Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Prymulka

Recommended Posts

Dziękuję już myślałam, że nikomu nie podoba się moje "dzieło"

A Franuś się cieszy bardzo...

Olu mi sie bardzo podoba, bo uważam, że dzieci powinny mieć wesołe pokoiki -barwy... Inaczej jak juz starsze -tak jak moja...

Co do pokoju Agatki mam pomysł...

Sufit cały na jasny błekit pomalować, z dość szerokim paskiem niebieskiego paska na ścianach... wiesz tak jakby niebo to nie tylko sam sufit... obłoczki ta sama farba plus ciut białej -na obłoczki, cholercia nie wiem, czy ona ma ze skosem tez pokoik? Pewnie podobny do Franka?

Ale to nic...

wiesz na jednej -niezbyt zastawionej ścianie można namalować poprostu te słonko, bądź lamka żółta -takie słoneczko -o ile jest szansa na klinkier... Zaś na ścianie namalować jej zielona trawę, kwiatki ... - to zamiast np. fototapety.

a może sa gdzieś takie fototapety z wróżkami?

Trawkę namalowałabym, ale podejrzewam, że przecież dojdą mebelki... Więc pozostałe ściany muszą mieć tylko te same tło... co ta jedna -mniej zastawiona i z wróżkami....

Ja pamietam, jak u nas kiedys tato mój sam porobił sobie szablon -takie gwiazdki i nie było jeszcze niebieskich farb, więc ultramaryną pomalował sufit, przykładając szablon - gwiazdki...

Nikt takiego gwieździstego i niebieskiego sufitu nie miał, jak mój brat... Zas u mnie dookoła były kwiatki -brąz - takiego wyboru kolorów nie było...

Wiesz te słonko to nawet można zrobić, albo zakupić i powiesić na ścianie... u góry, chyba, że namalujecie....

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

gratuluje pomalowanego pokoiku dla Synka, jest super. Zgadzam się, że chyba nic nie cieszy tak bardzo jak radość dziecka, że ma swój pokoik. Ja jestem też na etapie remontu u siebie i tak jak u Ciebie jak pokazałam mojemu synkowi najpierw pomalowane ściany, później podłoge i naklejki jakie mu zamówiłam to całe zmęczenie remontowe szybko odeszło jak widziałm synka jak biega, turla się po podłodze i ciągle mówi "pokój Piotrusia jest śliczny" :lol:

no to teraz zapewne Mąż kładzie panele,

Ekhm... No już prawie skończone to układanie :lol: Zresztą OZ przecież pisała o tym. Został paseczek 3cm między ostatnim rzędem a ścianą i nie wiem, czy ciąć kolejne panele po długości (nie wiem, czy prosto mi się uda uciachać, bo krajzega trochę bije na boki, a płatnicą się za...macham), czy ostawić i próbować ukryć pod listwą boczną...

kurcze ten pokoik nie taki malutki a ta wneka jaka fajna koło tego komina, planujecie tam szafę na zamówienie? Czy półeczki?

Hmm... W sumie to nie ma chyba jednoznacznej koncepcji, ale mebelków na zamówienie prędko nie będzie :/ $$ brak. Tymczasowo pewnie będzie tam nic, albo kącik graciarski na zabawki, cy cuś...

Szkoda, ze tak daleko mieszkam, bo ja nawet teraz to chwyciłabym pędzel i pomalowałabym ... :lol:

Wiesz, nasza budowa jest z tych "przyjaznych forumowiczom", więc jakbyś kiedyś się wybierała na Mazowsze, to zaplanuj sobie 1 dzień na kawę u nas :lol: I weź swój pędzel do tej kawy :lol:

Oluuuuuuuuuuuu...

Szukam fajnych fototapet -to jest jednak rozwiązanie...

sufit tylko pomalować wtedy na kolorek np. jaśniutkiego błąkitu

Tylko jedno ale - są wrózki na łące - ale cena też jest niezła...

Wklejam Ci linki... i co znajde to wkleję...

http://www.twojefototapety.pl/?5,fototapeta-wrozki-laka

tutaj są te dwie fajne i odrazu zdjęcie jak wygląda w pokoiku :wink:

http://www.allegro.pl/item709829515_pokoj_jak_z_marzen_fototapeta_super_efekt.html

To ta cena, jeszcze jak za sztukę to nie taka powalająca... a napewno Agadka będzie miała łąkę i wróżki:)[/img]

Olu mi sie bardzo podoba, bo uważam, że dzieci powinny mieć wesołe pokoiki -barwy... Inaczej jak juz starsze -tak jak moja...

Co do pokoju Agatki mam pomysł...

Sufit cały na jasny błekit pomalować, z dość szerokim paskiem niebieskiego paska na ścianach... wiesz tak jakby niebo to nie tylko sam sufit... obłoczki ta sama farba plus ciut białej -na obłoczki, cholercia nie wiem, czy ona ma ze skosem tez pokoik? Pewnie podobny do Franka?

Ale to nic...

wiesz na jednej -niezbyt zastawionej ścianie można namalować poprostu te słonko, bądź lamka żółta -takie słoneczko -o ile jest szansa na klinkier... Zaś na ścianie namalować jej zielona trawę, kwiatki ... - to zamiast np. fototapety.

a może sa gdzieś takie fototapety z wróżkami?

Trawkę namalowałabym, ale podejrzewam, że przecież dojdą mebelki... Więc pozostałe ściany muszą mieć tylko te same tło... co ta jedna -mniej zastawiona i z wróżkami....

Ja pamietam, jak u nas kiedys tato mój sam porobił sobie szablon -takie gwiazdki i nie było jeszcze niebieskich farb, więc ultramaryną pomalował sufit, przykładając szablon - gwiazdki...

Nikt takiego gwieździstego i niebieskiego sufitu nie miał, jak mój brat... Zas u mnie dookoła były kwiatki -brąz - takiego wyboru kolorów nie było...

Wiesz te słonko to nawet można zrobić, albo zakupić i powiesić na ścianie... u góry, chyba, że namalujecie....

Ja planuję zrobić to tak:

Sufit biały (ewentualnie bardzo jasny błękit - boję się, że jak zrobię niebieski to będzie wrażenie, że sufit zaraz spadnie na głowę :roll: ). Potem niebiesko (od granicy skosu/ ściany z sufitem). Na tym pewnie będą jakieś chmurki białe/błękitne) i później nieregularne (zrobię jak mi wałek pojedzie) odcięcie od zielonego. Dodatkowo zrobię sobie szablon trawy (albo pędzlem pomaluję) i w paru miejscach zrobię jej "kępki" trawy. Kwiatuszki i królewny kupię (naklejki), ale to za jakiś czas... Co do słońca to nie wiem co zrobić. Widziałam w Ikei taki plafon na sufit. Ale ogromny jest (chyba z 70 cm średnicy :o ) i boję się że nie zmieści się na suficie (wyście kabla od żyrandola u niej jest w pokoju jest niedaleko skosu - nie wiem dokładnie ile, a nie wiem czy tam się da jakiś kabelek puścić w bok...) no i pewnie jakieś gwiazdeczki pójdą w ruch na sufit co by miała w nocy rozgwieżdżone niebo ;)

Co do "wariactw" naszej córki to wymyśliła sobie, że łóżko musi stać tak, żeby w nocy moga patrzeć na gwiazdy, czyli na wprost okna połaciowego... nie ważne, że będzie stało na środku pokoju... :evil: kurtka wodna no...

a szablon pociągu to ma byc taki wesoły? Taki kolorowy?

Bo powiem Ci, że szukam w neciku -i zero , chyba, że 15x40 cm za 20,80 zł. to malutki :o :roll:

ale wkleje linka -to może sobie zerkniesz ot tak :wink:

http://www.goha.pl/sklep/product_info.php?products_id=2265?osCsid=66dc7fcfc25b91244e6e2bb40f6ae56b

tylko to ten na samej górze -powiększ sobie go... Może mąz go namaluje :wink:

Farbami plakatowymi pamiętam jak mój tato u mojego brata namalował Indianina na koniu...

Teraz są ładne kolory farb plakatowych, widziałam ciut nalepek wróżek i faktycznie coś tam mozna zdziałać :wink:

A z tymi gwiazdami to dobre... maja pomysły ahahaha....

Kurcze przypomniała mi się podobna sytuacja z moim dzieckiem...

Chciała strasznie gwiazdki i żeby świeciły w nocy...

Wtedy szukałam tej lampki - co abazur się kręci i świecą się gwiazdki po ścianach itp. Nie było niestety... ale wtedy pojawiły się na rynku fluorescencyjne gwiazdki... i księzyce itp. Kupiłam taki zestaw, gdzie były gwiazdki i księzyc - zdało efekt, a zawiesiłam na zyrandoże w jej pokoju na cieniutkiej zyłce (trudno ja mozna było zauważyć) a gwiazdki w nocy ładnie się świeciły... :wink:

może to zadziała -takie gwiazdki? Takie opakowie góra teraz 10 zł.

o a nawet 4,90 :wink:

http://www.allegro.pl/item741822265_gwiazdki_z_ksiezycem_swiecace_fluorescencyjne.html

Jeśli pociąg, to tylko z serii Thomas & Friends, niestety :/ Franek ma fizia na ich punkcie i to jest jedyny (dosłownie) temat rozmów z nim, ostatnio :/

Kurcze ja nawet tej bajki nie znam :o :roll:

ale cyrki z tymi dziećmi...ahahaaaaaaaaa...

to nie to co kiedyś..drewniany pociąg, lalka plastikowa... Mis Uszatek i the end -ahahaaaaaaaaaa

Kurcze przypomniała mi się podobna sytuacja z moim dzieckiem...

Chciała strasznie gwiazdki i żeby świeciły w nocy...

Wtedy szukałam tej lampki - co abazur się kręci i świecą się gwiazdki po ścianach itp. Nie było niestety... ale wtedy pojawiły się na rynku fluorescencyjne gwiazdki... i księzyce itp. Kupiłam taki zestaw, gdzie były gwiazdki i księzyc - zdało efekt, a zawiesiłam na zyrandoże w jej pokoju na cieniutkiej zyłce (trudno ja mozna było zauważyć) a gwiazdki w nocy ładnie się świeciły... :wink:

może to zadziała -takie gwiazdki? Takie opakowie góra teraz 10 zł.

o a nawet 4,90 :wink:

http://www.allegro.pl/item741822265_gwiazdki_z_ksiezycem_swiecace_fluorescencyjne.html

Ja myslałam też o tych fluorescencyjnych ;) wypatrzyłam sobie te: http://www.allegro.pl/item744261703_swiecace_gwiazdki_fluorescencyjne_gwiazdy_700_sz.html :o całą chałupę obdzielę :o ;)

Oluuuuuuuuuuuu...

Szukam fajnych fototapet -to jest jednak rozwiązanie...

sufit tylko pomalować wtedy na kolorek np. jaśniutkiego błąkitu

Tylko jedno ale - są wrózki na łące - ale cena też jest niezła...

Wklejam Ci linki... i co znajde to wkleję...

http://www.twojefototapety.pl/?5,fototapeta-wrozki-laka

tutaj są te dwie fajne i odrazu zdjęcie jak wygląda w pokoiku :wink:

http://www.allegro.pl/item709829515_pokoj_jak_z_marzen_fototapeta_super_efekt.html

To ta cena, jeszcze jak za sztukę to nie taka powalająca... a napewno Agadka będzie miała łąkę i wróżki:)[/img]

Fototapety fajne... ale cena jest za 1m2 a nie za sztukę.. a jak ja mam ścianę (na której mogłabym to zrobić i żeby z sensem wyglądało to trza by dać na całą) 2,5m x 4 coś (liczmy 4) to się robi cena 500 zeta :( troszki dużo :(

Chyba się sama pogimnastykuję ;) jak wyjdzie brzydko to zdjęć nie zrobię i się nie pochwalę :p

A tak jeszcze z ciekawości.. jak ze zrywaniem takich tapet ze ścian?? jak się dziecięciu znudzi...

A tak w ogóle wczoraj jego tatuś WARIAT!!

ułożył mu w całym pokoju panele!

:o :o :o

to chyba spodobały mu się bardzo kolorki u frania ze odrazu zabrał się za podłogę . teraz tylko łóżko i franus ma jako pierwszy pokój :wink:

BRAWO dla tatusia !!!

no i znowu będą fotki :lol:

Oj z nią to jest jazda. Agatka to taka dusza artystyczna ;)

widac ze to kobitka i w kasze sobie nie da dmuchac :wink: jezeli tak sobie wymysliła to tak ma być i basta !!!!! :lol:

Czy Wasze dzieci są też takie uparte????

to jest chyba standart razem z pakietem :lol:

bo co ona mogła sobie pomyśleć o "dziewczynie", która ubrana jest w bojówki, czarną koszulkę z kolorowymi napisami i wyciągnięty sweter, do tego ma 3 kolczyki w uchu i włosy na jeża?? ;)

teraz to juz całkiem ci nie popuscimy i musisz koniecznie szybciutko konto założyć na nk.

szybciutko chcemy cie poznać :wink:

Ale wiesz Co Olu...

Wzór mniej więcej tej fototapety masz...

Wiesz możesz ciut z niej sobie jakiś plan pracy zrobić... podpatrzeć...

Faktycznie b. drogie te fototapety...

Ja myślę, że dasz radę i niedługo zaskoczysz nas fotkami :wink:

Jeśli chodzi o fototapety, to Misiek miał długo taki las... moczylismy woda i odchodziła ok :wink: Potem tylko trzeba dobrze klej wyczyścic, bo będzie przebijał.

Fototapetę najlepiej kłaść na gładzi, ponieważ nie odbijaja się te takie pod spodem grudki -taka nierówna nawierzchnia...

Olu naklejki są tez wróżek... Ja tez bym w takim wypadku malowała :wink:

A te gwiazdki to popatrz, że teraz na klej - kurcze 700 szt. to faktycznie sporo... :wink: :lol:

No to panele w pokoju Franka skończone. Zostało zamontować listwy boczne, może dziś się to stanie ;) jutro dzieci będą wyeksmitowane na górę (Agatka dała się przekonać tatusiowi - i jego urokowi osobistemu ;) )

Więc pokój wygląda tak (jeszcze panele brudne, ale piękne!! ):

http://lh3.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SrxkJxGzm0I/AAAAAAAAI-Y/BGcsjVxrDqM/s400/S6302069.JPG

http://lh6.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SrxkKJSpdrI/AAAAAAAAI-c/UyeADU5Mb-8/s400/S6302070.JPG

Dziś rano od razu po otworzeniu oczu Franuś zażyczył sobie sesję fotograficzną w swoim pokoju ;) tu widać jak mały jest na tle swojego pokoju (a na 4 lata i wcale do małych ludzików nie należy ;) )

http://lh3.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SrxkKeeN_OI/AAAAAAAAI-g/5REZijoowZ0/s400/S6302078.JPG

I jeśli ktoś by mnie zapytał czy warto przez te wszystkie trudy przechodzić.

DLA TAKIEGO UŚMIECHU WARTO!! :D:D:D:D

http://lh5.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SrxkKsKinvI/AAAAAAAAI-k/LGrB6uDzFh0/s400/S6302077.JPG

teraz to juz całkiem ci nie popuscimy i musisz koniecznie szybciutko konto założyć na nk.

szybciutko chcemy cie poznać ;)

Przecież mnie znacie :p

Na nk jakoś nie zamierzam wrócić (dzielnie opieram się naciskom wszelakim... ;) )

Ale żeby zaspokoić Waszą ciekawość ;) to ja z naszymi dziabągami ;) dobrze, że mało mnie widać ;) ale niejaki pogląd macie ;)

http://lh6.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SrxkKw7KBpI/AAAAAAAAI-o/WSKQFQCWccY/s400/S6302062.JPG

ja to ta w środku jakby ktoś miał wątpliwości :p:P:P