kala67 28.06.2009 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Pięknie wyglada Wasz domek !!rozumiem, że to jest tył domku, wyjście na taras??..a jak wyglada przód ??poprosze o fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 29.06.2009 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Kolejny dzień zmagań budowlanych ... 1. Dekarze na budowie są czyli już jest nieźle ... nawet coś już zrobili ... 2. Małżonek urwał się na chwilkę z pracy i pojechaliśmy do gazowni podpisać przygotowaną dla nas umowę. Mu puk,puk do drzwi a one zamknięte Więc puk,puk do drugich co by się czegoś dowiedzieć czemu te pierwsze zamknięte. A tu okazuje się ze pani jest dziś na urlopie i guzik załatwimy ... To akurat, że pani na urlopie to ja rozumiem, bo i kobiecinie się odpoczynek należy, ale już tego że na ten czas ktoś nie może przejąć jej obowiązków to tak nie do końca ... 3. Popołudniu może będę miała kolejne zdjęcia dachu to wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 29.06.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Gazownię macie w GM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 29.06.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Czy mozecie polecić kogos kto robił Wam projekt przyłącza gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 29.06.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 kami-lla tak mamy gazownie w Grodzisku. Na razie jeszcze nie mamy nikogo od projektu przyłącza - jesteśmy właśnie na etapie poszukiwań. Wiosną tylko była u nas jakaś pani z gazowni w Błoniu i zaznaczyła gdzie ma być skrzynka w ogrodzeniu. Jak kogoś znajdziemy to oczywiście podzielimy się namiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 01.07.2009 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 O Matko kochana co jest z tą pogoda ... W poniedziałek i wtorek był taki skwar i duchota ze się oddychać nie dało, a dla odmiany, jak w nocy zaczęło tak pada i pada i nie zanosi się, że przestanie Panowie w poniedziałek zrobili niewiele ... no ale powiedzmy, ze w poniedziałek mogłam być wyrozumiała - majstrowi się córa urodziła więc bardziej chyba świętowali niż pracowali. No, ale dlaczego we wtorek prawie nic nie zrobili tego już nie wiem ... Jak podjechaliśmy wieczorkiem na budowę to się trochę zezłościłam. Mam z majstrem do pogadania ... Obiecał ze we wtorek dach na domu będzie już skończony a w środę zrobią na garażu. A tu jedno i drugie tylko rozbabrane ... Jak dwa dni mieli piękną pogodę to robota im się w rękach nie paliła, a dziś pada więc znowu prace staną w miejscu. Mamy jakiegoś pecha z tym dachem Z lepszych wiadomości to wczoraj dzwonił pan od wentylacji mechanicznej i potwierdził, że od dziś zaczyna. Czyli mam nadzieję, że prace będą szły na przód ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.07.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 masz przeboje z tym dachem:)ale jak Ci wkońcu zrobiz to będzie najpiękniejszy w całej okolicy !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 01.07.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Pogoda rzeczywiście koszmarna!!!Z jaką firmą robicie wentylacje mechaniczną ? My się przymierzamy do Bartosza Lin Air? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocky0973 01.07.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Dzięki za wizytę u nas na Dzienniku. Poczytałem sobie i od razu prosba - pliss otę nierzetelna firmę od dachów, Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 02.07.2009 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Kala - oj rzeczywiście mamy z tym dachem przeboje. Wczoraj poszłam sobie z koleżanką na spacer i oczywiście gdzie dotarłyśmy ..... - na budowę. Panowie oczywiście siedzieli sobie w salonie i nic nie robili ... jak usłyszeli nasze rozmowy to jak szczury po kolei wyłaniali się z domu i każdy uwijał się jak mróweczka. Koleżanka stwierdziła ze jakbym wzięła sobie z dzień urlopu i tam z nimi posiedziała to by mi dach w dwa dni zrobili No, ale nie bardzo mogę wziąć sobie teraz wolne, więc sobie "gorąco" porozmawiałam z majstrem ... Z dobrych wiadomości kończą pracę przy wentylacji mechanicznej Kami-lla - mówiąc szczerze to nawet nie wiem jak ta firma się nazywa. Namiary na nią mieliśmy z forum muratora. Polecająca dziewczyna była z nich bardzo zadowolona. Podobno zajmują się również hydrauliką. Co do samego rekuperatora to muszę zapytać małża, bo nie pamiętam. Jak się dowiem to napiszę rocky0973 - dach robi nam firma o nazwie DACH-SYSTEM - ale raczej ich partackie usługi wam nie grożą bo działają raczej na Mazowszu A teraz urywamy się z małżonkiem z pracy i jedziemy do gazowni. Podejście drugie - zobaczymy czy udane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 02.07.2009 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 I cały misterny plan wziął w łeb A miało być tak pięknie ... chcieliśmy zamieszkać na Boże Narodzenia ... ale klops gaz najwcześniej po nowym roku Mamy do zrobienia przyłącza 7 m do płotu. Koszt 1700 zł Ciekawe ile będzie kosztowało od skrzynki do domu No cóż pocieszam się tym, że podobno nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ... Wszystko sobie lepiej wyschnie, nie będziemy robić na wariata ... i tak będę sobie to powtarzać, powtarzać ... aż sama się do tego przekonam .. Ale na Wielkanoc 2010 to ja już muszę tam mieszkać, żeby nie wiem co A i byłam na chwilę na działce. Mamy już dach na domu :D i panowie już rozłożyli instalację do rekuperacji /sprawna ekipa/ :D Wieczorkiem wrzucę najświeższe fotki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 02.07.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 a gdzie zdjecia tego cudnego dachu są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 02.07.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 No już pędzę lecę ... są, są ... Domek od przodu: http://lh4.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/Sk0ceUelFCI/AAAAAAAABEA/OqKoum4LCNg/s512/IMG_3969.JPG Domek od ogrodu: http://lh6.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/Sk0ckpiap5I/AAAAAAAABEU/MTz_fBRHCe4/s512/IMG_3991.JPG Garaż: http://lh3.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/Sk0cjYsY2KI/AAAAAAAABEQ/J4LPxUHv5ac/s512/IMG_3990.JPG No, ale żeby nie było tak pięknie to na garaż zabrakło 3 arkuszy blachy , wiec panowie skończą za tydzień bo tyle podobno trzeba czekać na blachę Za to swój etap prac zakończyli panowie od wentylacji. Efekt ich pracy : http://lh3.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/Sk0chGRNrJI/AAAAAAAABEI/oNCdL8XsWfU/s512/IMG_3984.JPG http://lh4.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/Sk0ch-wDaeI/AAAAAAAABEM/WyPRUfIBlIk/s512/IMG_3983.JPG Chociaż to poszło szybko i sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 04.07.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Dzieńdoberek Wczoraj pojechaliśmy odkupić sobie te narzędzia co to nam dekarze ukradli. Mamy paragon i pan ma się z nami w tym tygodniu rozliczyć ... No, ale oczywiście nas nie wolno wpuszczać do żadnego sklepu . Nas czyli Mamy, Małżonka i mnie - takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego - w naszym przypadku sprawdza się w 100% A i oto nasz najnowszy nabytek http://lh5.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/Sk8c8iljBeI/AAAAAAAABFM/Xpb9QlLoZ7M/s512/Kosa.JPg Dziś wielkie koszenie - na samą myśl już się cieszę, bo dla takiej blokowej baby to sama frajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 04.07.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Witam:) sprzet super kupiony !! mam nadzieje,że bedzie sporo radości przy koszeniu nasza kosiarka tez juz dojechała a Twój dach naprawde wyglada supernacko !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 05.07.2009 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Oj dzięki Kala. Bardzo się cieszę ze już mamy ten dach , choć kilka kolejnych siwych włosów na pewno przez niego mam A jak tam z kosiareczki zrobiliście już użytek ?? Bo ja wczoraj po pracy padłam i już nie dałam rady wypróbować nowego sprzętu, ale oczywiście na działeczce byłam Znajomi przyszykowali u nas grilla , więc wieczór upłynął nam w miłej atmosferze błogiego lenistwa, bo choć imprezka u nas to znajomi wszystkim się zajęli. A ja siedząc sobie w miejscu przyszłego naszego tarasu marzyłam jak to będzie miło tam usiąść z przyjaciółmi jak już będzie on gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 05.07.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 my jeszcze trawy nie mamy ale kosiarka juz stoi, bo akurat taka byla okazyjnie zakupiona niech stoi, jeśc nie wola, a przyda sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 05.07.2009 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Ups ... no to się wyrwałam z tym koszeniem To może i lepiej, że nie macie jeszcze co kosić, późnej będzie może łatwiej zagospodarować ... U nas w zasadzie rośnie wszystko prócz trawy , ale i to skosić trzeba. Zastanawiamy się jak to wszystko wyplenić, żeby był później ładny trawniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 05.07.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 nam powiedzieli,że najpierw musimy zrobic u siebie oprysk na chwasty.potem wszystko przekopac/przeorac. Potem nawieśc ziemi i dopiero sadzic trawke i inne:)wysłałam Ci cos na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 05.07.2009 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Nas też czeka nawiezienie ziemi i to duuuuużo Parę ładnych wywrotek pójdzie. Na razie chyba potraktujemy to trawo-zielsko jakimś specyfikiem. Bo tak sobie wymyśliłam żeby choć na razie wyrównać teren wzdłuż płotu, tzn odchwaścić, przekopać, nasypać ziemi i zasadzić już jakieś tuje żeby już rosły... wprawdzie widziałam już takie rozwiązanie u kogoś w dzienniku, ale póki co to sama nie wiem czy to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts