taka_ja taki_on 24.09.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Dziękuję już myślałam, że nikomu nie podoba się moje "dzieło" A Franuś się cieszy bardzo... Olu mi sie bardzo podoba, bo uważam, że dzieci powinny mieć wesołe pokoiki -barwy... Inaczej jak juz starsze -tak jak moja... Co do pokoju Agatki mam pomysł... Sufit cały na jasny błekit pomalować, z dość szerokim paskiem niebieskiego paska na ścianach... wiesz tak jakby niebo to nie tylko sam sufit... obłoczki ta sama farba plus ciut białej -na obłoczki, cholercia nie wiem, czy ona ma ze skosem tez pokoik? Pewnie podobny do Franka? Ale to nic... wiesz na jednej -niezbyt zastawionej ścianie można namalować poprostu te słonko, bądź lamka żółta -takie słoneczko -o ile jest szansa na klinkier... Zaś na ścianie namalować jej zielona trawę, kwiatki ... - to zamiast np. fototapety. a może sa gdzieś takie fototapety z wróżkami? Trawkę namalowałabym, ale podejrzewam, że przecież dojdą mebelki... Więc pozostałe ściany muszą mieć tylko te same tło... co ta jedna -mniej zastawiona i z wróżkami.... Ja pamietam, jak u nas kiedys tato mój sam porobił sobie szablon -takie gwiazdki i nie było jeszcze niebieskich farb, więc ultramaryną pomalował sufit, przykładając szablon - gwiazdki... Nikt takiego gwieździstego i niebieskiego sufitu nie miał, jak mój brat... Zas u mnie dookoła były kwiatki -brąz - takiego wyboru kolorów nie było... Wiesz te słonko to nawet można zrobić, albo zakupić i powiesić na ścianie... u góry, chyba, że namalujecie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 24.09.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 gratuluje pomalowanego pokoiku dla Synka, jest super. Zgadzam się, że chyba nic nie cieszy tak bardzo jak radość dziecka, że ma swój pokoik. Ja jestem też na etapie remontu u siebie i tak jak u Ciebie jak pokazałam mojemu synkowi najpierw pomalowane ściany, później podłoge i naklejki jakie mu zamówiłam to całe zmęczenie remontowe szybko odeszło jak widziałm synka jak biega, turla się po podłodze i ciągle mówi "pokój Piotrusia jest śliczny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 24.09.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 no to teraz zapewne Mąż kładzie panele, Ekhm... No już prawie skończone to układanie Zresztą OZ przecież pisała o tym. Został paseczek 3cm między ostatnim rzędem a ścianą i nie wiem, czy ciąć kolejne panele po długości (nie wiem, czy prosto mi się uda uciachać, bo krajzega trochę bije na boki, a płatnicą się za...macham), czy ostawić i próbować ukryć pod listwą boczną... kurcze ten pokoik nie taki malutki a ta wneka jaka fajna koło tego komina, planujecie tam szafę na zamówienie? Czy półeczki? Hmm... W sumie to nie ma chyba jednoznacznej koncepcji, ale mebelków na zamówienie prędko nie będzie :/ $$ brak. Tymczasowo pewnie będzie tam nic, albo kącik graciarski na zabawki, cy cuś... Szkoda, ze tak daleko mieszkam, bo ja nawet teraz to chwyciłabym pędzel i pomalowałabym ... Wiesz, nasza budowa jest z tych "przyjaznych forumowiczom", więc jakbyś kiedyś się wybierała na Mazowsze, to zaplanuj sobie 1 dzień na kawę u nas I weź swój pędzel do tej kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Oluuuuuuuuuuuu... Szukam fajnych fototapet -to jest jednak rozwiązanie... sufit tylko pomalować wtedy na kolorek np. jaśniutkiego błąkitu Tylko jedno ale - są wrózki na łące - ale cena też jest niezła... Wklejam Ci linki... i co znajde to wkleję... http://www.twojefototapety.pl/?5,fototapeta-wrozki-laka tutaj są te dwie fajne i odrazu zdjęcie jak wygląda w pokoiku http://www.allegro.pl/item709829515_pokoj_jak_z_marzen_fototapeta_super_efekt.html To ta cena, jeszcze jak za sztukę to nie taka powalająca... a napewno Agadka będzie miała łąkę i wróżki:)[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 