daggulka 20.06.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Nowy temat - a co se bedziemy żałować, o przyjemnych rzeczach też trza poklachać Potrzebujemy repertuar dla sSiwego ... co miałby grać na gitarze na afterparty .... prosimy dopisywać do listy , cobyśmy zdążyli do piątku śpiewniki druknąć - dlatego trzeba sie spieszyć, bo w środę/czwartek zamykamy listę P.S. mam przed sobą właśnie porozkładane śpiewniki pisane własnoręcznie z chwytami na gitarę - mogę zabrać , pokserować ... za młodych czasów się grało trochę na imprezkach ... ale teraz szpony nie pozwalają to ja zacznę- wpiszę te co mi się nasunęły na szybko , a po obiedzie przysiąde i podopisuję te najpopularniejsze : REPERTUAR Teksański - Hey Jedwab (wersja robocza: jak jebła ) - Róże Europy Żółte kalendarze - Piotr Szczepanik Zegarmistrz światła - Tadeusz Woźniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.06.2009 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 i kolejne z mojego śpiewnika Córka Rybaka - Wały Jagiellńskie Dziesięć w skali beauforta - Trzy korony Goniąc kormorany - Piotr Szczepanik Jolka Jolka pamiętasz - Budka Suflera Małgośka - M. Rodowicz Mniej niż zero - Lady Pank Nie płacz Ewka - Perfect Obudź się - Oddział Zamknięty Och Ziuta - Shakin Dudi Przeżyj to sam - Lombard Sen o dolinie - Budka Suflera Skóra - Aya Rl Szczęśliwej drogi już czas - Vox Andzia - Oddział Zamknięty Pomaluj mój świat - 2+1 Kochać inaczej - De Mono Niewiele ci mogę dać - Perfect Oprócz - Skawiński Och Ela - Chłopcy z placu broni Pamiętam, była jesień Sen o Warszawie - Cz. Niemen Serca dwa, smutki dwa - Bajm Tańcz głupia tańcz- Lady Pank Zaopiekuj się mną - Rezerwat Zawsze tam gdzie Ty - Lady Pank List do M - Dżem Moja i Twoja nadzieja- Hey Nadzieja - IRA Baranek - Kult Babę zesłał Bóg - YaHozna Whisky - dżem Czerwony jak cegła - Dżem Do kołyski - Dżem czekamy na propozycje forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.06.2009 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 sSiwy12 .... czy ja nie przegięłam z tym repertuarem? dasz radę? oczywiście nie zmuszam do zagrania wszystkiego ...zagrasz co będziesz chciał ... ja śpiewniki skseruję ...będziem na miejscu wybierać kawałki zależnie od humoru może tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 20.06.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 mogę wam przesłac swój śpiewnik, ale to ponad 100 stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.06.2009 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 kuuurcze...byśmy się na śmierć zaśpiewali sSiwy12 musi zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.06.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Śpiewników nigdy nie za mało. Dawaj. Po „cenzurze” zostanie kila stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.06.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Mamy ( tzn. pewna Bardzo Sympatyczna Pani i ja) taka propozycję.Niech każdy z uczestników naszego spotkania wybierze piosenkę, którą chciałby zaśpiewać (oczywiście wraz z innymi) lub usłyszeć przy ognisku. Postaramy się spełnić życzenie. Planujemy również wydanie specjalnego śpiewnika z tymi propozycjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.06.2009 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Bardzo dobry pomysł. to tworzymy listę forumowskich życzeń - ja pierwsza Lista życzeń 1. Babę zesłał Bóg - YaHozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.06.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Fajna propozycja i wykonalna - tylko nie licz na mój falset. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 21.06.2009 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 eeeeee tam, wszyscy będziemy wyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 22.06.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Dżem - Wehikuł Czasu Hej Sokoły no i Szła dzieweczka do laseczka Happy End - Jak się masz kochanie ale śpiewać nie umiem tzn umiem po kilku głębszych albo po zgrzewce piwa ale nie będę śpiewał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.06.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 W zasadzie to wyboru już dokonałeś. Pierwotnie był Jaś Wędrowniczek - to tak zostanie Ps. Sokołów nie trwię, ale cóż "Pan każe - śługa musi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.06.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 A czy jakiś ansambl jest przewidywany? Mogę tez przytargać wiosło, piec i mikrofon i udawać, że coś brzdąkam (oczywiście ściszywszy się uprzednio). Co do repertuaru, to ja proponuję: - U2: One, With or without you, All I want is you, Where the streets have no name, I still haven't found... (hehe - dużo mają fajnych) - James Blunt : You're beautiful - Feel: wiadomo co - Bob Dylan : Knocking on Heaven's Door (tego klasyka nie może zabraknąć!) - Pink Floyd - Wish you were here eee... Na razie może wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.06.2009 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ło matko świenta i my to mamy zaśpiewać, a sSiwy zagrac na gitarze ??? a w ogóle , to nie chcę kapowac ale Depi się nie przyznał - a też gra na gitarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.06.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 O! Przypomniało mi się! Jak się już dobrze zaprawimy, to ja proponuję wyryczeć: " wstaaaań poooowieeeeezzzz nie jessssteszzzz szzaaaammm!!!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.06.2009 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 O! Przypomniało mi się! Jak się już dobrze zaprawimy, to ja proponuję wyryczeć: " wstaaaań poooowieeeeezzzz nie jessssteszzzz szzaaaammm!!!!" i atmosfera jak na cmentarzu http://www.access24h.com/wp-content/uploads/2008/04/znicz_hypernova.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.06.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Dooobre! Prawie tak dobre, jak książka o Fritzlu na Dzień Ojca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.06.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ja tylko nieśmiało stwierdzam, że określenie „gram na gitarze” w moim przypadku jest czasem przeszłym, choć i wtedy raczej do wirtuozów nie należałem. Taki tam grajek harcerski i ogniskowy. A że wiek ma swoje prawa (skleroza), to raczej nie liczcie, na jakiś szczególny koncert. Moja znajomość tekstów z reguły kończy się na tytule piosenki (i to też nie zawsze) – ale nadrabiam III zwrotką (la, la, la), a chwyty – to się okaże, bo dzisiaj zakupiłem nowe struny i trochę poćwiczę. Teoretycznie zagram wszystko (oczywiście na gitarze- zwłaszcza po dopalaczu) co nie zaczyna się z Pis-dur, i nie ma więcej niż 3 chwyty podstawowe (C, F i G, lub E, A i D w dowolnej konfiguracji). Ale to powinno wystarczyć, bo większość piosenek w takiej „konfiguracji” występuje. Ps. Repertuar też pozostał, z czasów kiedy był pod dziewczyny – czyli dzisiaj wychodzi, ze „tęskny” (oj były na to „brania”). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.06.2009 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 nic się nie martwy .... bedzie super trzaby jakieś śpiewniki druknąć ..... co? mogę poszukać w necie i podrukować , bo widze że od ludzi to my listy przebojów nie zbierzemy raczej ....zapału niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.06.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 sSiwy12 - ten opis zadziwiająco pasuje jako opis moich umiejętności muzycznych! Z tym zastrzeżeniem, że z F mam duże kłopoty (barowy, rozumiesz...). Pieśni z eFem staram się omijać (dlatego tak napinam na Knocking on Heavens Door ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts