!! Nie raz babcia mnie wołała,żebym powiedziała jaki kolor ma wyszywać... Jak tylko będziesz miała możliwość do dawaj więcej.Ja lubię takie rzeczy oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 11.09.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Olu wiem jak to jest robić we dwójkę, więcej czasu schodzi, ale grunt, że dązy człek aby osiągnąc cel To sporo dobrej roboty zrobiliście Olu moje prace te z czasów studiów- a tez takie sobie, są ode mnie 600 km, są to prace na dużych arkuszach... a tutaj tak szkicowałam sobie pierdułki ... Obrazy na blejtramach albo dla kogoś malowałam, a częśc się spaliła, bo niestety w moim zyciu przezyłam pożar mieszkania... I gaśnica to podstawa aby miec w domku... taką domową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 11.09.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 częśc się spaliła, bo niestety w moim zyciu przezyłam pożar mieszkania... I gaśnica to podstawa aby miec w domku... taką domową... tak mi przykro Misia ale to naprawde wazne zeby miec gasnice i czujniki dymu w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 11.09.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 a tutaj tak szkicowałam sobie pierdułki ... a my z chęcią byśmy popatrzały na pierdułki same zdolne kobitki są wśród nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 14.09.2009 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 A więc po kolei: MOJEMU KOCHANIUTKIEMU MĘŻUSIOWI Z OKAZJI 33 URODZINEK ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSIEJSZE I DZIĘKUJĘ MU BARDZO ALE TO BAAARDZO MOCNO ZA WSZYSTKO!! ZA MORZE CIERPLIWOŚCI DO TAKIEJ WREDOTY JAK JA, ZA OGROM WYSIŁKU, JAKI WKŁADA W MASZ DOMEK... NO PO PROSTU ZA WSZYSTKO! ŻYJ MILION LAT, KOCHANIE :***** A z rzeczy budowlanych (jakże dziś przyziemnych ) - została łazienka i garderoba do zaszpachlowania i poszlifowania i będzie finito tego syfu.. i będę się WRESZCIE!! wyżywać artystycznie na ścianach :D:D i schodom przybyło trochę płytek. Wyglądają super!! A dziś Marcin wziął wolne i pojechał złożyć dokumenty o odbiór naszego domeczku!! HURRRRAAAA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 14.09.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Ho ho ho takie piękne urodzinki dziś ktoś ma http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/b020.gifhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/b020.gifhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/b020.gif Najlepsze życzonka dla Marcina czyli Martinezio http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/rose1__bloomingA.gif A co mi tam hm hm ....dorzucimy jeszcze tańczącą laseczkę .( to oz tylko w perułce przy takich urodzinkach należy się http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/4uvnxmx%5B1%5D%281%29.gif no i jeszcze coś na ochłodę http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/bier2.gifhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/bier2.gifhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14003/bier2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.09.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Serdecznie wszystkim dziękuję za życzenia. Trochę spóźnione, ale wczoraj nie miałem dostępu do netu :/ Z tej okazji razem z OZ, autorką tegoż wypieku zapraszamy na słodycz: http://lh3.ggpht.com/_4STjwinLOH8/Sq9PeJhXPSI/AAAAAAAACDw/CoUuYrKW79g/s640/S6302049.JPG Choć tak przyznam, że z powodu tych latek na karku i siwych włosów powinno się siąść i ryczeć Kolejny gwóźdź do trumny... Dorzuciłem też trochę nowych fotek do galerii ocieplania. Pojawiły się tam m.in. fotki niezbędnych narzędzi, oraz materiałów gipso-pochodnych używanych przez nas do spoinowania i gładziowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 15.09.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 wowwwwwwwwwwwwwwww.... Jakie piękne TE OLU TWOJA zyczenia... Ale i ja spoźnione -ale szczere.... STO LAT ATO LAT STO LAT STO LAT -NIECH ŻYJE NAM a NAWET I WIĘCEJ A ktos jest tutaj Panną -moja córcia ma ur. 17-tego Nu Marcinie -to wiek Jezusowy Rok temu taki miałam, tez mam nie jeden włos siwy, ale co tam... Olu czyżby to rogaliki? Ja z lukrem robię ale te są fantastyczne... Jeden dla Gosi -jeden dla 2 Gosi, jeden dla Asi, jeden dla 2 Asi, jeden dla Oli, Marcina, jeszcze po jednym dla dzieci i... z 4-y dla Misi - nu co? musze mieć siłę aby blachę wciągać na górę i nie spaść to był żart Chociaż apetycznie te cuda wyglądają... Olu to super będziecie mieli NUMER domku Aby odbiór poszedł ok tylko Tego WAM obojgu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 15.09.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Z tej okazji razem z OZ, autorką tegoż wypieku zapraszamy na słodycz: hm hm hm ...ale nas rozpieszczacie ale smakołyki Choć tak przyznam, że z powodu tych latek na karku i siwych włosów powinno się siąść i ryczeć Kolejny gwóźdź do trumny... mój mąż ma tez ten sam dylemat z latkami co ty bo ten sam rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 15.09.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ja z lukrem robię ale te są fantastyczne... prosze mi tu przepis zapodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 16.09.2009 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Olu czyżby to rogaliki? Ja z lukrem robię ale te są fantastyczne... Jeden dla Gosi -jeden dla 2 Gosi, jeden dla Asi, jeden dla 2 Asi, jeden dla Oli, Marcina, jeszcze po jednym dla dzieci i... z 4-y dla Misi - nu co? musze mieć siłę aby blachę wciągać na górę i nie spaść ja chciałam zrobić z lukrem, ale nie było w sklepie "wsiowym" a do innego ne chciało mi się gonić... bierzcie ile chcecie dla wszystkich starczy Olu to super będziecie mieli NUMER domku Aby odbiór poszedł ok tylko numer domu juz mamy 32A a odbiór ja się chyba rozwiodę przez to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.09.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 mój mąż ma tez ten sam dylemat z latkami co ty bo ten sam rocznik Bo to najlepszy rocznik pod słońcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 16.09.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Olu czyżby to rogaliki? Ja z lukrem robię ale te są fantastyczne... Jeden dla Gosi -jeden dla 2 Gosi, jeden dla Asi, jeden dla 2 Asi, jeden dla Oli, Marcina, jeszcze po jednym dla dzieci i... z 4-y dla Misi - nu co? musze mieć siłę aby blachę wciągać na górę i nie spaść ja chciałam zrobić z lukrem, ale nie było w sklepie "wsiowym" a do innego ne chciało mi się gonić... bierzcie ile chcecie dla wszystkich starczy Olu to super będziecie mieli NUMER domku Aby odbiór poszedł ok tylko numer domu juz mamy 32A a odbiór ja się chyba rozwiodę przez to a co robią Wam pod górkę z odbiorem czy coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 16.09.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 a co robią Wam pod górkę z odbiorem czy coś innego Coś innego - kłopoty z organizacją dostarczenia brakujących papierów No, ale może jakoś z tego wybrniemy... Urwę się z roboty dzisiaj wcześniej (uzgodnione z szeryfem, co by nie było ), odbierzemy dzieciaki i pojedziemy do PINBu. Braknie nam tylko 1 świstka w tytule "Protokół odbioru przyłącza wodociągowego" Nie mogę się spotkać z wykonawcą, bo ten ma full roboty i nie ma czasu , a poza tym muszę ścignąć o podpis kolesia z wodociągów, co plomby zakładał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 16.09.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 W Polsce rządzi papierologia,aż strach co my będziemy biedaki robili,skoro budowa daleko. Trzeba będzie załatwiać i mieć anielską cierpliwość. Ostatnio się dowiedziałam,że u nas w gminie nie odbiorą domu ,jeśli nie ma się wykończonej elewacji i sprawdzają jak jest w WZ i podobno są upierdliwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 16.09.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 kurcze nie straszcie mnie z tym odbiorem bo my w poniedziałek złozylismy juz wszystkie papierki na odbiór i az boje sie myslec ze jeszcze czegos brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 16.09.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 mój mąż ma tez ten sam dylemat z latkami co ty bo ten sam rocznik Bo to najlepszy rocznik pod słońcem mój mąż mi to codziennie powtarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.09.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 a ja myslałam, że najpierw jest odbiór i potem dają ten numer i mozna już się zameldować itp. Wiecie co, z ta papierologią to jakiś koszmarw tym naszym kraju A rozliczałyście materiały budowlane? Bo mnie to niebawem czeka, juz poczytałam nawet wątek, ale nie wiem jaka stawkę mam podać... to chore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts