Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki miesiąc najlepszy na zamawianie materiałów

wg

Recommended Posts

Ja mam wrazenie ze teraz bedzie ciagle ruch w interesie.

Po pierwsze ladny listopad, na budowach ciagle ruch, mimo ze to teoretycznie martwy okres. W naszej hurtowni powiedzieli nam, ze takiego ruchu w listopadzie to nigdy nie mieli.

Po drugie - za chwile wyzszy Vat, sporo osob kupuje materialy na zapas.

Chyba w te zime nie sprawdzi sie opcja tanszego kupowania w martwym okresie.

Droga Joasiu - Rupp Smaragd http://www.rupp.pl/wwwhtml/3dekskluzywny2.html to szalenie droga dachówka (mam nadzieję że wiesz o tym że na nią potrzeba PODWÓJNĄ ilość łat i nie każdy (czytaj tani) dekarz ją ułoży) - i na niej spokojnie można dostać 20% upustu - polecam p. Arnolda z DachLuxu Beta (punkt przy Warszawskiej - wylot z Warszawy Górczewską http://www.dachlux.com.pl/kontakt/kontakt.html).

Na wełnę można dostać do 30% rabatu (ale pod warunkiem że zdążą ją jeszcze wyprodukować w tym roku - sugeruję poczytać np. http://www.ursa.pl/).

Aha i jeszcze jeden szczegół ta dachówka jest importowana tak więc zamówić ją trzeba co najmniej 6 tygodni wcześniej....

Do tego tzw. dodatki (np. trójniki do gąsiorów) potrafią jechać i 3 miesiące (tak jak moje trójniki)....

Powodzenia w zakupach i negocjacjach cenowych.....

witam

Nie mam jeszcze pozwolenia na budowę, ale także zakładam, że materiały będę kupował zimą, by zdąrzyć przed vatem, więc mogę dołączyć do kogoś, kto bedzie robił to samo. Będę budował z maxa lub porothermu30+styropian 12.Południe Warszawy.Być może razem uda się wytargować więcej...trzeba tylko znaleźć dobrą hurtownię

Alexsoft, co do szmaragdu - ja to wszystko wiem, ale jak go kupię już teraz (o ile, oczywiście, ostateczny wybór nie padnie na domino lub prostokątną karpiówkę), to zdążą mi go przywieźć dwa razy: zaczynam budowę dopiero na wiosnę.

Co do składu dachówek - to właśnie stamtąd te moje upusty (budujemy się na Bliznem). Dzięki za info - będę się targować dalej.

Pzdr.

joasia.

Wlasciwie to trafiliscie na trudny moment, wiekszosc materialow schodzi z hurtowni jak swieze buleczki, czas oczekiwania wydluza sie no i niestety zaczynaja rosnac ceny :(

Wiec doradzam jak najszybciej zamawiac materialy, bo producenci juz zaczeli zmniejszac rabaty hurtownikom, a co za tym idzie my juz niedlugo tez bedziemy kupowac drozej. I tak bedzie do maja 2004.

Ja rowniez ruszam z budowa na wiosne iprawde mowiac jestem przerazona>upusty,rabaty itp okey...ale najgorsze w tym jest ,ze nie chcialabym byc frajerka......i to mnie najbardziej boli.czekam na ciekawe odpowiedzi,bo tak naprawde okazuje sie ze na dachowke daja mi upust ale odbija to sobie na dodatkach, takze zastanawiam sie ....gdzie tu sens moich zabiegow,MOZE mnie ktos olsni.Pozdrawiam. Na marginesie to budowa w okolicach Buska Zdroj...moze mi ktos pomoze. :x

Zadi

Bardzo chętnie, ale mam jeden problem. Na dzien dzisiejszy nie mam jeszcze aktu notarialnego na działkę. Jest dzielona, przez co czekam juz trzexi miesiąc. jutro jadę do gminy wybadac co jest grane., także z zakupem materiałów liczę chyba styczeń, luty (podobno to najlepszy czas ze względu na zastój), no chyba że towar przeleży w hurtowni do czasu budowy.Myślę,że powoli mozna zacząć pytać o interesujące nas materiały.Jest chyba parę hurtowni w pobliżu.W którym miejscu budujesz?