Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wybrać: Polsat czy Cyfrę +, N TV... albo jeszcze inne?

grave

Jaką TV wybrać...  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką TV wybrać...

Recommended Posts

Stoję właśnie przed wyborem talerza, gdyż w moim miejscu zamieszkania nie mogę liczyć na żadną kablówkę... :x , zaczałem się więc zastanawiac co wybrać...

Teściu ma Polsat cyfrowy, co prawda tylko podstawowy za 10zł, ale i tak nieźłe, ale może jednak Cyfra...albo N ?

Podpowiedzcie z autopsji co dobre i dlaczego...

Thanks from the mountain! :wink:

pozdr.

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Stoję właśnie przed wyborem talerza, gdyż w moim miejscu zamieszkania nie mogę liczyć na żadną kablówkę... :x , zaczałem się więc zastanawiac co wybrać...

Teściu ma Polsat cyfrowy, co prawda tylko podstawowy za 10zł, ale i tak nieźłe, ale może jednak Cyfra...albo N ?

Podpowiedzcie z autopsji co dobre i dlaczego...

Thanks from the mountain! :wink:

pozdr.

Temat się powtarza, ale ja podsumowuję go tak:

1. Jeśli koszt najważniejszy - Polsat

2. Jeśli zawartość programowa - Cyfra +

3. Jeżeli jakość obrazu - N

Każdą wartość jednak należy zdefiniować pod siebie i dobrać odpowiednie pakiety.

Hmmm, zawartość programowa powiadasz...w czym ta Cyfra jest zatem lepsza od Polsatu? mam tu na myśli abonament rzedu 35zł..

Tak właśnie myślałem, że się zacznie. Jak wiesz to po co te pytania na forum?

Skoro jest gorsza to czemu ma tylu abonentów?

W tym temacie nie ma czegoś bezwzględnie lepszego, czy bezwzględnie gorszego. To tak jak z sieciami komórkowymi.

Hmmm, zawartość programowa powiadasz...w czym ta Cyfra jest zatem lepsza od Polsatu? mam tu na myśli abonament rzedu 35zł..

W tym temacie nie ma czegoś bezwzględnie lepszego, czy bezwzględnie gorszego. To tak jak z sieciami komórkowymi.

Hmm nie bardzo rozumiem Twojej goryczy... chciałbym się po prostu dowiedzieć (od tego w końcu jest forum, nieprawdaż?) dlaczego to a nie tamto... co ma to,a czego nie ma tamto, czym się ludzie kierowali... takie dziwne? :o

Hmm nie bardzo rozumiem Twojej goryczy... chciałbym się po prostu dowiedzieć (od tego w końcu jest forum, nieprawdaż?) dlaczego to a nie tamto... co ma to,a czego nie ma tamto, czym się ludzie kierowali... takie dziwne? :o

Jaka gorycz? Po prostu każda ma inny zakres pakietowy i inne ceny za swoje pakiety. Każdy musi wybrać coś indywidualnie pasujące do niego.

Może jedyna cech czasami ułatwiająca wybór to możliwość rozdzielenia sygnału ma kilka telewizorów w Cyfrze. Skopiuję jeszcze raz:

A jeśli chodzi o zawartość programową to przecież nic prostrzego niż wejść na ich strony i nie ma tajemnic.

padło pytanie co kolega zamierza oglądać? Jaka tematyka? bo jak filmy to Polsat nie jest chyba najlepszym wyborem.

hmm no własnie... ja to bym najlepiej ogładał boks, K1, piłkę .... oraz informacyjne - kulturalno - rozrywkowe... , na filmy nie mam czasu ;)

Boks - Polsat, Cyfra, Nka

K1 - Eurosport, Polsat, Cyfra, Nka

Piłka - Cyfra, Nka, Polsat

Siatkówka - Polsat ...

Motosport - Polsat, Cyfra, Nka

Koszykówka - Cyfra...

Hokej - Nka, Polsat, ...

Informacyjne - Cyfra=Nka=Polsat

Filmy - Cyfra, Nka, Polsat

to takie małe IMVHO podane w hierarchii od najlepszej oferty do najsłabszej w danym względzie.

hi hi hi ..

Lubie takie głupawe dyskusje - sorki ale sa głupawe bo skąd my forumowicze mamy wiedziec w czy mktoś gustuje :)

wiadomo nie od dziś ...

Polsat - marnej jakości technicznie kanały (poza PSport i HD no i tymi które leca z transponderów nie polsatowych)

N-ka - z tym HD to nieco przereklamowana ale jakość to juz inna klasa jeśli porównamy z P2C

Cyfra + - technicznie zdecydowanie lepiej niz P2C może nieco gorzej niż N ale najbardziej uśredniona

Programowo jak dla mnie :) :

Polsat - poziom niestety niziutki - albo jak kto woli dno ....

N- komercja dobrze zrobiona

Cyfra plus (w pakiecie z Canal+) - zdecydowanie najlepsza

Najlepiej mieć wszytkie trzy, ale za 35 pln to sie kokosów nie oglądnie