24.09.2009 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Olu mi sie bardzo podoba, bo uważam, że dzieci powinny mieć wesołe pokoiki -barwy... Inaczej jak juz starsze -tak jak moja... Co do pokoju Agatki mam pomysł... Sufit cały na jasny błekit pomalować, z dość szerokim paskiem niebieskiego paska na ścianach... wiesz tak jakby niebo to nie tylko sam sufit... obłoczki ta sama farba plus ciut białej -na obłoczki, cholercia nie wiem, czy ona ma ze skosem tez pokoik? Pewnie podobny do Franka? Ale to nic... wiesz na jednej -niezbyt zastawionej ścianie można namalować poprostu te słonko, bądź lamka żółta -takie słoneczko -o ile jest szansa na klinkier... Zaś na ścianie namalować jej zielona trawę, kwiatki ... - to zamiast np. fototapety. a może sa gdzieś takie fototapety z wróżkami? Trawkę namalowałabym, ale podejrzewam, że przecież dojdą mebelki... Więc pozostałe ściany muszą mieć tylko te same tło... co ta jedna -mniej zastawiona i z wróżkami.... Ja pamietam, jak u nas kiedys tato mój sam porobił sobie szablon -takie gwiazdki i nie było jeszcze niebieskich farb, więc ultramaryną pomalował sufit, przykładając szablon - gwiazdki... Nikt takiego gwieździstego i niebieskiego sufitu nie miał, jak mój brat... Zas u mnie dookoła były kwiatki -brąz - takiego wyboru kolorów nie było... Wiesz te słonko to nawet można zrobić, albo zakupić i powiesić na ścianie... u góry, chyba, że namalujecie.... Ja planuję zrobić to tak: Sufit biały (ewentualnie bardzo jasny błękit - boję się, że jak zrobię niebieski to będzie wrażenie, że sufit zaraz spadnie na głowę ). Potem niebiesko (od granicy skosu/ ściany z sufitem). Na tym pewnie będą jakieś chmurki białe/błękitne) i później nieregularne (zrobię jak mi wałek pojedzie) odcięcie od zielonego. Dodatkowo zrobię sobie szablon trawy (albo pędzlem pomaluję) i w paru miejscach zrobię jej "kępki" trawy. Kwiatuszki i królewny kupię (naklejki), ale to za jakiś czas... Co do słońca to nie wiem co zrobić. Widziałam w Ikei taki plafon na sufit. Ale ogromny jest (chyba z 70 cm średnicy ) i boję się że nie zmieści się na suficie (wyście kabla od żyrandola u niej jest w pokoju jest niedaleko skosu - nie wiem dokładnie ile, a nie wiem czy tam się da jakiś kabelek puścić w bok...) no i pewnie jakieś gwiazdeczki pójdą w ruch na sufit co by miała w nocy rozgwieżdżone niebo Co do "wariactw" naszej córki to wymyśliła sobie, że łóżko musi stać tak, żeby w nocy moga patrzeć na gwiazdy, czyli na wprost okna połaciowego... nie ważne, że będzie stało na środku pokoju... kurtka wodna no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 a szablon pociągu to ma byc taki wesoły? Taki kolorowy? Bo powiem Ci, że szukam w neciku -i zero , chyba, że 15x40 cm za 20,80 zł. to malutki ale wkleje linka -to może sobie zerkniesz ot tak http://www.goha.pl/sklep/product_info.php?products_id=2265?osCsid=66dc7fcfc25b91244e6e2bb40f6ae56b tylko to ten na samej górze -powiększ sobie go... Może mąz go namaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 24.09.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jeśli pociąg, to tylko z serii Thomas & Friends, niestety :/ Franek ma fizia na ich punkcie i to jest jedyny (dosłownie) temat rozmów z nim, ostatnio :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Farbami plakatowymi pamiętam jak mój tato u mojego brata namalował Indianina na koniu... Teraz są ładne kolory farb plakatowych, widziałam ciut nalepek wróżek i faktycznie coś tam mozna zdziałać A z tymi gwiazdami to dobre... maja pomysły ahahaha.... Kurcze przypomniała mi się podobna sytuacja z moim dzieckiem... Chciała strasznie gwiazdki i żeby świeciły w nocy... Wtedy szukałam tej lampki - co abazur się kręci i świecą się gwiazdki po ścianach itp. Nie było niestety... ale wtedy pojawiły się na rynku fluorescencyjne gwiazdki... i księzyce itp. Kupiłam taki zestaw, gdzie były gwiazdki i księzyc - zdało efekt, a zawiesiłam na zyrandoże w jej pokoju na cieniutkiej zyłce (trudno ja mozna było zauważyć) a gwiazdki w nocy ładnie się świeciły... może to zadziała -takie gwiazdki? Takie opakowie góra teraz 10 zł. o a nawet 4,90 http://www.allegro.pl/item741822265_gwiazdki_z_ksiezycem_swiecace_fluorescencyjne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jeśli pociąg, to tylko z serii Thomas & Friends, niestety :/ Franek ma fizia na ich punkcie i to jest jedyny (dosłownie) temat rozmów z nim, ostatnio :/ Kurcze ja nawet tej bajki nie znam ale cyrki z tymi dziećmi...ahahaaaaaaaaa... to nie to co kiedyś..drewniany pociąg, lalka plastikowa... Mis Uszatek i the end -ahahaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.09.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Oz superowy pokój ma Franio fajnie,że podjełyście dziewczyny temat z fototapetami,może kiedyś skorzystam dla syna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 24.09.2009 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Kurcze przypomniała mi się podobna sytuacja z moim dzieckiem... Chciała strasznie gwiazdki i żeby świeciły w nocy... Wtedy szukałam tej lampki - co abazur się kręci i świecą się gwiazdki po ścianach itp. Nie było niestety... ale wtedy pojawiły się na rynku fluorescencyjne gwiazdki... i księzyce itp. Kupiłam taki zestaw, gdzie były gwiazdki i księzyc - zdało efekt, a zawiesiłam na zyrandoże w jej pokoju na cieniutkiej zyłce (trudno ja mozna było zauważyć) a gwiazdki w nocy ładnie się świeciły... może to zadziała -takie gwiazdki? Takie opakowie góra teraz 10 zł. o a nawet 4,90 http://www.allegro.pl/item741822265_gwiazdki_z_ksiezycem_swiecace_fluorescencyjne.html Ja myslałam też o tych fluorescencyjnych wypatrzyłam sobie te: http://www.allegro.pl/item744261703_swiecace_gwiazdki_fluorescencyjne_gwiazdy_700_sz.html całą chałupę obdzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 24.09.2009 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Oluuuuuuuuuuuu... Szukam fajnych fototapet -to jest jednak rozwiązanie... sufit tylko pomalować wtedy na kolorek np. jaśniutkiego błąkitu Tylko jedno ale - są wrózki na łące - ale cena też jest niezła... Wklejam Ci linki... i co znajde to wkleję... http://www.twojefototapety.pl/?5,fototapeta-wrozki-laka tutaj są te dwie fajne i odrazu zdjęcie jak wygląda w pokoiku http://www.allegro.pl/item709829515_pokoj_jak_z_marzen_fototapeta_super_efekt.html To ta cena, jeszcze jak za sztukę to nie taka powalająca... a napewno Agadka będzie miała łąkę i wróżki:)[/img] Fototapety fajne... ale cena jest za 1m2 a nie za sztukę.. a jak ja mam ścianę (na której mogłabym to zrobić i żeby z sensem wyglądało to trza by dać na całą) 2,5m x 4 coś (liczmy 4) to się robi cena 500 zeta troszki dużo Chyba się sama pogimnastykuję jak wyjdzie brzydko to zdjęć nie zrobię i się nie pochwalę A tak jeszcze z ciekawości.. jak ze zrywaniem takich tapet ze ścian?? jak się dziecięciu znudzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 24.09.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 A tak w ogóle wczoraj jego tatuś WARIAT!! ułożył mu w całym pokoju panele! to chyba spodobały mu się bardzo kolorki u frania ze odrazu zabrał się za podłogę . teraz tylko łóżko i franus ma jako pierwszy pokój BRAWO dla tatusia !!! no i znowu będą fotki Oj z nią to jest jazda. Agatka to taka dusza artystyczna widac ze to kobitka i w kasze sobie nie da dmuchac jezeli tak sobie wymysliła to tak ma być i basta !!!!! Czy Wasze dzieci są też takie uparte???? to jest chyba standart razem z pakietem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 24.09.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Chyba się sama pogimnastykuję masz racje bo Ty masz talent , wiec wyjdzie extra i potem zadowolenie większe . co swoja praca to swoja i wazne ze darmowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 24.09.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 bo co ona mogła sobie pomyśleć o "dziewczynie", która ubrana jest w bojówki, czarną koszulkę z kolorowymi napisami i wyciągnięty sweter, do tego ma 3 kolczyki w uchu i włosy na jeża?? teraz to juz całkiem ci nie popuscimy i musisz koniecznie szybciutko konto założyć na nk. szybciutko chcemy cie poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.09.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Ola nie opieraj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Ale wiesz Co Olu... Wzór mniej więcej tej fototapety masz... Wiesz możesz ciut z niej sobie jakiś plan pracy zrobić... podpatrzeć... Faktycznie b. drogie te fototapety... Ja myślę, że dasz radę i niedługo zaskoczysz nas fotkami Jeśli chodzi o fototapety, to Misiek miał długo taki las... moczylismy woda i odchodziła ok Potem tylko trzeba dobrze klej wyczyścic, bo będzie przebijał. Fototapetę najlepiej kłaść na gładzi, ponieważ nie odbijaja się te takie pod spodem grudki -taka nierówna nawierzchnia... Olu naklejki są tez wróżek... Ja tez bym w takim wypadku malowała A te gwiazdki to popatrz, że teraz na klej - kurcze 700 szt. to faktycznie sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 25.09.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 teraz to juz całkiem ci nie popuscimy i musisz koniecznie szybciutko konto założyć na nk. szybciutko chcemy cie poznać Ola miała konto na n-k, ale stwierdziła, że basta i skasowała Moje jeszcze jest, ale jak dawno tam nie byłem, to tylko n-k wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 25.09.2009 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 No to panele w pokoju Franka skończone. Zostało zamontować listwy boczne, może dziś się to stanie jutro dzieci będą wyeksmitowane na górę (Agatka dała się przekonać tatusiowi - i jego urokowi osobistemu ) Więc pokój wygląda tak (jeszcze panele brudne, ale piękne!! ): http://lh3.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SrxkJxGzm0I/AAAAAAAAI-Y/BGcsjVxrDqM/s400/S6302069.JPG http://lh6.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SrxkKJSpdrI/AAAAAAAAI-c/UyeADU5Mb-8/s400/S6302070.JPG Dziś rano od razu po otworzeniu oczu Franuś zażyczył sobie sesję fotograficzną w swoim pokoju tu widać jak mały jest na tle swojego pokoju (a na 4 lata i wcale do małych ludzików nie należy ) http://lh3.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SrxkKeeN_OI/AAAAAAAAI-g/5REZijoowZ0/s400/S6302078.JPG I jeśli ktoś by mnie zapytał czy warto przez te wszystkie trudy przechodzić. DLA TAKIEGO UŚMIECHU WARTO!! :D:D:D http://lh5.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SrxkKsKinvI/AAAAAAAAI-k/LGrB6uDzFh0/s400/S6302077.JPG teraz to juz całkiem ci nie popuscimy i musisz koniecznie szybciutko konto założyć na nk. szybciutko chcemy cie poznać Przecież mnie znacie Na nk jakoś nie zamierzam wrócić (dzielnie opieram się naciskom wszelakim... ) Ale żeby zaspokoić Waszą ciekawość to ja z naszymi dziabągami dobrze, że mało mnie widać ale niejaki pogląd macie http://lh6.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SrxkKw7KBpI/AAAAAAAAI-o/WSKQFQCWccY/s400/S6302062.JPG ja to ta w środku jakby ktoś miał wątpliwości :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 25.09.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 cześć, jak swojemu synkowi kupiła takie naklejki: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=749011475 jest tam pociąg ale również samoloty, statek, motor. Na ścianie wygląda to naprawde ładnie, a mój mały jest zdowolony bo ma różne pojazdy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts