Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Prymulka

Recommended Posts

Olu jak tam u WAS?

Mam nadzieję, że zdrowi jesteście :wink:

Jak tam poczynania w domku?

Ja juz powoli czuję atmosferę świąt, ostatnio juz dumałam co ugotuję, upiekę :wink: Chociaż moje menu zapewne będzie te same :wink: Ale robiłam ciasto na pierniczki, które dojrzewa :wink: :D

Chora jeścio pojechałam autem do Lidla po foremki do ciasteczek -bo moja córka mimo, że 5 klasa, to lubi wycinać ciastka itp. A posiadałam kilka starych :wink:

W sobotę robiła ze mną pierogi, uszka, jeszcze ciastka cynamonowe -trzeba było wypróbować foremki :wink:

A wczoraj faworki :roll:

Pozdrawiam WAs :wink:

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U nas powoli... Marcin poczynia obudowę od kominka ;) w sobotę odbyło się uroczyste odpalenie ;) faaajnie... zdjęcia są... w domu ;)

Co do Świąt to ja jeszcze nie czuję :( tyle jeszcze roboty przed nimi, że aż słabo się robi :( chciałabym jeszcze przed Świętami pomalować salon i zrobic w nim podłogę, ale narazie Marcin robi kominek i musimy zamówić listwy gięte do łuków... kominek pewnie zostanie w stanie surowym na Święta, ale co tam, i tak będziemy w nim hajcować ;) w sumie telewizora u nas niet, więc trza się w coś lampić ;) o kurcze... to będą pierwsze Święta bez telewizora :o szok... ale w sumie to my żyjemy bez telewizora już od 5 miesięcy (TAK, TAK, MIESZKAMY JUZ 5 MIESIĘCY!! :o ) więc jakoś damy radę i w Święta.. ;) Tylko teść uzależniony od TV, ale już uprzedzony, że do Świąt się TV nie dorobimy ;)

No a z innych wieści to złożyliśmy wniosek o zwrot VAT - jakieś dwa tygodnie temu ;)

Witammmmmmmmmmmm :wink:

w sobotę odbyło się uroczyste odpalenie faaajnie... zdjęcia są... w domu

Lukam do dziennika i nie widzę zdjątek z odpalenia :wink: A takie święto!

Ola jak to możliwe -5 miesięcy! 5 miesięcy już mieszkacie? :o

Ojej ale to zleciało -patrz!

W szoku jestem na serio :o

wiesz ja to też bez TV mogłabym wytrzymać, ale Misiek to telemaniak :lol:

Ale super - pierwsze święta w nowym domku :D

Olu... powoli i nawet się nie obejrzysz, jak zokańczycie remonty -a ja będę swoje dalej ciągnąć - byle jakoś do przodu i grunt, że człowiek zamiast płacić np. za stancję innym, to nie małą kaskę może włozyć w domek... :wink:

A kominek - super atmosferka :wink:

Witammmmmmmmmmmm :wink:

w sobotę odbyło się uroczyste odpalenie faaajnie... zdjęcia są... w domu

Lukam do dziennika i nie widzę zdjątek z odpalenia :wink: A takie święto!

Kabelek od aparatu się gdzieś zapodział :oops: Na razie fotek nie będzie i musicie uwieżyć na słowo, że było :roll: Z resztą, poza pozytywnym aspektem samego ognia w domu, to na razie nic szczególnego... Goły wkład z rurą na wierzchu... Perwersja ;) No i śmierdziało od tych wszystkich kitów, smarów i przypalanych rur, że aż się włoski w nosie zwijały :lol:

Póki co, dopokąd się kabelek nie odnajdzie, to robię dokumentację budowy obudowy ;) Wczoraj udało mi się skończyć stelaż. Dzisiaj jednak przeistaczam się w glazurnika, bo trzeba korytarz dokończyć (hej, hej ,hej cokoły... ;)), a następnie w stolarza i montuję listwy maskujące przy drzwiach wewnętrznych :lol: Jak skończę i zostanie trochę czasu, to wracam do zawodu zduna i robię kolejny etap obudowy :lol:

Ola jak to możliwe -5 miesięcy! 5 miesięcy już mieszkacie? :o

Ojej ale to zleciało -patrz!

W szoku jestem na serio :o

wiesz ja to też bez TV mogłabym wytrzymać, ale Misiek to telemaniak :lol:

Ale super - pierwsze święta w nowym domku :D

Olu... powoli i nawet się nie obejrzysz, jak zokańczycie remonty -a ja będę swoje dalej ciągnąć - byle jakoś do przodu i grunt, że człowiek zamiast płacić np. za stancję innym, to nie małą kaskę może włozyć w domek... :wink:

A kominek - super atmosferka :wink:

No zleciałoooo.... Nawet nie wiadomo kiedy :roll:

Co do braku TV, to mi trochę doskwiera ten brak, bo ani wiadomości, ani pogody... Nawet totolotka (choć nie gram :lol:)... Człowiek tak żyje w błogiej nieświadomości i nawet jakby gdzie w okolicy co pierdykło, to by się dowiedział dopiero za kilka dni od sąsiadów :lol:

A ta kaska wkładana w domek, to faktycznie nie mała :/ Choć porównując to z wydatkami na wynajęte, to nie ma żadnego porównania - wszystko co włożysz, to masz jakiś własny efekt tego: a to lampa, a to komoda, a to jakiś kranik i dywanik... A na wynajętym co zrobisz? Co najwyżej się podrapiesz po d...uszy, bo jak się coś zjara, czy kranik pęknie, to trzeba prosić łaskawego najemcę o naprawę... Własne, to własne... Choćby nawet było w większości bankowe ;)

Trzeba zacisnąć pośladki i do przodu! :lol:

• 2 weeks później...

Oki, to trzeba wydobyć galerię z czeluści :-?

Tak w skrócie.... salon z kuchnią zrobione :D - pomalowane, podłogi położone, żyrandole i kinkiety zawisły :D jest pięęęknie :D zdjęć oczywiście brak :( ostatnio niestety jest taka gonitwa, że nie było czasu kabelka poszukać....

I wczoraj przyjechały mebelki do kuchni :D póki co tylko dolne, bo Jacek nie zdążył zrobić reszty - będą po Sylwestrze... ale i tak jest pięęęknie :D ;) wczoraj zostały poskręcane, dziś chłopcy wytną dziurę na zlew i zamocują blat....

zdjęcia.... j.w. ale może się zmobilizuję dziś i znajdę ten kabel.... tylko muszę jeszcze sobie przypomnieć gdzie jest aparat :roll: ;)

Uff... jutro może w końcu będę mogła zacząć przygotowania świąteczne ;) jak się jakoś urządzę w nowej kuchence :D

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/obrazek_%B6wi%B1teczny_2.gif

Wesołych Świąt!

Bez zmartwień, z barszczem, z grzybami, z karpiem,

z gościem, co niesie szczęście!

Czeka nań przecież miejsce.

Wesołych Świąt!

W Święta, niech się snuje kolęda.

I gałązki świerkowe niech Wam

pachną na zdrowie.

Wesołych Świąt!

A z Gwiazdką!

Pod świeczek łuną jasną

życzcie sobie - najwięcej:

zwykłego, ludzkiego szczęścia.

Święta Święta i po Świętach... ;)

Było cudownie :D

Mój umysł zrestartował się maksymalnie... te kilka dni bez myślenia o pracy i problemach dało mi bardzo wiele... ;) i nawet udało się (mojemu teściowi zwłaszcza ;) ) wytrzymać bez telewizora... ;) a w sobotę i niedzielę jak byliśmy już tylko w czwórkę... było super ;) bez pośpiechu budowlanego ;) można było pobyczyć się na maxa ;) i to mi się podoba ;) poczułam że to jest moje miejsce na ziemi...

Oczywiście gościom (tym z daleka, którzy nie widzieli naszego domku od 3 miesięcy) troszkę wyszły oczy na wierzch, gdy zobaczyli jak się napracowaliśmy - najbardziej Marcin... warto było zobaczyć te miny ;)

Dziś porobię zdjęcia... ;) bo poprzednie zgrałam na laptopa a ten sie posypał ;) hehe... poza tym jak robiłam zdjecia poprzednio nie było jeszcze naszego mowego stołu jadalnego ;) zdążył przybyć do nas dzień przed Świętami ;) i pomieścił wszystkich gości ;) więc jest ok... ;)

Oj tak, było ekstra :)

Wydobyłem z aparatu najnowsze zdjęcia, ale większość to fotki tego, co na tależach i personalne, ale jest też foto naszego ogniska domowego, a właściwie jego zalążka w dość surowej formie....

http://lh4.ggpht.com/_4STjwinLOH8/Szhn_IXXG8I/AAAAAAAACls/vu4v4H_RQno/s640/S6302267.JPG

Sporo jeszcze przy nim do zrobienia, ale działa :)

Mi się już podoba kominek -zarys już widzę jaki będzie...

Co planujecie dalej? Kamień czy kafle, a może mamrmur itp?

Ja ostatnio jak oglądałam wątek o kominkach -to szczerze podobało mi się wiele zale raczej z 3 chciałabym mieć... Jak kiedyś wyjdzie to w praniu -zobaczymy -powoli powoli i będzie... :wink:

Na tych hakach co je widać, będzie przymocowana belka drewniana, to co pionowe będzie w czymś a'la kamień.. coś w stylu rustykalnym.. a to co poziome w jakiś płyteczkach elewacyjnych w stylu ceglastym.... zobaczymy co z tego misz maszu wyjdzie ;)

póki co.. odpoczywamy... ;) ale trza się będzie wziąć do roboty od poniedziałku (którego... ?? ;) ) bo gabinet trzeba zrobić... bo w połowie stycznia będzie okazja do przetransportowania mebelków, które mają w nim zamieszkać ;) no bo w połowie stycznia jakoś bedą przywiezione i zamontowane górne szafki w kuchni (i ogólnie będzie wykończona) i przybędzie nam szafa wnękowa w wiartołapie ;) wtedy zaprezentujemy zdjęcia... co by takich półśrodków nie pokazywać ;)

Na tych hakach co je widać, będzie przymocowana belka drewniana, to co pionowe będzie w czymś a'la kamień.. coś w stylu rustykalnym.. a to co poziome w jakiś płyteczkach elewacyjnych w stylu ceglastym.... zobaczymy co z tego misz maszu wyjdzie ;)

póki co.. odpoczywamy... ;) ale trza się będzie wziąć do roboty od poniedziałku (którego... ?? ;) ) bo gabinet trzeba zrobić... bo w połowie stycznia będzie okazja do przetransportowania mebelków, które mają w nim zamieszkać ;) no bo w połowie stycznia jakoś bedą przywiezione i zamontowane górne szafki w kuchni (i ogólnie będzie wykończona) i przybędzie nam szafa wnękowa w wiartołapie ;) wtedy zaprezentujemy zdjęcia... co by takich półśrodków nie pokazywać ;)

Olu TOOooooooooooooooooooo Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... Ciut będzie się działo - a jak przybędą mebelki to i w końcu pochowacie już co nie co, zawsze to inaczej :wink: :D

Oto kartka animowana ode mnie: :wink:

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=3&pv=3111904

Stary Rok odchodzi wielkimi krokami,

niech więc złe chwile zostaną za nami.

Niech Nowy Rok przyniesie dużo zdrowia,

radości a przede wszystkim morze miłości!

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/Nowy_Rok3.gif

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/normal_Nopwy_Rok_1.gif