Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tuptusiowy Pamiętnik czyli Dziennik Budowy J&P

Recommended Posts

Planujemy wystrój klasyczny.

Na całej ścianie po lewej stronie kominka chcemy położyć łupek,

więc coś chyba pod niego będziemy musieli wybrać co by nie naćkac tam 15 tyś kolorów. :o

A może właśnie i łupek uda się tam wykorzystać :roll: - tylko muszę się dowiedzieć czy można :wink: .

Dziś umówieni jesteśmy z Panem od ocieplenia poddasza!!

Mam nadzieję, że będzie mógł szybko rozpocząć u nas prace :p

• Odpowiedzi 281
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No cóż z pierwszym odpaleniem musimy się niestety poczekać :(

Dekarze zasłonili nam komin bo kawki robiły sobie w nim gniazdo

a teraz nie ma chętnego co by wszedł na niego i go odsłonił :roll:

Mam nadzieję ze w piątek uda nam się odsłonić komin i zrobić pierwsze odpalenie.

Nie mogę się już doczekać :) :D :p

Na dzień dzisiejszy kominek wygląda tak:

http://lh4.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/SvKFRnMDi6I/AAAAAAAAB0A/JgTSRIk73Qw/s512/IMG_6804.JPG

O! i jest Dziennik... A myślałem że tylko zdjęcia...

Gratuluje udanego finiszu! U mnie tez juz końcówka... Poszło w miare gładko. Oprócz tego ze kazda nstepna ekipa po Dominku nie była "godna" budowy :wink:

zgadzam się Dominik jest the best

Pruszków??

To ten domek z wieeelką piwnicą??

O! i jest Dziennik... A myślałem że tylko zdjęcia...
A jak najbardziej dziennik jest :) tak ku pamięci ....

Oprócz tego ze każda następna ekipa po Dominiku nie była "godna" budowy :wink:
zgadzam się Dominik jest the best
Zgadzam się z Wami w 100% i faktycznie każda ekipa po Dominiku wydawała się mało profesjonalna 8) Ale widzę, że nam mały fanklub Dominika się tworzy :D :o :D

hej kochana!!co tam nowego?? :p kominek odpalony?? 8)
Kominek niestety nie odpalony :( . Nadal nie znalazłam chętnego co by mi wlazł na dach i odsłonił komin :evil: . Poza tym jak się przyjrzeliśmy obudowie kominka to nam się nie podoba :-? . Wkład jest w niej taki schowany a całość wygląda monumentalnie :roll: Będziemy ją przerabiać. Samodzielnie :o

W najnowszym Muratorze jest opisane krok po kroku jak to zrobić. Ale się redakcja wstrzeliła 8) Ciekawe skąd wiedzieli, że to będzie nam tak potrzebne :o :roll: :o

Z innych nowości to wczoraj rozpoczęliśmy ocieplanie dachu. W naszej przygodzie budowlanej robimy to już po raz drugi :x

Tym razem robi to człowiek, który już kiedyś dla nas pracował i wiemy że jest solidny :) . Co ciekawe to, to że robi to ze swoją małżonką. To pierwsza kobieta która u nas coś robi na budowie :D

Oczywiście jak zamówiliśmy już w okolicznym składzie budowlanym wełnę to następnego dnia rano wpadła mi reklamówka Castoramy w której akurat jest wełna w promocji. oczywiście kilka złotych taniej niż zamówiliśmy :evil:

Dobrze, że zamówiliśmy tylko część. To może choć kilkadziesiąt złotych uda się zaoszczędzić. Dziś po pracy wyruszamy na szturmowanie Castoramy :wink: