Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nierzetelna FIRMA FRANKO z Radomska

Recommended Posts

witam, jestem nową forumowiczką i przychodze do was z zapytaniem, co zrobić z nierzetelnych wykonawcą. Od 2 miesiecy FIRMA FRANKO z Radomska robi mi kuchnie i ciągle cos jest nie tak. Drzwiczki odpadają, klamki sie wyrywają...blat jest zle wykończony...dramat..a ręce mi opadają, a do tego "szefostwo" nie chce dać mi pokwitowania za wpłaconą gotówkę i śmieje mi sie w twarz, ze nikt mi nie uwierzy ze wpłaciłam im pieniądze, a to ponad 4 tysiące!!! Co 2 tygodnie umawiam sie z nimi na wizyte zeby poprawili to co jest źle zrobione a oni mnie olewają. Mam im jeszcze dopłaić 500 zł o czym nawet nie mysle... Jesli ktos wie jak sobie z tym poradzic to prosze o pomoc....i odradzam kupowanie u tej firmy MEBLE FRANKO to szit!!!!

Witam

Byłam kiedyś w podobnej sytuacji. Prośby groźby nie działały. Firma robiła mnie w balona przez kilkanaście tygodni.

Co podziałało ano... Urząd Skarbowy tzn pisemko do firmy że jak będą zwlekać i dalej kręcić to napiszesz do urzędu skarbowego że firma bierze pieniądze i nie wystawia faktury. Nawet jeśli to była tylko zaliczka każda firma ma obowiązek wystawić fakturę Vat (zaliczkową) w ciągu 7 dni dni od przyjęcia kasy (o ile są płatnikami vat) bez względu na kwitek tak zwane KP.

Napisz im że chętnie zgłosisz to urzędowi skarbowemu o praktykach firmy xxx

A Urząd skarbowy nie sprawdzi czy Ty taki kwitek posiadasz czy nie.

witam ponownie :) dziekuje za tak liczne odpowiedzi :) Nie mam żadnej umowy jedynie folder z napisem ile dałam zaliczki, firma była polecona przez znajomych wiec jakos nie miałam podejrzenia, ze bedzie cos nie tak. Adres strony to oczywiscie meblefranko.pl

Co do skarbówki to właśnie o tym myślałam, żeby im koło D... narobić. Może to mało kulturalne, ale kto w takiej sytuacji o kulturze myśli :) to moja ostatnia deska ratunku, w końcu nikt nie chce skarbówki na plecach :) Mam nadzieje Natalko, ze u Ciebie sprawa zakończyła się pomyślnie i oczywiscie na bierząco was bede informować. Wiecie co...juz nie denerwuje mnie tak bardzo fakt że tak bardzo zwlekają..jestem człowiekiem i wiem że róznie sie dzieje, ale żebym to jak musiałą wydzwaniać czemu ich nie ma, co z moimi meblami itp... takie okropne chamstwo wrrrr. Nie wiem kiedys było tak, ze klient to był nasz Pan a teraz??? .....

Pozdrawiam i nie życze takich historii

to nie ma znaczenia czy Ty masz jakiś potwierdzenie czy nie. Idź do tej firmy z pisemkiem że jak nie dokończą prac to Ty to zgłosisz do skarbówki że nie wystawiają faktur zaliczkowych oraz że nie chcą wydawać potwierdzeń wpłaty pieniędzy na drukach KP, więc jako prawy obywatel masz poważne podejrzenie że oszukują urząd skarbowy wiec to zgłosisz jeśli nie dokończą prac w wyznaczonym przez Ciebie terminie.

U mnie po tygodniach próśb i telefonów a później obietnic tej firmy że dokończą robotę (tylko po to by odwlec wszystko w czasie?) która miała mnie tak naprawdę w D... więc wysłałam faksem takie pisemko ...to faks nie zdążył dojść a już był telefon że na następny dzień wszystko zostanie załatwione.....i tak się stało.

pozdr

witam ponownie :) sprawa się powoli rozwiązuje :) postarszenie szefa skarbówką poskutkowało. Ekipa jaka dziś przyjechała była całkiem inna. Konkretna, pracowita..co prawda jeszcze pracę nie dokończyli, proszą o 2 tyg na zamówienie frontów. Powiedziałam że to termin ostateczny, kolejnego dnia jesli kuchni nie bedzie jade do US. Dziekuje za rady

• 3 weeks później...
witam wszystkich :) ustalilismy z firmą ze jesli dokończą prace zgodnie z moim oczekiwaniami to o tym napiszę :) a wiec ja dotzymuje mojej obietnicy. W koncu od tygodnia mogę cieszyc sie moją kuchnią :) Przyjechała ekipa która wiedziała co robi i po paru godzinach kuchnia była taka jaka powinna być od początku :) A jakaż moja radość, ze w koncu moge zacząć obiadki gotowac ;)

• 10 months później...
Witam ja jestem z Radomska i nigdy o takiej firmie Franko nie słyszałem. Radomsko posiada dużo dobrych zakładów meblowych i wydaje mi się, że najlepiej to brać te znane firmy, a nie jakiś partaczy co biorą dotacje dla bezrobotnych z urzędu pracy .....heh szkoda słów, ale takich "fachowców" jest na pęczki...