wg 27.11.2003 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Witam,Budowa na wiosnę, zakładając, że VAT 22% wejdzie w maju, kiedy najlepiej zamawiać materiały - czytaj: kiedy jest najmniejszy ruch w interesie i można uzyskać najlepsze ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 27.11.2003 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 Właśnie, niech ktoś doświadczeńszy nam to powie.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 27.11.2003 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 wg, a z czego masz zamiar się budować? Jeśli max, cegła pełna, wełna, dachówka ceramiczna - to może razem utargujemy większe rabaty?Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 28.11.2003 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Z rzeczy, które wymieniłaś tylko dachówka ceramiczna. Ściany będą z silikatów ocieplonych styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 28.11.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 No to będziesz miał cichy i ciepły domek A jaki rodzaj dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 28.11.2003 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Nie mam jeszcze wybranej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 28.11.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Dostałam na razie rabat 15 % na Ruppa szmaragd i 10 % na creataona (domino lub karpiówka ambiente). Jeśli byłbyś zainteresowany - to pisz na priva). Joasia. P.S. A czy ktoś nam może jednak poradzić kiedy zamawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mAgnes 28.11.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Ja mam wrazenie ze teraz bedzie ciagle ruch w interesie. Po pierwsze ladny listopad, na budowach ciagle ruch, mimo ze to teoretycznie martwy okres. W naszej hurtowni powiedzieli nam, ze takiego ruchu w listopadzie to nigdy nie mieli. Po drugie - za chwile wyzszy Vat, sporo osob kupuje materialy na zapas. Chyba w te zime nie sprawdzi sie opcja tanszego kupowania w martwym okresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 28.11.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Droga Joasiu - Rupp Smaragd http://www.rupp.pl/wwwhtml/3dekskluzywny2.html to szalenie droga dachówka (mam nadzieję że wiesz o tym że na nią potrzeba PODWÓJNĄ ilość łat i nie każdy (czytaj tani) dekarz ją ułoży) - i na niej spokojnie można dostać 20% upustu - polecam p. Arnolda z DachLuxu Beta (punkt przy Warszawskiej - wylot z Warszawy Górczewską http://www.dachlux.com.pl/kontakt/kontakt.html). Na wełnę można dostać do 30% rabatu (ale pod warunkiem że zdążą ją jeszcze wyprodukować w tym roku - sugeruję poczytać np. http://www.ursa.pl/). Aha i jeszcze jeden szczegół ta dachówka jest importowana tak więc zamówić ją trzeba co najmniej 6 tygodni wcześniej.... Do tego tzw. dodatki (np. trójniki do gąsiorów) potrafią jechać i 3 miesiące (tak jak moje trójniki).... Powodzenia w zakupach i negocjacjach cenowych..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 28.11.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 wg, a z czego masz zamiar się budować? Jeśli max, cegła pełna, wełna, dachówka ceramiczna - to może razem utargujemy większe rabaty?Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 28.11.2003 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 witamNie mam jeszcze pozwolenia na budowę, ale także zakładam, że materiały będę kupował zimą, by zdąrzyć przed vatem, więc mogę dołączyć do kogoś, kto bedzie robił to samo. Będę budował z maxa lub porothermu30+styropian 12.Południe Warszawy.Być może razem uda się wytargować więcej...trzeba tylko znaleźć dobrą hurtownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 28.11.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Alexsoft, co do szmaragdu - ja to wszystko wiem, ale jak go kupię już teraz (o ile, oczywiście, ostateczny wybór nie padnie na domino lub prostokątną karpiówkę), to zdążą mi go przywieźć dwa razy: zaczynam budowę dopiero na wiosnę.Co do składu dachówek - to właśnie stamtąd te moje upusty (budujemy się na Bliznem). Dzięki za info - będę się targować dalej.Pzdr. joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zadi 01.12.2003 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 CezarrPlanuje również rozpoczęcie budowy na wiosnę (koniec marca), myślę że z tych samych materiałów co i Ty. Inwestycja na południe od W-wy więc możemy spróbować razem negocjować ceny (choć jezcze nie zacząłem szukać hurtowni). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 01.12.2003 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Ja co prawda z silikatów ale do styropianu chętnie dołączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthee 01.12.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Wlasciwie to trafiliscie na trudny moment, wiekszosc materialow schodzi z hurtowni jak swieze buleczki, czas oczekiwania wydluza sie no i niestety zaczynaja rosnac ceny Wiec doradzam jak najszybciej zamawiac materialy, bo producenci juz zaczeli zmniejszac rabaty hurtownikom, a co za tym idzie my juz niedlugo tez bedziemy kupowac drozej. I tak bedzie do maja 2004. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gayga 01.12.2003 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Ja rowniez ruszam z budowa na wiosne iprawde mowiac jestem przerazona>upusty,rabaty itp okey...ale najgorsze w tym jest ,ze nie chcialabym byc frajerka......i to mnie najbardziej boli.czekam na ciekawe odpowiedzi,bo tak naprawde okazuje sie ze na dachowke daja mi upust ale odbija to sobie na dodatkach, takze zastanawiam sie ....gdzie tu sens moich zabiegow,MOZE mnie ktos olsni.Pozdrawiam. Na marginesie to budowa w okolicach Buska Zdroj...moze mi ktos pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 02.12.2003 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 ZadiBardzo chętnie, ale mam jeden problem. Na dzien dzisiejszy nie mam jeszcze aktu notarialnego na działkę. Jest dzielona, przez co czekam juz trzexi miesiąc. jutro jadę do gminy wybadac co jest grane., także z zakupem materiałów liczę chyba styczeń, luty (podobno to najlepszy czas ze względu na zastój), no chyba że towar przeleży w hurtowni do czasu budowy.Myślę,że powoli mozna zacząć pytać o interesujące nas materiały.Jest chyba parę hurtowni w pobliżu.W którym miejscu budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cwib 02.12.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Wczoraj dowiedziałęm się że od 15 grudnia idzie w górę (3%) ceramika Cerpol.Takie same sygnały mam o innych producentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 02.12.2003 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 W tym roku strasznie trudno jest wynegocjować rabat wszyscy straszą tym Vatem!!!! Zabrali nam ulgę budowlaną, dołożyli teraz Vat a jak się już pobudujemy to .................... zabiorą nam domy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 02.12.2003 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Biednemu to zawsze wiatr w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts