villain 20.06.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 witam wszystkich forumowiczów i przechodze od razu do sedna sprawy kupiliśmy niedawno pawilon zbudowany z płyty obornickiej [25m2] i na każdej ścianie są wysokie okna. Okna były koniecznością z pewnych względów jednak słońce okazało się zbyt mocno przygrzewać, nawet klima nie daje zadowalającego efektu. Do tego dochodzi jeszcze chęć wizualnego odgrodzenia się od zewnętrznego świata i teraz mam pytanie jak najlepiej to zrobić ?na tę chwile znaleźliśmy dwa rozwiązania:folia która daje efekt lustra fenickiegorefleksole o podobnym działaniu ale podwieszane jak rolety jest jeszcze coś działającego podobnie ? ważne żeby nie przysłaniać całkowicie okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villain 21.06.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 dzięki liczyłem właśnie na taką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 22.06.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 dzięki liczyłem właśnie na taką pomoc Zaluzje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 22.06.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ta folia jest do niczego. U mnie w pracy był problem z niewydolną klimatyzacją to pomysłowy właściciel budynku wymyślił właśnie te folie (przeszklenia są duże - od sufitu do podłogi). Efekt jest teraz taki, że gorąco jest i tak - za to w środku zrobiło się dużo ciemniej i praktycznie non-stop trzeba palić światło i siedzieć przy sztucznym. Jedyny mikro plus to, że z zewnątrz mniej widać (ale tylko przy zgaszonym wewnątrz świetle ) Ja bym dał zwykłe żaluzje (pionowe lub poziome wg upodobania) i klimatyzator jeśli za bardzo przez te szyby przygrzewa (a latem może tak być - jak w szklarence ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 22.06.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 dzięki liczyłem właśnie na taką pomoc cieszę się razem z Tobą, że znalazłeś to, na co liczyłeś markizy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 22.06.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 dzięki liczyłem właśnie na taką pomoc gdzie stoi ten pawilon ? bo ostatnio to cos ze sloncem slabo a moze wystarczy go przekrecic ? P.S To ze zadales pytanie nie oznacza ze dostaniesz odpowiedz w 5 minut ... co za ludz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 22.06.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 trzeba koniecznie jakieś dyżury ustalić i w weekendy, a w dni robocze w nocy, dyżurny musi siedzieć przy kompie i odpowiadać szybko na pytania żeby nowi forumowicze byli zaspokajani od razu po rejestracji - no ale musiałby być to ktoś oblatany w tematach budownictwa no i przyjazny początkującym ... jako kandydata do pierwszego dyżuru proponuję kolegę-forumowicza Barbossę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 22.06.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Popieram kandydaturę. Myślę, że robota byłaby łatwa - dla większości pytań wystarczyłaby sama stopka Barbossy Może admini mogą zrobić jakiś automat do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villain 22.06.2009 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 dobra, wiem że w kulki lece jednak potrzebuje szybkiej i konkretnej rady folie już skreśliłem dzięki Wam, teraz zastanawiam sie nad tymi zewnętrznymi refleksolami http://www.eurol.pl/refleksol/refleksolezdjecia/refleksola%20+%20opis%20(teksty).jpg http://www.victoria-rolety.pl/img/refleksole.jpg cała ta nowa kanciapa ma futurystyczny dizajn i nie chciałbym psuć efektu wielkimi markizami czy czymś takim czekam na pomysły i ciekawe rozwiązaniadzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 17.07.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Sprawdzają sie te refleksole ? Zamontował je ktoś, jaka cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Doberman- 13.11.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Witam,od ostatniego postu minęło 5 lat, czy przez ten czas wymyślił Pan coś w kwestii szyb ?od kilku lat zajmuje się foliami do szyb płaskich, samochodowych, świetlikówjeżeli temat aktualny, mogę wskazać kilka rozwiązań Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas3 14.11.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Witam, od ostatniego postu minęło 5 lat, czy przez ten czas wymyślił Pan coś w kwestii szyb ? od kilku lat zajmuje się foliami do szyb płaskich, samochodowych, świetlików jeżeli temat aktualny, mogę wskazać kilka rozwiązań Pozdrawiam, Marcin Ja bardzo chętnie skorzystam z rady, widzę że temat troszkę "przeterminowany" ale mam podobny problem. tez mam u siebie spore okna i muszę je przyciemnić. Myslałem o folii, ale mam watpliwości. Refleksole? Jakies pomysły. Będe wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 15.11.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Ja bardzo chętnie skorzystam z rady, widzę że temat troszkę "przeterminowany" ale mam podobny problem. tez mam u siebie spore okna i muszę je przyciemnić. Myslałem o folii, ale mam watpliwości. Refleksole? Jakies pomysły. Będe wdzięczny Bardzo dobrze w tej roli spisują się żaluzje zewnętrzne (żaluzje fasadowe). Niestety podobnie jak refleksole jest to dość drogi temat. https://www.google.pl/search?q=%C5%BCaluzje+fasadowe&biw=1280&bih=651&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=eHVnVJfaLYK4OLOygcAB&ved=0CAgQ_AUoAQ Przy zastosowaniu materiałów osłonowych wewnątrz niestety pojawia się problem, iż one także się nagrzewają a ciepło oddają do wnętrza. Ich główną zaletą jest cena i prosty system montażu ale skuteczność nie jest zbyt wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts