Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Prymulka

Recommended Posts

A ja ugotowałam dziś pierwszą zupkę w nowym domku na nowej kuchence, którą niedawno sobie nabyliśmy ;) czyli już swojsko jak w prawdziwym domku... ;)

pierwszy obiadzik :o to i pewnie świece były :D

tylko żeby to jeszcze wszystko wyglądu bardziej "cywilizowanego" nabrało :roll

nabierze nabierze ....tylko trochę czasu trzeba zeby wszystko wskoczyło na swoje miejsce :wink:

a jak tam Wasze siły ???

• Odpowiedzi 577
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja ugotowałam dziś pierwszą zupkę w nowym domku na nowej kuchence, którą niedawno sobie nabyliśmy ;) czyli już swojsko jak w prawdziwym domku... ;)

pierwszy obiadzik :o to i pewnie świece były :D

nie było... niesety obiadek zjedzony w biegu :( ... na świece przyjdzie jeszcze czas

tylko żeby to jeszcze wszystko wyglądu bardziej "cywilizowanego" nabrało :roll

nabierze nabierze ....tylko trochę czasu trzeba zeby wszystko wskoczyło na swoje miejsce :wink:

a jak tam Wasze siły ???

Moje kiepsko, znaczy nie chodzi o siły fizyczne ale o moją psychikę :( pomału wysiadam :( robota tak mi się niemiłosiernie dłuży :( ja to bym chciała, żeby 5 minut i zrobione... a tu czas przecieka między palcami :( a jeszcze wczoraj Agatka powiedziała babci, że ona albo wróci do swojego domku, albo zostaje na południu, bo do drugiej babci nie chce jechać :o więc im dłużej dzieci nie będzie z nami :( niby spokojniej bez nich, ale tęskno niemiłosiernie :(

Uff, po 4 dniach mieszkania w domku powiem Wam, że jest rewelacyjnie, mimo, że prawie same betony i niczego nie można znaleźć w ogólnobudowlanym bałaganie ;) ale jest cudownie! sen mamy rewelacyjny, chociaż nic mi się nie śniło jak dotąd :roll: ale nawet w czasie burzy padłam jak kłoda mimo, że na poddaszu był straszny huk, bo jeszcze nie ocieplone.. rano nie budzi mnie huk samochodów z ulicy, więc mimo, że snu mało ostatnio (pracujemy po nocach :( ) to jakoś lepiej się wypoczywa... dziś rano budzik dzwonił i dzwonił ;) a za okienkiem ptaszki ćwierkały... wiem jedno - nie umiałabym już mieszkać w bloku i nie rozumiem jak w bloku udało mi się przeżyć całe dotychczasowe życie :o

Co nie?Ależ jest różnica jak się przeniesie z bloku do domu :roll: oczywiście pozytywna :D My jeszcze nie na swoim,ale też w domku :) jest tyle miejsca i przestrzeni,ogród,możesz sobie skakać,śpiewać,krzyczeć,słuchać głośno muzyki i nikt nie będzie narzekał,bo nikt nie mieszka pod Tobą ani nad Tobą :D:D:D A jeszcze jak w okolicy jakieś zwierzaczki wiejskie,to już prawie jak na wakacjach w dzieciństwie :D Ja jak poczuję krowę,to mówię "przypomina mi się babcia" :lol::lol::lol: a mój Mąż się śmieje,bo doslownie to sobie tłumaczy :lol::roll::lol::lol:

Agatka powiedziała babci, że ona albo wróci do swojego domku, albo zostaje na południu, bo do drugiej babci nie chce jechać :o więc im dłużej dzieci nie będzie z nami :( niby spokojniej bez nich, ale tęskno niemiłosiernie :(

Olu nie smuc się :wink: pomysl sobie ze to wlasnie dla dzieci wszystko robisz zebyscie mogli byc jak najszybciej razem w swoim nowym domku . a Agatka bedzie szczesliwa jak zobaczy swoj nowy pokoik. :wink:

ja tez bardzo tesknie za moimi dziewczynami a to dopiero drugi tydzien bez nich i jeszcze miesiąc został :o

Przepiękny domek :o :o :o

dziękuję :) nam też się podoba ;)

Czy posiadasz może rzut poddasza? Bo na stronie Archetonu niestety nie ma rzutu poddasza :-? :-? :-?

Będę b. wdzięczna za podesłanie albo wrzucenie tutaj rzutu poddasza. :)

Nasz domek jest z Archonu - tutaj jest projekt. Jak klikniesz na "rzuty" (następna opcja po "głównych danych") to pod rzutem parteru jest rzut poddasza :) może się u Ciebie dłużej otwiera? poczekaj chwilkę :) My mamy lustrzane odbicie więc u nas wszystko na odwyrtkę ;)

Witaj Olu, głowa do góry, pierś inwestorki do przodu-wszystko będzie dobrze,dasz radę :lol: Czasami człowieka tak coś najdzie,może to wina pogody,może to wina przemęczenia,tęsknoty za dziećmi :cry: :roll: . Ale pomyśl,że każdy dzień zbliża Cię do finiszu :) ,jeszcze trochę i będzie happy end.

Na osłodę, przyniosłam coś dla osłody

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/zdjecie.jpg

poproszę o zdjęcia,najlepiej fotki z kolejnymi etapami prac z ociepleniem poddasza :wink:

No dobra, czas się pochwalić ciężką pracą, co tam.. robimy sami i w dodatku pierwszy raz, więc może nie jest idealnie, ale Jacek co jakiś czas wpada do nas na kontrolę i mówi, że jest ok, więc może nic nam na głowę nie spadnie ;)

Własnoręcznie zamontowane schody na strych i część ocieplenia korytarza na górze (już dwie warstewki):

http://lh4.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SleU3DakkYI/AAAAAAAAI3g/W1NrtHwHC5k/s400/S6301881.JPG

Nasza sypialnia - też z dwoma warstewkami:

http://lh4.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SleU3kCG7wI/AAAAAAAAI3o/R3QS4QRFOWU/s400/S6301883.JPG

http://lh5.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SleU32ti7lI/AAAAAAAAI3s/RLK6ArJ1pqk/s400/S6301884.JPG\

i pokój Franka z jedną warstewką. Jest to największy pokój więc najwięcej z nim "zachodu", jak przez niego przebrniemy to będzie jeszcze pokój Agaty a potem już z górki - żadnych okien połaciowych!!

http://lh3.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SleXkQDW6hI/AAAAAAAAI34/1cHJeJC01TY/s400/S6301886.JPG

http://lh5.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SleU4ORVu0I/AAAAAAAAI3w/mg28uiInXSw/s400/S6301885.JPG

No i moja łazienka - jeszcze nie skończona :( ale już mniej więcej widać o co chodzi:

http://lh6.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SleXkV0VNSI/AAAAAAAAI30/a8jI1k1FD6I/s400/S6301892.JPG

kabina co prawda jest trochę za niska do moich półeczek, ale co tam.. będzie pretekst, żeby coś zmienić w domku za jakiś czas.. ;)

Mamy głęboki brodzik - jak znalazł do kąpieli naszych maluchów, które mogłyby siedzieć w wodzie godzinami :o

http://lh5.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SleXks9bIbI/AAAAAAAAI38/8rqfwKR95TU/s400/S6301891.JPG

I taki kranik:

http://lh4.ggpht.com/_S-_QJKKQpW0/SleXkgXK8_I/AAAAAAAAI4A/UvOcTDif5vM/s400/S6301887.JPG

Niestety coś jest w nim schrzanione, bo nie mogliśmy zamontować takich widełek na słuchawkę :evil: w podobnym stylu (ta sama seria) będzie kran do umywalki. Mam nadzieję, że przynajmniej on nie sprawi problemów :roll:

Jeszcze wyjaśnię Wam kwestię naszej styropianowej "firanki" w oknie od łazienki. Otóż przez to okno widzimy domek sąsiada , który ma od naszej strony garaż a na dachu garażu taras. No i przez ostatnie 2 tygodnie miał robioną elewację domu... no i ekipa robiąc elewację z tarasu pięknie nas podglądała :evil: :o póki nie dorobimy się jakiejś firanki normalnej musimy się jakoś barykadować, nie? ;)

Mojej kuchni Wam nie pokażę :o Jacek stwierdził, że rewelacyjna ;) żyć się jakoś da ;)

A tak w ogóle dziś przetestowałam mój piekarnik i upiekłam ciasto imieninowe :) fotki nie zrobiłam :( zapomniałam :oops: ale jest pyszne, ze śliwkami ;) Wszystkich Was wirtualnie (może kiedyś na żywo będzie okazja) częstuję :)

Jutro odbieram wreszcie dyplom ukończenia studiów podyplomowych... koniec tej męczarni ;) szefowa zapowiedziała, że jak przyniosę dyplom do pracy to dostanę podwyżkę ;) ciekawe tylko ile :roll:

No dobra, czas się pochwalić ciężką pracą, co tam.. robimy sami i w dodatku pierwszy raz,

:o pięknie Olu wykonana praca . niejedni fachowcy mogą Wam pozazdroscic takich efektów :wink:

A tak w ogóle dziś przetestowałam mój piekarnik i upiekłam ciasto imieninowe :) fotki nie zrobiłam :( zapomniałam :oops: ale jest pyszne, ze śliwkami ;) Wszystkich Was wirtualnie (może kiedyś na żywo będzie okazja) częstuję :)

Olu Wszystkiego najlepszego w Dniu Imienin . duzo zdrówka i pięknych lat w swoim domku :wink:

Jutro odbieram wreszcie dyplom ukończenia studiów podyplomowych... koniec tej męczarni ;) szefowa zapowiedziała, że jak przyniosę dyplom do pracy to dostanę podwyżkę ;) ciekawe tylko ile :roll

jeszcze raz gratuluje Dyplomu :p a szefowa pewnie sypnie trochę pod warunkiem ze nie będziesz w pracy wchodziła na fm :lol: :p :lol:

No dobra, czas się pochwalić ciężką pracą, co tam.. robimy sami i w dodatku pierwszy raz,

:o pięknie Olu wykonana praca . niejedni fachowcy mogą Wam pozazdroscic takich efektów :wink:

dziękujemy :) staramy się zrobić to jak najlepiej :) w końcu robimy dla sienie i naszych dzieci...

Olu Wszystkiego najlepszego w Dniu Imienin . duzo zdrówka i pięknych lat w swoim domku :wink:

Imieninki mam jutro, ale dziękuję :)

Jutro odbieram wreszcie dyplom ukończenia studiów podyplomowych... koniec tej męczarni ;) szefowa zapowiedziała, że jak przyniosę dyplom do pracy to dostanę podwyżkę ;) ciekawe tylko ile :roll

jeszcze raz gratuluje Dyplomu :p a szefowa pewnie sypnie trochę pod warunkiem ze nie będziesz w pracy wchodziła na fm :lol: :p :lol:

O nie!! zresztą szefowa nic mi nie mówi, że nie wolno wchodzić na fm ;) dla niej liczy się chyba to, że wykonuję wszystkie swoje obowiązki i czasem obowiązki innych. A że jeszcze zostaje trochę czasu na fm, to oznacza, że jestem dobrze zorganizowana ;) i tak to sobie tłumaczę ;) o właśnie - wcale nie jestem uzależniona od fm, tylko dobrze zorganizowana, dlatego zostaje mi jeszcze czas na przesiadywanie tu często ;) - to jest moje motto od dziś - powieszę sobie na lodówce ;)

A że jeszcze zostaje trochę czasu na fm, to oznacza, że jestem dobrze zorganizowana ;) i tak to sobie tłumaczę ;)

no tak !!!! własnie to miałam na mysliiii :wink:

wcale nie jestem uzależniona od fm,

nie nie.....my też nie jestesmy uzależnione :roll:

tylko dobrze zorganizowana, dlatego zostaje mi jeszcze czas na przesiadywanie tu często ;) - to jest moje motto od dziś - powieszę sobie na lodówce ;)

wieszaj wieszaj...w koncu nowa lodówka to jest na niej duzoooo miejsca :lol:

tylko dobrze zorganizowana, dlatego zostaje mi jeszcze czas na przesiadywanie tu często ;) - to jest moje motto od dziś - powieszę sobie na lodówce ;)

wieszaj wieszaj...w koncu nowa lodówka to jest na niej duzoooo miejsca :lol:

Lodówka póki co półtoraroczna i cala oblepiona dzieciowymi naklejkami :roll: ale na wartościowe słowa zawsze się miejsce znajdzie ;)

Nio tym razem się nie spóźniłam i na czas mogę złożyć życzenia imieninkowe :D Olu dużo zdrowia i sił potrzebnych do wykończenia domku,nio i oczywiście dużo szczęścia,podwyżki w pracy (bo wtedy prace będą szybciej szły) :D

http://4shared.com/download/117367000/5e9035f4/bo043-d.jpg

Oczywiście trzeba za to zdrówko wypić coś,więc przynoszę ze sobą

http://4shared.com/download/117367669/759b5664/8410024700015.jpg - rum malibu

do tego oczywiście mleko zagęszczone słodzone,kostki lodu i shaker :D:D a oto co z tego wyjdzie :lol:

http://4shared.com/download/117367728/6732c9c1/malibu.jpg

Pycha!!:D:D Mam nadzieję,że Wam dziewczyny też będzie smakować :lol::lol: