Niwa 19.06.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 przepraszam, że nie odpisałam OZ- jużem zaganiana była za betoniarnią-again:bash:... dziękujemy jeszcze raz:) i to małe bardzo kiełbasiane baaardzo fajniusie - nie powiem, że zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 21.06.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 My również dziękujemy za serdeczne przyjęcie Zazdrościć za bardzo nie ma czego, bo to kiełbasiane tylko wygląda słodko - w środku siedzi taki diabełek, że nie raz ręce opadają... Poza tym - wszystko przed Tobą i B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 21.06.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Heheheh:D cwaniak... ale Wasze już odchowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 21.06.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Powiem tak - dopóki było małe, był spokój ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 22.06.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 No dobra, to napiszę tu :> Bo się niektórzy skarżą, że do dziennika ciężko dotrzeć Górna łazienka nabiera powoli finalnego kształtu (choć na kolor przyjdzie jeszcze spooooooooo....oooooro poszczekać ) Tak przedstawia się obecny stan zabudowy wanny i umywalek: http://lh3.ggpht.com/_4STjwinLOH8/TCCjpB9uuSI/AAAAAAAAC3k/Q8mYJzM9jk8/s800/S6302406.JPG http://lh6.ggpht.com/_4STjwinLOH8/TCClMLuBe1I/AAAAAAAAC30/BI9DwhyuzsY/s800/S6302408.JPG Na obu zabudowach została położona siatka szklana, która została zatopiona w kleju, jako warstwa wyrównawczo-zbrojąca . Mam nadzieję, że wytrzyma toto parę lat użytkowania, zanim trzeba będzie remont zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 22.06.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Łoooooosz:o:o:o Martinezio, ja pierdzielę,ależ Ty Masz chłopie talent w łapie;) nie ma o tamto... no i wytrzyma to to parenaście lat:) pozdrawiam:) i uściskać mi to małe kiełbasiane i nie kiełbasiane tyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 23.06.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 No paręnaście to się okaże Póki co walczę z hydroizolacją i wymiękam :/ Kupiłem jakiś syf w postaci folii w płynie marki Dragon :/ No żesz kwa kwa jego jak to śmierdzi... Normalnie po chamsku wlali tam chyba styropian rozpuszczony w acetonie :/ Niby napisane, że do wnętrz, ale pomalowałem kawałek 1 ściany i nie mogłem już wytrzymać. Z chęcią odsprzedam za pół ceny wiadro, jeśli ktoś ma coś do zaizolowania na zewnątrz - tam to się będzie nadawać. Ew. do środka, ale pod warunkiem, że się nie mieszka w tym środku jeszcze! Muszę kupić folię na bazie akrylu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 23.06.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 buuu, a to psikus przy otwartych oknach tio też kiszka takim szpecjalnym cusiem malować... bo to nie wiadomo... a może to jakieś zbrakowane albo zepsute albo coooo??? mam nadzieję, że nic Wam przez ten smrodek nie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 24.06.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 To nie jest zbrakowane - po prostu taka chemia. Wczoraj kupiłem normalną folię Tytana na wodzie, więc to ustrojstwo poszło w kąt. Ew. jak mi zbraknie tytana, to domaluję tym dziadostwem - zawsze to mniej, niż całość Smrodek szybko wyparował, bo to aceton, więc szybko paruje. Tyle, że po całym dniu pracy z tym w niewentylowanym pomieszczeniu głowa będzie boleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 25.06.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 no to całe szczęście, że już nie musicie się narażać na te smrodki:) jak tam koniec roku przedszkolaków?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.06.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 No koniec roku, jak to koniec roku - dyplom dla córy, bo skończyła III-cią grupę, młodszy na razie jeszcze nic nie otrzymał (dostanie za rok ). Teraz wyeksmitowane na wakacje do babci jednej, a za tydzień, jak dobrze pójdzie, do drugiej pod Wadowice :> Trochę będzie teraz rozjazdów, ale jakoś damy radę Z wieści wykończeniowych - zacząłem układać glazurę w łazience :> Sam się zastanawiam, jak to wyjdzie... Natomiast w ogrodzie ustawiliśmy pergolkę i obsadziliśmy ją różą od Teściowej. Mam nadzieję, że się przyjmie i będzie obrastać tę pergolkę. W planach mamy jeszcze jedną pergolę - dużą i drewnianą, ale najpierw trzeba kupić materiał na konstrukcję nośną (belki 100x100x3000, stopy stalowe i takie tam różne łączniki do drzewna), ale kasiorki na razie nie ma :/ Poza tym łazienka jest ważniejsza. Aha, no i trawniczek zaczął się nam zielenić - na razie jeszcze nieśmiało i częściowo chwastami, ale myślę, że sukcesywnie pielony będzie coraz gęstszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 29.06.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 WoooooW:) TIo dumni Rodzice Wy są, ciooom:) rosną dzieciaczki, że ach:D Teraz to maluszki troszkie od Was odpoczną Niooo należy im się Gratulować pergolki- kurna Nooom Musze ją zoaczyć, bo tyż mi się taka dżewniano- różana marzy:) no i khm, ciszymy, że trawniczek się zieleni:) i 3mamy kciuki za łazieneckę buziole:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 30.06.2010 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Yyy.... Znaczy się a propos pergolki, to tera je taka rurkowo-skręcano-malowana z alledrogo Drzewniana dopiero będzie - taka dość spora, bo od ziemii do balkonu, po ok. 2m szeroka i głęboka :> Trawniczek się zieleni coraz bardziej Co prawda nie tylko trawą :/ ale sukcesywnie oczyszczam po kawałku z chwastów. To jest idealne ćwiczenie na cierpliwość :> OZ by się przydało, ale chyba by nie wytrzymała :> W łazieneczce powoli (bardzo powoli) przybywa płytków na ścianach... Obecnie mam obłożone 2 ściany do ok. 1,7m wysokości - wstępnie przyjąłem taką wysokość, bo nie wiem, na ile mi płytek starczy a gdy już będę wiedział, ile ew. zostanie - to może jeszcze jedna warstwę (optymalnie było by jeszcze ze 2, ale cholera wi jak to będzie) dołożę... Na sam koniec wkleję mozaikę na powierzchnie obłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 30.06.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 To ja czekam na łazienkowy efekt końcowy, bo patrząc na to co wyczyniasz z kg tio musi bedzie gites wyglądać A pro pos pergolki to mi się marzy dżewniano- różana, ale realizacja takiego marzenia to baaardzo odległy termin finansowo- umiejętnościowy A trafniczek no cooo, nie samą trawką zieleni się trafniczek i zapowiadam (wstępnie:)) sobotnią kontrolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oz 30.06.2010 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 No.. projekt pergoli jest znaczy się wiemy co chcemy.... chociaż projekt ewaluuje w coraz to większe rozmiary... więc może wyjść nam druga chałupa z czasem... będzie drewniana, ale raczej z winogronkami i borówką amerykańską (tak się zaparłam na tą borówkę a nawet nie wiem czy to się pnie ). Różana jest już ta metalowa (znaczy obsadzona różą), ale nie wiem czy róża będzie chciała się piąć, bo póki co się zastanawia czy się przyjąć w ogóle Żadne tam wstępnie będziecie i już faaajnie chałupę muszę posprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 30.06.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 heheheeh:D no ale spokojnie, bez szału z tym sprzątaniem:) ale swoją drogą ja sie nie wpraszałam niooo, może troszkie;) tak czy siak postaramy się skontrolować pergolę z różą, co to nie chce się piąć i trafniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niwa 07.07.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 HIeh cześć przyszłam podziękować za możliwość pałaszowania W Waszych Dostojnych progach sasusagi:D i dalej jestem pod wrażeniem domku, pergolki i trafniczka nie powiem , że zazdroszczę- co by nie urzec, ale powiem, że jest super i nie mogiem się doczekać kiedy My będziemy mieć już ten etap Dziekuję, dziękuję i proszę mi pamiętać o pt bayoooo:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryla54 07.09.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Martinez ... śliczny domek - GRATYLUJE !!! Jeśli jesteście z tych Serok k/Błonia ... to jesteśmy prawie sąsiadami ... ja z zza Sochaczewa. Mam do ciebie pytanie odnośnie podłogówki w salonie, jak wyczytałam położyłeś na podłodze panele KRONO ORIGINAL ... czy to są zwykłe panele, czy specjalne na podłogówke. Jeśli są zwykłe to moje pytanie ... jak oddawały ciepło ostatniej zimy?? zastanawiam się czy warto inwestować ponad 100,-zł za m2 ... dwoje małych budrysów 7 i 11 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.09.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Witam, Marylu, w skromnych progach :> Cieszę się (i moja Małżowinka też na pewno), że chatka się podoba. Dziękujemy za uznanie. Panele to Krono Oryginal, zwykłe po jakieś 30 zł/m2 Dokładnej kwoty nie pamiętam, ale na pewno nie kosztowały tyle, co podajesz. Kupowaliśmy w Jorapolu, w Sochaczewie. BTW: nie wiem, czy są inne Seroki... No i nie k. Błonia ale k. Teresina raczej Wracając do tematu - panele bardzo ładnie oddawały ciepło i było to na prawdę dobrze czuć, zwłaszcza przy siarczystych mrozach, gdy kompjuter na kotle wyliczył sobie wysoką temp. zasilania podłogówki (w sensie w ok. 30 st max). Teraz, gdy nie grzejemy a jest dość chłodno na zewnątrz, to czuć, że podłoga jest zimna :/ Rozważam nawet uruchomienie sezonu grzewczego przedwcześnie... Tylko wungiel trza nabyć :/ Natomiast panele sprawują się b. dobrze na podłogówce i drugim razem też bym tak zrobił z tą różnicą, że pod panele dałbym podkład kartonowy + paroizolację, a nie jak teraz piankę. Pamiętaj, aby dać pod panele folię paroizolacyjną (taką żółtą), bo to jest warunek gwarancji na panele (my kupiliśmy piankę z folią paroizolacyjną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryla54 17.09.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Dzięki za info, oczywiście k/Teresina ... pokićkało mi się. Wracając do tematu, powiedz mi jeszcze, czy przyklejaliście panele do wylewki? Czy są tzw. pywające. Jeśli przyklejaliście to czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts