Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Studnie Wiercone - Wrocław/dolnyśląsk

Recommended Posts

Witam, chciałem zaoferować usługi swojej firmy zajmującą się wierceniem studni.

Studnie wykonujemy w województwie dolnośląskim (oprócz terenów górzystych). Jeśli interesuje Państwa studnia wykonana profesjonalnie i przez fachowców (30 letnie doświadczenie!) Proszę pisać lub dzwonić pod numer 502-576-020 . Pozdrawiam

ja zaczynam myśleć o studni. Ale problem może się pojawić z wprowadzeniem wody do domu, bo dom stoi i wylewki juz mam. Da się jakoś rozwiązać doprowadzenie wody do domu już wykańczanego?

Myślałem jakiś czas temu o puszczeniu rury przy fundamencie aż do poziomu, w którym można się przewiercić do środka. I całość obudować styropianem jakimś nawet 30cm. Ale czy to się zimą sprawdzi?

ja zaczynam myśleć o studni. Ale problem może się pojawić z wprowadzeniem wody do domu, bo dom stoi i wylewki juz mam. Da się jakoś rozwiązać doprowadzenie wody do domu już wykańczanego?

Myślałem jakiś czas temu o puszczeniu rury przy fundamencie aż do poziomu, w którym można się przewiercić do środka. I całość obudować styropianem jakimś nawet 30cm. Ale czy to się zimą sprawdzi?

witam, podłączenie do domu wygląda następująco, po wywierceniu studni trzeba wkopać jeszcze betonowe kręgi na metr (strefa zamarzania) , w tych kręgach wykuć dziurę i puścić rurę PE wykopanym wcześniej rowkiem (też ok. metrowej głębokości), najlepiej rurę Pe doprowadzić do pomieszczenia gospodarczego(kotłowni), oczywiści bez kucia w posadzce się nie obejdzie, są to sprawy typowo już hydrauliczne i każdy szanowany hydraulik będzie potrafił zrobić takie podłączenie bez problemu, pozdrawiam

witam, podłączenie do domu wygląda następująco, po wywierceniu studni trzeba wkopać jeszcze betonowe kręgi na metr (strefa zamarzania) , w tych kręgach wykuć dziurę i puścić rurę PE wykopanym wcześniej rowkiem (też ok. metrowej głębokości), najlepiej rurę Pe doprowadzić do pomieszczenia gospodarczego(kotłowni), oczywiści bez kucia w posadzce się nie obejdzie, są to sprawy typowo już hydrauliczne i każdy szanowany hydraulik będzie potrafił zrobić takie podłączenie bez problemu, pozdrawiam

ale samo kucie w posadzce to jeszcze nie wszystko. Jeszcze przecież jest tam fundament.

No i jak tu kopać pod posadzką otwór na głębokość 1m.

Więc aby tego uniknąć kombinuję inne rozwiązanie.

Witam, chciałem zaoferować usługi swojej firmy zajmującą się wierceniem studni.

Wykonujemy studnie o średnicy:

-110mm

-160mm

-200mm

Wiercimy w województwie dolnośląskim (oprócz terenów górzystych). Jeśli interesuje Państwa studnia wykonana profesjonalnie i przez fachowców (30 letnie doświadczenie!) Proszę pisać lub dzwonić pod numer 502-576-020 . Pozdrawiam