Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Agi i Marka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 96
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A wiesz, że nie! Traktuje ją jako ozdobę tego w sumie dość dużego pomieszczenia. Jeden z pierwszych projektów kuchni zakładał nawet umieszczenie stołu jadalnianego pomiędzy tym filarem i jeszcze jednym z drugiej strony. Ale faktycznie może przeszkadzać w zabudowaniu meblami tej ściany klatki schodowej. Ja tam będę miała stół i z moich naocznych ustawień wynika, że powinno być OK.

Ja też mam problem z przestawianiem prawa na lewo:)

My z kolei zlikwidowaliśmy kolumnę i zastąpilismy ja podciągiem, ale to zawsze kawałek belki która wystaje z sufitu :-? więc ostatecznie nie wiem co będzie ładniejsze.... U Josephine kolumna ładnie wygląda, u Ciebie chyba faktycznie ładniej byłoby zabudować bez niej...

szykuję się do załozenia dziennika... może mi się uda

josephine, biologro dzięki za wasze opinie :)

Myślimy o zlikwidowaniu kolumny tylko dlatego, że zawsze nam się marzyła wyspa między kuchnią a jadalnią.

biologro czy przy zstąpieniu kolumny podciągiem musieliście przygotowywac projekt zamienny i zgłaszac do wydziału budownictwa? Czy tylko wystarczyło uzgodnic to z kierownikiem budowy i dokonac odpowiedniego wpisu wpisu do dziennika budowy?

Na szczęście nie trzeba będzie znowu biegac i załatwiac całej paierologii związanej ze zmianą słupa na podciąg. Po uzgodnieniach z kierownikiem budowy, zrobimy odpowiedni wpis do dziennika wraz z wszystkimi obliczeniami i będzie OK. Cieszy mnie to, bo ganianie po urzędach wcale nie należy do przyjemnych.

No myślę, że TO dość skuteczna mobilizacja, żebyście zwarli siły i wzmogli wysiłki. Widać, że jej dobrze u Was.

Co do naszego dziennika, to się przygotowywujemy mocno... Tylko jak dodawać te zdjęcia, jak dodawać???

Ja znalazłam instrukcję w komentarzach do dziennika agaty i łukasza

http://forum.muratordom.pl/komentarze-do-teczy-agaty-i-lukasza,t127320.htm

A komentarze poproszę wpisywac do komentarzy :)

Pozdrawiam

Tak własnie będzie. Nawet u Josephine się umieściłem w dzienniku i mnie stamtąd przenieśli... Toć uczę się dopiero tutaj bywać...

Żałujemy, że nie zrobiliśmy żadnych fotek w Waszym domku... A wspólne mogłoby być świadectwem pierwszych odwiedzin gości na Waszych salonach...

PozdrawiaMy

Tak własnie będzie. Nawet u Josephine się umieściłem w dzienniku i mnie stamtąd przenieśli... Toć uczę się dopiero tutaj bywać...

Hej, póki jeszcze nie mam nowego wpisu w dzienniku możesz zrobic to sam :) Wystarczy, że po zalogowaniu się do Forum wejdziesz na mój dziennik i naciśniesz krzyżyk po prawej stronie swojego wpisu :p

Pozdrawiam

Widzę, że jak większośc budujących masz tak samo przeżycia z budowlańcami, szkoda gadać.

Ale domek Wam pięknie rośnie. Niech się mury pną do góry.

Tak, wyglada na to, że trafił nam sie taki sam "Pan Wicek" jak wam. :roll: Przyznam, że jak sie o tym dowiedziałam to chciało mi się płakac. Jakoś to jednak przetrzymałam, boję się jednak, że będzie nam się jeszcze "odbijac" tą ekipą.

Przez te wszystkie błędy staliśmy sie tak czujni, że kontrolujemy budowę na każdym jej etapie, a ja się nauczyłam pytac o wszystko co według mnie nie pasuje lub nie jest dla mnie jasne i nie przejmuje sie tym, że moje pytania sa zadane nie fachowo.

Dobrze jednak, że mój mąż zauważył ten błąd na tym etapie a nie później, bo prawdopodobnie poprawienie go byłoby już niemożliwe. I tu szacun dla mojego męża, że mimo naszej niewielkiej wiedzy budowlanej, ma to wszystko na oku. Oczywiście bardzo pomocne w tej sytuacji stają się Dzienniki Budowy prowadzone w internecie, bo wszelkie niedociągnięcia można zweryfikowac na ich bazie. Tu szacun dla dzennika budowy josephine.

czy ze względu na porę roku uzależnione to będzie pewno od pogody? Może to oznaczac, że prace nad przyłączem opóźnią się.

Tak może niestety być, u nas prąd zakładają tylko do listopada chyba i później od kwietnia, jeśli dobrze pamiętam. Nam udało się tuz przed sezonem zimowym - zresztą musiałam nieco postraszyć elektrownie, bo jakieś problemy stwarzali.

Niestety wszelkich pracowników budowlanych trzeba mocno pilnować, u nie wykończeniówkę robi szwagier z kolegą i pomimo moich codziennych inspekcji i faktu, że generalnie robią bardzo dobrze, jest mnóstwo poprawek, no i przymknęłam oko na sporo rzeczy.

Ale cieszą już Wasze wysokie mury - wygląda już prawie jak domek :D

Tak może niestety być, u nas prąd zakładają tylko do listopada chyba i później od kwietnia, jeśli dobrze pamiętam.

Podejrzewam, że te zasady stosowane są wszędzie, bo to w końcu jedna firma :wink: . A zatem na pewno będzie "zonk".

Tak sobie myślę, że do listopada zostało 4 miesiące, a to dośc długi czas na "uprawomocnienie" :) się naszego wniosku. Chyba tam zadzwonię i dopytam się czy zrobia to jeszcze przed sezonem zimowym. :wink:

No pięknie się u Was dzieje, lada moment będziecie mogli spojrzeć na swoje włościa z wysokości stropu nad parterem :wink: Ech, a u nas robota stoi w miejscu, trochę to frustrujące ale jak się ma ekipę rodem z miejscowej wsi, to trzeba zacisnąć zęby i przeczekać sianokosy, żniwa a potem pewnie wykopki itp :evil: