johna2 17.06.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Mamy posiadać wentylację mechaniczną z rek.Do kominka mamy wymurowany komin z1 kanałem dymowym. Pan od wentylacji uważa, że powinien byc dodatkowy kanał wentylacji grawitacyjnej, który bedzie cały czas zamkniety. Potrzebne to jest na wypadek braku pradu i palenia kominka - tzn. otwieramy i mamy wentylacje grawitacyjną. Dla mnie troche bez sensu ale Pan twierdzi, że spotkał sie z problemami przy odbiorze budynku przez kominiarzy i warto na wszelki wypadek cos takiego mieć.Co zrobic, ażeby byc w zgodzie z przepisami i nie ponosić dodatkowych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johna2 17.06.2009 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 ponawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 17.06.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Nam w projekcie reku, projektant też zaznaczył, że przy kominku ma pozostać kanał wentylacyjny oblig. My i tak wymurowaliśmy kanały wentylacyjne, bo chociażby podłączę do jednego okap kuchenny. Nie wiem za bardzie jak ma wyglądać to "zamknięcie kanałów" na codzień. Zadałam to pytanie w innym wątku, ale nie otrzymałam odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johna2 18.06.2009 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Czy przepisy budowlane pozwalają na tak dowolne interpretacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts