braza 25.06.2009 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Drogo trochę, cholibka Nic to ... jak mawiał nasz Mały Rycerz ... damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 25.06.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Kilka dni temu zaczęłam interesować się założeniem internetu. I tak na piewszy ogień poszła oferte z Orange. W salonie pani powiedziała, że nawet w najwiakszych dziurach jest internet, ale mimo, że mieszkam przy aglomeracji niestety nie było u mnie zasięgu. Kasę za modem zwrócili, ale 39 zł za aktywację usługi już nie. W erze dostaliśmy modem do wypróbowania na trzy dni - bezpłatnie. Jesteśmy w zasięgu edge, prędkość kiepska, ok. 200 kb/s, ale jest. Kolejny modem z plusa. Tu za 6-dniowe wypróbowanie trzeba zapłacić 50 zł. Prędkość podobnie jak w erze, tyle, że mają lepszą oferte cenową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2009 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Sylwia, ja próbowałam Plusa ... nawet mi Edge nie pokazał, tylko chciał się łączyć przez jakieś CSD czy inne cudo Wkoło mam drzewa i to jest mój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.06.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 ..To jest Twoje SZCZĘŚCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.06.2009 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Powiedzmy, że to jest moje lekko problemowe szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkoval 01.07.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Sylwia, ja próbowałam Plusa ... nawet mi Edge nie pokazał, tylko chciał się łączyć przez jakieś CSD czy inne cudo Przede wszystkim CSD unikać, bo prędkość niewiele szybsza niż GPRS, a kosztuje za czas połączenia, a nie ilość danych. Co do zasięgu poszczególnych siecie to zależy od konkretnego miejsca i tyle. Jeżeli masz wokoło same drzewa to może warto pokusić się o kierunkową antenę zewnętrzną zamocowaną gdzieś za oknem. Polecam forum bez kabli jako skarbnicę wiedzy w temacie internetu bezprzewodowego KLIK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 09.07.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 UWAGA! Kwiatek piekny dla miłośników ERY i blueconnecta Mam szybkie połączenia kablowe, ale jeden mobilny też mi był potrzebny głównie na e-mail. Wybrałem blueconnect 1GB w jakiejś ofercie promocyjnej. W ub tyg. w nowym cyklu rozliczeniowym nagle padł transfer. Nijak mi to nie pasowalo. Napisalem mail. W odpowiedzi sie dowiedzialem, że gdzieś tam maczkiem bylo zapisane, że po 500MB moga sobie dowolnie ograniczyc transfer Nie wiadomo na jakich zasadach i kiedy. Po prostu zmniejszają, a jak chcesz więcej to płać ekstra! Krew mnie zalała Umawiasz się na usługę, płacisz z góry, a oni w dowolnym momencie mogą wykonać ją tylko w połowie. Draństwo totalne mogli napisać, że umowę podpisują na 500MB a drugie tyle w przypływie łaski możesz dostać free. Ale nie... to by było zbyt uczciwe Ze też tym się jakiś urząd nie zajmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts