josephine 29.07.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 O matko, przez to, że macie odwrócony projekt nie mogę się rozeznać jak ta kuchnia będzie ustawiona. Pomysł z wyższym zabudowaniem zmywarki na pewno jest wart rozważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 29.07.2009 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Hej josephone!a co myslisz o pomysle z kolumną? Jak byś miała rozważayc go u siebie, zlikwidowała byś go teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 29.07.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 A wiesz, że nie! Traktuje ją jako ozdobę tego w sumie dość dużego pomieszczenia. Jeden z pierwszych projektów kuchni zakładał nawet umieszczenie stołu jadalnianego pomiędzy tym filarem i jeszcze jednym z drugiej strony. Ale faktycznie może przeszkadzać w zabudowaniu meblami tej ściany klatki schodowej. Ja tam będę miała stół i z moich naocznych ustawień wynika, że powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 30.07.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Ja też mam problem z przestawianiem prawa na lewo:) My z kolei zlikwidowaliśmy kolumnę i zastąpilismy ja podciągiem, ale to zawsze kawałek belki która wystaje z sufitu więc ostatecznie nie wiem co będzie ładniejsze.... U Josephine kolumna ładnie wygląda, u Ciebie chyba faktycznie ładniej byłoby zabudować bez niej... szykuję się do załozenia dziennika... może mi się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 30.07.2009 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 josephine, biologro dzięki za wasze opinie Myślimy o zlikwidowaniu kolumny tylko dlatego, że zawsze nam się marzyła wyspa między kuchnią a jadalnią. biologro czy przy zstąpieniu kolumny podciągiem musieliście przygotowywac projekt zamienny i zgłaszac do wydziału budownictwa? Czy tylko wystarczyło uzgodnic to z kierownikiem budowy i dokonac odpowiedniego wpisu wpisu do dziennika budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 30.07.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Zlikwidowaliśmy kolumnę na etapie adaptacji projektu. Wydaje mi się, że to jest istotna zmiana bo dotyczy konstrukcji budynku. Pamiętam że u nas konstruktor przeliczał słup na podciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 31.07.2009 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Na szczęście nie trzeba będzie znowu biegac i załatwiac całej paierologii związanej ze zmianą słupa na podciąg. Po uzgodnieniach z kierownikiem budowy, zrobimy odpowiedni wpis do dziennika wraz z wszystkimi obliczeniami i będzie OK. Cieszy mnie to, bo ganianie po urzędach wcale nie należy do przyjemnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 05.08.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam cieplutko! Namieszałam trochę w swoim dziennku i zmieniłam parę rzeczy. Zamiast Agaty z małopolski jest Agi-Kal. Zapraszam do lektury. Powodzonka, pa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 05.08.2009 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 No myślę, że TO dość skuteczna mobilizacja, żebyście zwarli siły i wzmogli wysiłki. Widać, że jej dobrze u Was. Co do naszego dziennika, to się przygotowywujemy mocno... Tylko jak dodawać te zdjęcia, jak dodawać??? Ja znalazłam instrukcję w komentarzach do dziennika agaty i łukasza http://forum.muratordom.pl/komentarze-do-teczy-agaty-i-lukasza,t127320.htm A komentarze poproszę wpisywac do komentarzy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 05.08.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Tak własnie będzie. Nawet u Josephine się umieściłem w dzienniku i mnie stamtąd przenieśli... Toć uczę się dopiero tutaj bywać... Żałujemy, że nie zrobiliśmy żadnych fotek w Waszym domku... A wspólne mogłoby być świadectwem pierwszych odwiedzin gości na Waszych salonach... PozdrawiaMy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 06.08.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Ha,ha, dostaliśmy taki sam prezent powitalny, ino czas jakiś temu na nowe mieszkanie Teraz już ma nowe, piękne liście, ale było ciężko bo to kapryśna cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 07.08.2009 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Tak własnie będzie. Nawet u Josephine się umieściłem w dzienniku i mnie stamtąd przenieśli... Toć uczę się dopiero tutaj bywać... Hej, póki jeszcze nie mam nowego wpisu w dzienniku możesz zrobic to sam Wystarczy, że po zalogowaniu się do Forum wejdziesz na mój dziennik i naciśniesz krzyżyk po prawej stronie swojego wpisu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 12.08.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Widzę, że jak większośc budujących masz tak samo przeżycia z budowlańcami, szkoda gadać.Ale domek Wam pięknie rośnie. Niech się mury pną do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 12.08.2009 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Widzę, że jak większośc budujących masz tak samo przeżycia z budowlańcami, szkoda gadać. Ale domek Wam pięknie rośnie. Niech się mury pną do góry. Tak, wyglada na to, że trafił nam sie taki sam "Pan Wicek" jak wam. Przyznam, że jak sie o tym dowiedziałam to chciało mi się płakac. Jakoś to jednak przetrzymałam, boję się jednak, że będzie nam się jeszcze "odbijac" tą ekipą. Przez te wszystkie błędy staliśmy sie tak czujni, że kontrolujemy budowę na każdym jej etapie, a ja się nauczyłam pytac o wszystko co według mnie nie pasuje lub nie jest dla mnie jasne i nie przejmuje sie tym, że moje pytania sa zadane nie fachowo. Dobrze jednak, że mój mąż zauważył ten błąd na tym etapie a nie później, bo prawdopodobnie poprawienie go byłoby już niemożliwe. I tu szacun dla mojego męża, że mimo naszej niewielkiej wiedzy budowlanej, ma to wszystko na oku. Oczywiście bardzo pomocne w tej sytuacji stają się Dzienniki Budowy prowadzone w internecie, bo wszelkie niedociągnięcia można zweryfikowac na ich bazie. Tu szacun dla dzennika budowy josephine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 12.08.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 czy ze względu na porę roku uzależnione to będzie pewno od pogody? Może to oznaczac, że prace nad przyłączem opóźnią się. Tak może niestety być, u nas prąd zakładają tylko do listopada chyba i później od kwietnia, jeśli dobrze pamiętam. Nam udało się tuz przed sezonem zimowym - zresztą musiałam nieco postraszyć elektrownie, bo jakieś problemy stwarzali. Niestety wszelkich pracowników budowlanych trzeba mocno pilnować, u nie wykończeniówkę robi szwagier z kolegą i pomimo moich codziennych inspekcji i faktu, że generalnie robią bardzo dobrze, jest mnóstwo poprawek, no i przymknęłam oko na sporo rzeczy. Ale cieszą już Wasze wysokie mury - wygląda już prawie jak domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 12.08.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Tak może niestety być, u nas prąd zakładają tylko do listopada chyba i później od kwietnia, jeśli dobrze pamiętam. Podejrzewam, że te zasady stosowane są wszędzie, bo to w końcu jedna firma . A zatem na pewno będzie "zonk". Tak sobie myślę, że do listopada zostało 4 miesiące, a to dośc długi czas na "uprawomocnienie" się naszego wniosku. Chyba tam zadzwonię i dopytam się czy zrobia to jeszcze przed sezonem zimowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 12.08.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Im częściej będziesz ich nękać, tym szybciej będą chcieli Cię mieć z głowy i może uda się przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 14.08.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 No pięknie się u Was dzieje, lada moment będziecie mogli spojrzeć na swoje włościa z wysokości stropu nad parterem Ech, a u nas robota stoi w miejscu, trochę to frustrujące ale jak się ma ekipę rodem z miejscowej wsi, to trzeba zacisnąć zęby i przeczekać sianokosy, żniwa a potem pewnie wykopki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 16.08.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Co znaczy pomoc rodziny, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 17.08.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 krok do przodu dwa do tyłu... jak tam płyta spruta już? dobrze że macie choć możliwość poprawki tego błędu. My musieliśmy pogodzić się z faktem że dom będzie 40 cm wyżej niż chcieliśmy...... zauważyliśmy to dopiero jak piwnica stanęła... trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts