Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kilka dni temu zaczęłam interesować się założeniem internetu. I tak na piewszy ogień poszła oferte z Orange. W salonie pani powiedziała, że nawet w najwiakszych dziurach jest internet, ale mimo, że mieszkam przy aglomeracji niestety nie było u mnie zasięgu. Kasę za modem zwrócili, ale 39 zł za aktywację usługi już nie.

W erze dostaliśmy modem do wypróbowania na trzy dni - bezpłatnie. Jesteśmy w zasięgu edge, prędkość kiepska, ok. 200 kb/s, ale jest.

Kolejny modem z plusa. Tu za 6-dniowe wypróbowanie trzeba zapłacić 50 zł. Prędkość podobnie jak w erze, tyle, że mają lepszą oferte cenową.

Sylwia, ja próbowałam Plusa ... nawet mi Edge nie pokazał, tylko chciał się łączyć przez jakieś CSD czy inne cudo :-? Wkoło mam drzewa i to jest mój problem.
Sylwia, ja próbowałam Plusa ... nawet mi Edge nie pokazał, tylko chciał się łączyć przez jakieś CSD czy inne cudo :-?

Przede wszystkim CSD unikać, bo prędkość niewiele szybsza niż GPRS, a kosztuje za czas połączenia, a nie ilość danych.

Co do zasięgu poszczególnych siecie to zależy od konkretnego miejsca i tyle. Jeżeli masz wokoło same drzewa to może warto pokusić się o kierunkową antenę zewnętrzną zamocowaną gdzieś za oknem.

Polecam forum bez kabli jako skarbnicę wiedzy w temacie internetu bezprzewodowego KLIK.

UWAGA! Kwiatek piekny dla miłośników ERY i blueconnecta :o

Mam szybkie połączenia kablowe, ale jeden mobilny też mi był potrzebny głównie na e-mail. Wybrałem blueconnect 1GB w jakiejś ofercie promocyjnej.

W ub tyg. w nowym cyklu rozliczeniowym nagle padł transfer. Nijak mi to nie pasowalo. Napisalem mail. W odpowiedzi sie dowiedzialem, że gdzieś tam maczkiem bylo zapisane, że po 500MB moga sobie dowolnie ograniczyc transfer :evil: Nie wiadomo na jakich zasadach i kiedy. Po prostu zmniejszają, a jak chcesz więcej to płać ekstra! Krew mnie zalała :evil: Umawiasz się na usługę, płacisz z góry, a oni w dowolnym momencie mogą wykonać ją tylko w połowie. Draństwo totalne :D mogli napisać, że umowę podpisują na 500MB a drugie tyle w przypływie łaski możesz dostać free. Ale nie... to by było zbyt uczciwe :roll:

Ze też tym się jakiś urząd nie zajmie :o