Gość Vika 27.11.2003 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 czesc wszystkim, poczytuje sobie forum od jakiegos czasu - a szczegolnie ostatnio... i czuje sie lekko skolowana. musze kupic meble do kuchni i mam na to 3 tys., sama juz nie wiem czy powinnam sie rozejzec za stolarzem - za takie pieniadze to powinno sie dac zrobic (ale czy ladnei i rowno??), czy tez moze pobiec do BRW i poprosic o zaprojektowanie (ale chyba to jednak za malo forsy, po za tym, chce zeby szafki troche pozyly , a opinie o tej firmie sa rozne) no wiec nie wiem co z tym zrobic juz, doradzcie cos , prosze... (kuchnia jest malutka - wlasciwie to aneks kuchenny o wym. 230x240) pozdrawiam i dzieki V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edusia 28.11.2003 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 proponuje zebyś zerkneła do katalogu z meblami np BRW, masz tam różne szafki i podane wymiary, znajdź dobrego stolarza który zrobi kuchnie wg TWOJEGO PROJEKTUja tak właśnie robię, mnie kuchnia wyniesie ok 4 tys, z płyty ale meble na 2 ściany czyli ok 5, 50 mwarto samemu pomyśleć, zerknij sobie na strony z kuchniami do internetu nphttp://www.hth-kitchen.comwww.nikom.com.pl.(oferują projekt!)http://www.rust.pl (ładne mebelki)mam jeszcze kilka adresów jesli chcesz to podampóki co zerknij na w/w sa dobrepozdrawiam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 28.11.2003 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Myślę, że powinno się udać, ale raczej nie w Salonie Mebli Kuchennych, a u drobnego wytwórcy, który też da Ci gwarancję i fakturę jeżeli potrzebujesz.U mnie było tak: pojechaliśmy z żoną do Salonu Mebli Kuchennych (specjalnie używam dużych liter SMK, żeby poważniej wyglądało) z piękną wystawką i fachową obsługą. Znaleźliśmy mebelki o kolorze i frontach, które nam, czyt. żonie, spodobały się bardzo. Nawet w komputerze pani miała konkretny projekt jakiegoś klienta, bardzo zbliżony wielkością do naszych potrzeb. Cena: ok 15 000 zł. Potem okazało się, że mąż koleżanki (teraz już kolega) robi meble kuchenne, więc się z nim umówiliśmy i jakież było nasze zdziwienie, gdy przy wyborze frontów wyjął tą samą ulotkę, od tego samego producenta, jaką widzieliśmy w SMK i wycenił nam kuchnię na ok 5 000 zł. Ostatecznie zapłaciliśmy 5 600 zł, bo żona wybrała jeszcze najdroższe uchwyty, ale ona już tak ma. Kuchnia jest naprawdę ładna i dobrze wykonana, jakością nie odstaje nic a nic od tej w SMK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 28.11.2003 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Tak naprawdę metr kwadratowy płyty meblowej z przycięciem i zalaminowaniem krawędzi kosztuje około 30,- zł, a na całą kuchnie potrzebujesz 10-20 m2. Metr kwadratowy frontów z MDF'u poniżej 200,- zł a drewniane nie drożej niż 300,- (potrzeba 3-15 metrów). Mer bieżacy blatów 30-40 złotych. Wszystkie dodatki (zawiasy, prowadnice śruby, konfirmaty, itp... itd...) to 1-2 stówki na całą kuchnie - najdroższe są klameczki - potrafią kosztować i 50 złociszy za sztukę a potrzrzeba ich kole 20. W sumie Twoja kuchnia kosztuje około 2 tysięcy - reszta to praca - mierzenie, planowanie, wiercenie, skręcanie, transport, itd... itp... I dlatego są takie drastyczne różnice w cenach - stolarz_wolny_strzelec zadowoli się zarobkiem 500-1000 zł, a "Studio Excluzywnych Włoskich (bo z Włoch pod Wawą ) Mebli Kuchennych" musi srogo złupić, żeby klient poczuł, ze kupił coś wyjątkowego. PS. Oglądałem mebelki w kilku salonach - praktycznie kazdy model możesz zamówić u stolarza. Korpusy prawie na 100% są z paździerza. Reszte możes sobie dobrać w hurtowaniach okuć meblowych stosownie do swoich upodobań i zasobności portfela. Klamek, frontów, itp jest taki wybór, że głowa boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Vika 28.11.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 dzieki wam bardzo, czy mozecie sie podzielic konkretnymi namiarami na stolarzy ktorzy sie zajmuja takimi rzeczami...jesli macie takie namiary a poza tym, wybiore sie do takiego studia coby mi pomogli zaprojektowac (chociaz w sumie to wiem co chce) a potem poszukam stolarza... i zobaczymy jaka bedzie roznica w cenie. bardzo wam dziekuje za porady (i podniesienie na duchu ) Vika [email protected] ps.(do Metala- czy ten kolega robi nadal meble? jesli tak to daj jakis kontakt do niego, pliss) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 28.11.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 ps.(do Metala- czy ten kolega robi nadal meble? jesli tak to daj jakis kontakt do niego, pliss) Pewnie, że podam, ale najpierw napisz skąd jesteś, bo on działa w sensownych okolicach Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceka 28.11.2003 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 A co powiecie o mebelkach Atlas? tu podaję link http://www.atlas-kuchnie.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 28.11.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Metal,daj namiar na tego stolarza z okolic Wrocka - jeśli można mu zawierzyć...Na początku roku będę miał kuchnię do roboty, a nie wiem czy obecny stolarz odpowiedzialny za łazienkę sprawdzi się... - na razie za 1,10 szafek łazienkowych (bez lakierowania, ale obie wiszące i jedna do tego wysoka) zaśpiewał 1,2 K, ciekaw jestem jak będą wyglądać, bo tanie to one nie są...Pozdrowienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 28.11.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Widziałem w OBI meble do kuchni na sciane o wym 2,4 m cena 1500 zł. Więc raczej ci starczy, ale bez szleństw, płyta a nie drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 28.11.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Metal, daj namiar na tego stolarza z okolic Wrocka - jeśli można mu zawierzyć... Na początku roku będę miał kuchnię do roboty, a nie wiem czy obecny stolarz odpowiedzialny za łazienkę sprawdzi się... - na razie za 1,10 szafek łazienkowych (bez lakierowania, ale obie wiszące i jedna do tego wysoka) zaśpiewał 1,2 K, ciekaw jestem jak będą wyglądać, bo tanie to one nie są... Pozdrowienia... Namiar poszedł na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość vika 29.11.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 oj, niestety jestem z warszawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 29.11.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Metal, dzieki za namiar, moze sie przyda.... Vika - przeprowadz sie do Wrocka! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafszul 30.11.2003 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 ludzie dajcie mi namiar na tego człowieka od mebli kuchennych we wrocku. Ciągle szukam kogoś z kogo już ktoś był zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 30.11.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Witam,jestem ze śląska (górnego) - macie może namiary na DOBRYCH stolarzy meblowych z tych okolic?Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 01.12.2003 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 ludzie dajcie mi namiar na tego człowieka od mebli kuchennych we wrocku. Ciągle szukam kogoś z kogo już ktoś był zadowolony Jak mawiała moja babcia "nasz Ci" ten namiar na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patlinka 01.12.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Wszystko to bardzo ładnie, ale co z okolicami Wawy ? Kochani, znacie namiar na dobrego stolarza który robi kuchnie w okolicach Warszawy??Bede baaardzo wdzieczna za pomoc, bo mnie też porażają ceny w salonach kuchennych....A wyrzucic 15000 PLN na same mebelki bez sprzętu to trochę boli... Pozdrowionka,Paulina [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busstop 01.12.2003 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 http://www.meblewach.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 04.12.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Można kupić meble dobrze wykonane, z dobrego materiału i tanio. Właśnie wczoraj stolarze skończyli montaż mojej kuchni. Jest to w sumie 20 mb. szafek dolnych, górnych wraz z aneksem jadalnym.Ile zapłaciłem za całość wraz z montażem? - 5000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachac 04.12.2003 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Wowka! Czy stolarze zrobią też bajery w stylu narożne cargo tzn. całe to wnętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 04.12.2003 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Z pewnością tak. Niemniej ja świadomie zrezygnowałem np. z obrotowych koszy.Kwestia ceny. Te elementy w standardowych wymiarach kupuje się gotowe i po prostu przytwierdza do wnętrz szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts