zuznka 22.06.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 widzę że ten repertuar jest tak bogaty że ja juz nic nie dorzucam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.06.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ja może jeszcze dorzucę Evertyhing I do (I do it for you) Adamsa - to jest dopiero song dla dziewcząt! No i (prawie) wszystko w C-dur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość coolibeer 22.06.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 kto chce poćwiczyć śpiewanie przed afterparty to polecam http://www.fun.from.hell.pl/2003-02-18/volare-karaoke.swf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 22.06.2009 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 jaaacieee...rewelacjaaaaaa szczególnie druga zwrotka nie sprawiłaby mi zapewne żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 22.06.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 jaaacieee...rewelacjaaaaaa szczególnie druga zwrotka nie sprawiłaby mi zapewne żadnego problemu mnie też tylko i wyłącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.06.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 sSiwy, poddałem się. Śpiewnik mam w 16 miejscach, każda pozycja od 90 do 490 stron. Kiedyś robiłem to w wersji do druku, ale na tych dyskach nie ma tego. Prawdopodobnie przepadło. No chyba, żeby to zrobić jeszcze raz, ale nie zdążę. Przedtem robiłem to dwa tygodnie.Jutro coś obmyslę, bo dziś mnie głowa rozbolała jakem się w tym połapał, więc muszę iść się coś napić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.06.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 spis treści jednej z pozycji: A fajny chłop z niego byłA jednak żalAch śpij kochanieAch te babyAch, jak przyjemnieAddio pomidoryAle to już byłoAugustowskie noceAutobiografiaAutostopBaju – bajBal u weteranówBando, bandoBeataBela donnaBiały miśBo ja nikogo nie potrafięBosmanChacharyChałupy welcome toChicitaChłopcy radarowcyChryzantemy złocisteCicha wodaCichoszaCo mi panie daszCo powie RybaCórka grabarzaCórka rybakaCórka rybaka Crazy is my lifeCyganeczkaCyganeczka ZosiaCyganeriaCygańska balladaCykady na CykladachCzarna morowaCzarny chlebCzekoladaCzerwona róża, biały kwiatCzerwone i bureCzerwone jagodyCzerwone koraleCzerwone róże sąCzerwony pasCzterdziestolatekCzterech łysychCzterej pancerniCztery razy po dwa razyCzy mnie jeszcze pamiętaszCzy pamiętasz MaryśCzy te oczy mogą kłamaćDaj mi tę nocDalej chłopyDaleka droga, daleki lądDianaDni, których nie znamyDo pracy rodacyDo zakochania jeden krokDwa jabłuszkaDwudziestolatkiDzieli nas granicaDziewczyny, które mam na myśliEwoFelek ZdankiewiczGdy mi ciebie zabraknieGdy nie ma dzieciGdy wysiądzie wyobraźniaGdybym miał gitaręGdzie są chłopcy z tamtych latGdzie się podziały nasze podatkiGdzie się podziały tamte prywatkiGdzie strumyk płynie z wolnaGłęboka studzienkaGoniąc kormoranyGorzałka zawsze dobra jestGóralu, czy ci nie żalGraj piękny CyganieGrosza nie mamGroszki i różeHej bystra wodaHej górol ci jo górolHej hola, holaHej sokołyHej szalałaHej, z góry z góryHistoria jednej znajomościI jo se tyz musiołI jo se tyż musiołI to i owoIdzie dyscIdzie dziewczę po lesieJadą wozy koloroweJak dobrze nam zdobywać góryJak się masz kochanieJak świetnie się składaJarzębina czerwonaJedzie pociąg z dalekaJedzie ułanJesienny panJestem młoda wdowaJestem sobie krakowiankaJestem sobie krakowiankaJesteśmy na wczasach Jęczmienny łanJolka, JolkaJuż nie ma dzikich plażJuż nigdyKaliforniaKeseraKesera IIKesera IIKilerKolorowe jarmarkiKolorowe jarmarki IIKomu dzwoniąKonik na biegunachKrasnoludkiKto cię teraz przytuliKurdeszKwiat jednej nocyLato, latoLaura i FilonLetnia przygodaLizakLornetkaLuśkaŁodziankaŁódka bolsMajteczki w kropeczkiMały biały domekMały książęMam ochotę na chwileczkę zapomnieniaMaraton Sopot – PuckMariankaMariannaMarinaMarsz pierwszej brygadyMiłość ci wszystko wybaczyMniej niż zeroMoja WalerciuMorskie opowieściMy CyganieMy dziś piosenkąMydełko FaNa dancinguNa wirsyckuNad DunajcemNie było ciebie tyle latNie ma wody na pustyniNie płacz EwkaNie płacz, kiedy odjadęNie zapomnisz nigdyNiech żyje wódziaNiepewnośćNiepotrzebne są miNigdy więcejNikt na świecie nie wieO jednej WiśniewskiejO mnie się nie martwO mój rozmarynieObozowe tangoOch ElaOdpowie ci wiatrOdrażający drabOj dana, oj danaOn zimnyPamelo żegnajPamiętasz była jesieńPechowy JanekPiąty biegPiechotaPieski małe dwaPije Kuba do JakubaPo kieliszkuPo morza faliPocałuj mnie mój kochanyPognała wołkiPolesia czarPosłuchajcie mili moiPowiedz mi moja maleńkaPrawy do lewegoPrząśniczkaPrzepijemy naszej babciPrzeżyj to samPrzybyli ułani pod okienkoPrzyszedł nam rozkazPrzyśpiewki rzeszowskiePrzyśpiewki śląskiePuste kopertyPytasz mnie, co ci damRadioRadość o porankuRagazzo da provinciaRano, rano, raniusieńkoRemediumRezerwaRiki tikiRodzina, rodzinaRotaRozkwitały pąki białych brzózRozszumiały się wierzbyRudy rydzSą takie dniSerceSerce to nie sługaSerce w plecakuSiadła pszczółkaSiekiera motykaSkóraSkrzypeczkiSłowo jedyne tyStarzykSzał by nightSzczęśliwej drogiSzkoda lataSzła dzieweczka do laseczkaŚcierniskoTaka małaTam nad WisłąTo był świat w zupełnie starym styluTo były piękne dniTo ostatnia niedzielaTo, co dał nam światTratwa bluesTrzej krasnaleTrzej wodzowieTrzy miłościTych lat nie odda niktTylko we LwowieU cioci na imieninachUciekaj moje serceUciekaj moje serceUłani, ułaniUmarł MaciekUmówiłem się z nią na dziewiątąUpływa szybko życieW murowanej piwnicyW OłomuńcuW piwnicznej izbieW stepie szerokimW zielonym gajuW zielonym gaju IIW żółtych płomieniach liściWaligóraWespół w zespółWidziołem MaryneWierzcie nam dziewczynyWindą do niebaWlazł kotek na płotekWłóczęgaWojenko, wojenkoWódka musi byćWróćmy na jezioraWróżka czarodziejkaWspomnienieWszystkie rybkiWypijmy za błędyZ tamtej strony WisłyZa młodzi, za starzyZa nami miłośćZabrałaś serce mojeZachodni wiatrZachodzi słoneczkoZagraj mi piękny CyganieZdradziłaś mnieZegarmistrz światłaZielony mosteczekZimny drańZłoty pierścionekZnamy się tylko z widzeniaZocha izbę zamiatałaŻeby Polska była PolskąŻebyś ty wiedziała jak mi się chceŻółte kalendarzeŻółty jesienny liśćŻycie to nie jest bajka IIŻyczenia z całego sercaCzterdzieści kasztanówCapriCzego się boisz głupiaBaranekDom wschodzącego słońcaTo już latoApaszem Stasiek byłAnnaBardzo smutna piosenka retroBłękitna chusteczkaBiedroneczki są w kropeczkiBo z dziewczynamiBallada o PłockuBal na GnojnejChłopiec z gitarąDzisiaj, jutro, zawszeDziewczyno z PRL-uDo odsiedzenia jeden rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 23.06.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 no to sobie pospiewamy........ chyba kilka dni biore dłuższy urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.06.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Ja tylko nieśmiało stwierdzam, że określenie „gram na gitarze” w moim przypadku jest czasem przeszłym, choć i wtedy raczej do wirtuozów nie należałem. Taki tam grajek harcerski i ogniskowy. A że wiek ma swoje prawa (skleroza), to raczej nie liczcie, na jakiś szczególny koncert. Moja znajomość tekstów z reguły kończy się na tytule piosenki (i to też nie zawsze) – ale nadrabiam III zwrotką (la, la, la), a chwyty – to się okaże, bo dzisiaj zakupiłem nowe struny i trochę poćwiczę. Teoretycznie zagram wszystko (oczywiście na gitarze- zwłaszcza po dopalaczu) co nie zaczyna się z Pis-dur, i nie ma więcej niż 3 chwyty podstawowe (C, F i G, lub E, A i D w dowolnej konfiguracji). Ale to powinno wystarczyć, bo większość piosenek w takiej „konfiguracji” występuje. Ps. Repertuar też pozostał, z czasów kiedy był pod dziewczyny – czyli dzisiaj wychodzi, ze „tęskny” (oj były na to „brania”). Masz do swojej konfiguracji i ćwicz! Trzech wodzów Być raz wielcy trzej wodzowie C Oni mieć wielkie zdrowie F I ognista woda kochać lubić pić C G Oni mieć zawsze humor C I bez przerwy robić rumor F Oni jak bawoły dzikie potem wyć C G C My być tam, my być tu F Wielki nasz Manitou C On nam dać, dać ognista woda, dać C G My ją pić, pić do rana C Nasza woda ukochana F My ją pić, my ją pić a potem paść C G C Wiekli wódz Inczuczuna Mieć nad głową wielka łuna Taki wielki umysłowiec z niego być Ciągle knuć kombinować I bez przerwy lamentować Jakby sobie na tym świecie lepiej żyć Wielki wódz Mała Kopa Z niego być kawał chłopa On z mustanga gdy być młody na skalp spaść On wesoła mieć gęba I świergotać jak ptak zięba Gdy ognista woda wiadrem w niego lać Wielki wódz Orle Pióro On chcieć być zawsze górą On chcieć mieć przy sobie zawsze dużo skwaw On mieć skalp małowłosa Do ognistej wody nosa On chcieć nurt swojego życia puścić wpław Może jeszcze to: Tyle mi zostało - Krzysztof Daukszewicz Tyle mi zostało, co mi nakapało (G) C G Jak przyjdzie milicja, będzie prohibicja G C Siedzę w swoim domu, w kącie, w przytulnych walonkach C G Jeszcze wczoraj było ciepło, grzało choć od Słonka G C Dzisiaj coś im nawaliło i się prąd wyłączył C C7 F Tylko zacier jest na chodzie i z rurki się sączy F C G C Tyle mi zostało... Wody wczoraj mi naciekło prawie pół miednicy Dzisiaj łup! I wywaliło rury w kamienicy! Tych żeberek, co pod oknem, ogrzać już nie sposób! Gdyby one były z mięsa, miałbym chociaż rosół Tyle mi zostało... Teraz z kranów mi nie leci, w łazience mi cuchnie Gaz bezwonny, to nie włączam, bo a nóż wybuchnie... W kuchni mrozi się lodówka, ale też zewnętrznie Pralka tylko wtedy chodzi, kiedy piorę ręcznie Tyle mi zostało... Telewizor wyłączyłem, świecił za niebiesko Bo samogon, gdy wypędzę, to chowam w kineskop Zresztą może bym i włączył, ale nie ma prądu Tylko zacier jest na chodzie i dowód do wglądu Tyle mi zostało... I tak jest każdego roku, kiedy przyjdzie zima C G Myślę: przyjdzie jeszcze jedna i blok nie wytrzyma! d G C Póki co by ta następna nie dała we znaki C C7 F Kupię drugi telewizor, by mieć dwa baniaki! F C G C Tyle mi zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.06.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 no to sobie pospiewamy........ chyba kilka dni biore dłuższy urlop Poczkaj, poczkaj, mam kilka dłuższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 23.06.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 no to sobie pospiewamy........ chyba kilka dni biore dłuższy urlop Poczkaj, poczkaj, mam kilka dłuższych dobrze ze wakacje - jutro składam podanie o przedłużenie urlopu na okres wakacji jak się bawić to się bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.06.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 A może ktoś złapie... chwyty do tego? Bo na razie to sam tekst... Kiedy czasem wspomnę Maję, to końcówka jedna staje A na Ewy widok Jakiś wzwodzik mam Lecz gdy myślę o Małgosi Wcale mi się nie podnosi A gdy wspomnę Jadzię Wolę już spać sam. Ref. A on cichuśki, a on maluśki Lecz czasem się budzi ze snu Trochę pobryka ta moja tyka Jak mała sarenka gnu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.06.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Retrooooo no dajesz czadu O Kasi nic nie będzie ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 23.06.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Retrooooo no dajesz czadu O Kasi nic nie będzie ??????? a o Zuzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.06.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Będzie, będzie, dałem tylko pierwszą zwrotkę dla ułatwienia szukania chwytów... Kazdy może chwytać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.06.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 U mnie wedle życzeń: Kiedy z Kasią zatańczyłem Niemal z rurki wystrzeliłem Zuzia zaś sprawiła Że wołałem: wróć! Ale Zośka taka blada Na jej widok mi opada No i gęba Helki Odbiera mi chuć Ref. A on cichuśki, a on maluśki Lecz czasem się budzi ze snu Trochę pobryka ta moja tyka Jak mała sarenka gnu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.06.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 no cudownieeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.06.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Komu jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.06.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Komu jeszcze?po kolei leć, jak wszystkie to wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 23.06.2009 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 a mi ... a mi ... ??? albo może lepiej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts