Darek Rz 08.09.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 odnośnie brykietu...... zeszłej zimy mieszkałem od lutego więc paliłem tylko brykietem, drzewo dopiero się suszy. Brykiet jakiś tragiczny nie jest, tzn tempertaturę daje wysoką (mam kominek z płaszczem) ale pali się dość szybko, troche śmierdzi i popiół trzeba często wybierać. W tym roku w końcu zaczne palić drewnem to będę miał porównanie. Witam Wybacz ale pozwolisz ze sie nie zgodzę z tobą ....... Brykiet smierdzi ????????? Od kiedy ? Pale trzeci sezon ,roznymi i nigdy nic nie smierdzialo a wręcz przeciwnie zero zapachu . Popioł trzeba często wybierać ??? Raczej popiołu zostaje 1/10 tego co z drewna .......... Dziwny miales brykiet. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/124618-brykiet-drzewny-do-kominka-kupowac-juz-teraz/page/2/#findComment-3535127 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mathiasso 08.09.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 odnośnie brykietu...... zeszłej zimy mieszkałem od lutego więc paliłem tylko brykietem, drzewo dopiero się suszy. Brykiet jakiś tragiczny nie jest, tzn tempertaturę daje wysoką (mam kominek z płaszczem) ale pali się dość szybko, troche śmierdzi i popiół trzeba często wybierać. W tym roku w końcu zaczne palić drewnem to będę miał porównanie. Witam Wybacz ale pozwolisz ze sie nie zgodzę z tobą ....... Brykiet smierdzi ????????? Od kiedy ? Pale trzeci sezon ,roznymi i nigdy nic nie smierdzialo a wręcz przeciwnie zero zapachu . Popioł trzeba często wybierać ??? Raczej popiołu zostaje 1/10 tego co z drewna .......... Dziwny miales brykiet. z tym mogę się zgodzić, bo najlepszy to on chyba nie był, żaden z tych tzw "ołówków" tylko zwykłe kostki albo takie małe walce, tona za ok 500zł więc może musze spróbować ten najlepszy brykiet czyli "pini kay", ale on wychodzi troche drogawo i palenie nim w kominku jest troche takim małym luksusem , napisz jakiego Ty używasz brykietu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/124618-brykiet-drzewny-do-kominka-kupowac-juz-teraz/page/2/#findComment-3535140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.09.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 odnośnie brykietu...... zeszłej zimy mieszkałem od lutego więc paliłem tylko brykietem, drzewo dopiero się suszy. Brykiet jakiś tragiczny nie jest, tzn tempertaturę daje wysoką (mam kominek z płaszczem) ale pali się dość szybko, troche śmierdzi i popiół trzeba często wybierać. W tym roku w końcu zaczne palić drewnem to będę miał porównanie. Skąd czerpiecie taką wiedzę, bo chyba nie z praktyki?Tą próbkę co miałem paliła się rewelacyjnie.Temp.w komorze ( kzpłw) dał szybko.Pali się wolo i nie lubi dużej dawki powietrza do spalania.Popiołu też jak na lekarstwo a co najważniejsze nie śmierdzi jak otwiera się by dorzucić kolejną porcję.Gdy przymyka się kominek na noc po prostu nie trzeba go rusztować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/124618-brykiet-drzewny-do-kominka-kupowac-juz-teraz/page/2/#findComment-3535355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 09.09.2009 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 odnośnie brykietu...... zeszłej zimy mieszkałem od lutego więc paliłem tylko brykietem, drzewo dopiero się suszy. Brykiet jakiś tragiczny nie jest, tzn tempertaturę daje wysoką (mam kominek z płaszczem) ale pali się dość szybko, troche śmierdzi i popiół trzeba często wybierać. W tym roku w końcu zaczne palić drewnem to będę miał porównanie. Skąd czerpiecie taką wiedzę, bo chyba nie z praktyki?Tą próbkę co miałem paliła się rewelacyjnie.Temp.w komorze ( kzpłw) dał szybko.Pali się wolo i nie lubi dużej dawki powietrza do spalania.Popiołu też jak na lekarstwo a co najważniejsze nie śmierdzi jak otwiera się by dorzucić kolejną porcję.Gdy przymyka się kominek na noc po prostu nie trzeba go rusztować. Witam Jest dokladnie tak jak pisze NiktSpecjalny . Ja pale roznymi w cenie 500-550 zł /t . Palenie tzw olówkiem jest bez sensu gdyż taniej wychodzi prądem jesli ołowek kosztuje 750 zł/t Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/124618-brykiet-drzewny-do-kominka-kupowac-juz-teraz/page/2/#findComment-3535706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts