urbk 19.06.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Witam!Prosze o porade w sprawie izolacji scian fundamentowych. Dzisiaj zostal wylany chudziak na zerze. Sciana fundamentowa jest juz omalowana dysperbitem od srodka i od zewnatrz. Od poniedzialku ekipa chce ruszacze scianami. I tu nie wiem. Wykonawca chce ocieplac fundament styropianem itd. po wzniesieniu scian, gdy przyjdzie ekipa od dachu. Wtedy chca robic drenaz, taras i ocieplac fundament wraz dalej ze scianami.Kaze mi podjac dezyzje sugerujac ww scenariusz. Ja sobie mysle ze moze i teraz , zeby zasypac to wszystko i bedzie spokoj. Podpowiedzcie, za i przeciw. Pozdrawiam i dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 19.06.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Powiem że najlepiej zrób od razu raz a dobrze. Tym bardziej, że planujesz drenaż a przy jeszcze odkrytych ławach to wygodniejsze zadanie. Jak bym robił drenaż na pewno nastąpiło by to na etapie ław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 19.06.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Wydaje mi się że wykonawca nie chce zasypywać ław, tylko budować mury, a później robić drenaże - chyba jest to bez znaczenia, byle było by zrobione. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 19.06.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 ja ocieplilem fund. i polozylem drenaz przed zasypaniem wew i zew raz zasypane i juz nie trzeba odkopywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 20.06.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Jak trzeba, to się robi i po wybudowaniu domu. Ale im szybciej z głowy, tym lepiej i mniej z tym potem roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts