meg60 16.07.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Noooooooo, fajowska!!!!! A w jakim programie ją robilaś, bardzo szczegółowy. Mam tylko jedną uwagę, mogę? Ja lodówkę postawiłabym w ciągu, albo obok cargo, albo na ścianie gdzie jest kuchenka ( kuchnie przesunąć lub lekko wydłużyć blat między nimi ) byłoby więcej miejsca na kącik jadalny, a i oszczędzilabyś na nogach Nie gniewasz się za uwagę??? Ale tak mi sie nasunęło!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 16.07.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Z całego serca namawiam Cie na krzesła do stołu. Miałam takie rozwiązanie z ława - bardzo fajnie wygląda, ale się nie sprawdza. ...chodzio to że jak jest więcej osób to trzeba ciągle włazic, kogoś przepuszczac, wstawac ... Zgadzam się z Meg - lodówka w jednym ciągu - to jest praktyczniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 17.07.2009 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Dzieńdoberek !! Dzięki dziewczyny za uwagi co do kuchni !! Kala moja kuchnia nie jest zbyt duża ma 2,5 m x 3,8 m a i jak zaczęłam robić sobie wizualizację to stwierdziłam ze jest również mało ustawna zwłaszcza jak się chce tam zmieścić/ustawić piekarnik nie pod kuchenką a w tzw kominie coby się nie schylać, cargo . Ale co tam ... ciasna ale własna Meg - wizualizację robiłam w programie PRO100. Faktycznie jest dość szczegółowy. Zaprojektowałam sobie w nim już również naszą górną łazienkę i WC mamy na dole z dokładnością co do kafelka. Do programu można sobie dorzucić swoje kafelki i je układać. Dzięki temu jak jechałam odebrać glazurę to wiedziałam ile której potrzebuję. Zrobię rzuty i wrzucę te łazienki. Jeśli chodzi o lodówkę to jeszcze z nią "pojeżdżę" po kuchni. W końcu ma być ładnie i praktycznie Kami-lla - Ława w kuchni jest "marzeniem" mojego małża , ale dam mu twój post do przeczytania, to może zechce się chłopina jeszcze zastanowić, a jak to nie pomoże to ja będę musiała go z całego serca przekonać No a teraz dziewczyny zaległe obiecane zdjęcie paluszka, młotka i kabelków ... http://lh4.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/SmAVXEK7hmI/AAAAAAAABe8/SqH_ZRI9x94/s800/2009_07_16.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 17.07.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Z tą Ława to było tak że ja tez kiedys marzyłam ) a w uzytkowaniu było to rozwiazanie bardzo niewygodne ciągle ktoś musiał wstawać , przesuwac się , ocierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 17.07.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 No a ten młoteczek to taki calkiem całkiem ( chyba bolało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 17.07.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Witam Pajogor widzę że używasz pro100 a ja mam z nim jakiś problem i chyba mi dziecię wykasowało jakiś katalog i nie chce się odpalać. Mamprośbę czy możesz mi wstawiś screena z zawartością pro100? Będe wdzięczna albo ja wstawię swój i porównaj jak możesz. U mnie wygląda to tak http://img529.imageshack.us/img529/6341/pro100screen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.07.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 kami-lla ma racje......młoteczek niczego sobie nawet powiedziałabym ,że MŁOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 17.07.2009 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Monica poszło na priv - jakbyś miała jakieś pytanka to pisz, chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 17.07.2009 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Oj dziewczyny jak już robić to przynajmniej przyzwoitymi narzędziami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.07.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 No, młoteczek niczego sobie!!!!! Oj, musiało boleć!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 21.07.2009 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Albo ja jestem jakaś dziwna, albo wokół nie są dziwni ludzie. Już pisze o co mi chodzi ....: W czwartek zeszłego tygodnia był u nas pan hydraulik i pozaznaczał sobie dokładnie gdzie co chcemy zrobić i gdzie do tego trzeba zrobić przyłącze. Powiedział ze następnego dnia /piatek/ jego pracownicy przyjdą do nas już to wszystko robić. Nie przyszli ... . Ale rabanu nie robiliśmy, bo tak sobie pomyśleliśmy, że to piątek, że może gdzieś coś kończą .... Wczoraj po południo /poniedziałek/ dzwoni do nas nasz kolega /elektryk/, że jest przy naszej działce, ale nikogo nie ma. Jedziemy, otwieramy dom a tam hydraulików na pewno nie było . No to się z lekka wkurzyliśmy. Dzwonimy do pana a on ze będą na 100% we wtorek czyli dziś. Noż to ja wszystko rozumiem ze mogło im coś wypaść ale, żyjemy w XXI wieku i istniej telefony ... Bardzo przepraszał .... Zaraz po pracy dygam na działkę, zobaczyć czy faktycznie na 100% są Z innych wiadomości to wczoraj mieliśmy na budowie pomoc. Przyszła nasza koleżanka i postanowiła nas wesprzeć w rozkładaniu elektryki I oto mistrz i uczennica: http://lh3.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/SmWKC9Q23eI/AAAAAAAABgM/fwmk4Or-HR0/s512/IMG_4139.JPG I pierwszy samodzielnie wbity gwóźdź http://lh6.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/SmWKBoF6_SI/AAAAAAAABgI/1fcajaRSyZw/s512/IMG_4137.JPG Na szczęście uczennica była bardzo pojetna i obeszło się bez strat i uszczerbku na zdrowiu. Paluszki nie ucierpiały, a byłoby szkoda bo nasza pomocniczka jest wiolonczelistką Zresztą wczoraj było bardzo muzycznie, bo nasz elektryk gra na waltorni i akordeonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.07.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 pajogor....... jesteś chyba pierwszą osobą, która kompletuje sklad orkiestry na swojej budowie ...żeby ekipy jeszcze pracowały w rytm ich muzyki to wszystko szłoby galopem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 21.07.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 witam dawno nie zaglądałam a tutaj orkiestra ja grać na nerwach tylko potrafię a i ostatnio tez mam wrażenie, że albo ja jestem nienormalna albo ludzie dookoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 22.07.2009 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Dzieńdoberek A żebyście dziewczyny wiedziały, że dość muzycznie jest u nas na budowie Bo jak tak cofniecie się na początek dziennika do czasu kiedy robiliśmy ogrodzenie to jeden z tych gości na zdjęciu to trębacz a drugi gra na gitarze . Zresztą jak wszystko dobrze pójdzie to trębacz będzie robił nam wykończeniówkę, a gitarzysta kład podłogi Wczoraj w dalszych pracach przy rozkładaniu kabli mieliśmy kolejną muzyczną pomocnicę. Chórzystkę : http://lh3.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/SmcNTpNBFuI/AAAAAAAABhA/A6rqxlBAFCQ/s512/IMG_4195.JPG więc prace szły śpiewająco W tajemnicy Wam powiem, że ja też trochę plumkam na gitarze A i prace swoje rozpoczął hydraulik. I oto stelaż do kibelka na dole: http://lh4.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/SmcOfrDiHqI/AAAAAAAABhc/y7QacQejyQ4/s512/IMG_4173.JPG i stelaż do kibelka na górze http://lh4.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/SmcO0ul-k0I/AAAAAAAABhg/zKGqLb8dQAE/s512/IMG_4183.JPG A dziś załatwiliśmy z innej budowy w mieście trzy wywrotki ziemi na wyrównanie terenu. Ma dziś po południu albo jutro z rana zajechać. Zawsze to coś. A z ciekawostek to wczoraj minął tydzień jak pan od dachy miał przyjechać z fakturą za dach i się rozliczyć. Do dziś ani go widu ani słychu. Czyżby zrezygnował z reszty zapłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 pajogor....czyli jak zorganizujemy nasze wspólne integracyjne spotkanie....będziesz nam przygrywała na gitarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 22.07.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 to jest bardzo dobry pomysł ) A wiesz Kala że zupełnie przypadkiem mieszkamy z Pajogor w sasiednich miastach i mamy tą samą ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 22.07.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 od murów oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.07.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 ...czyli pomysł z integracja jest jak najbardziej trafiony tylko szkoda,że ja mam tak daleko do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 22.07.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam muzyczną ekipę budowlaną widzę, że przyszłam na czas. Ja mogę dolączyć do pajogor z moją skromną umiejętnością gitarową oczywiście jeśli mogę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 23.07.2009 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Oj dziewczyny ja tam tylko trochę plumkam na tej gitarce i to zresztą określony i specyficzny repertuar . Ale jakby co to może wspólnymi siłami z Meg coś byśmy wyplumkały. Taki mały duecik. Kali, Kami-lla - świat jest mały. Z wczorajszych wieści budowlanych - hydraulik musi poprawić dwa podwieszane kibelki - zrobił dokładnie tak jak byśmy nie chcieli A teraz prezentacja efektu mojego solnego eksperymentu http://lh6.ggpht.com/_hBz6YnrzoZw/SmgynbFMBZI/AAAAAAAABik/SOxYz0D4QVU/s400/IMG_4214.JPG Wczoraj zaczęliśmy ten pas przekopywać a w przyszłym tygodniu planuję nawieźć tam przyzwoitej ziemi, wyrównać i przygotować pod żywopłot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts