agmar2009 17.08.2009 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Płyta jeszcze cała, bo mąż zdecydował się zrobic to sam. Niestety jeszcze nie znalazł wolnego terminu w swoim napiętym terminarzu, a ostatnia sobota była świateczna więc trzeba to było przenieśc na nastepną. Tak więc planujemy to zrobic w najbliższą sobotę. Co do możliwości poprawek, to wolałabym żeby dom stał wyżej o ten jeden bloczek niż obniżac podłogę w garażu, no ale cóż aktualnie inaczej się nie da zauważyliśmy to dopiero jak piwnica stanęła... to wy macie podpiwniczona DOROTKĘ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 17.08.2009 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Co znaczy pomoc rodziny, no nie? Zgadza się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 17.08.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 tak nasza Dorotka jest częściowo podpiwniczona. Ogrzewanie będize na groszek więc skład opału jest potrzebny. a i dodatkowe dwa pomieszczenia się znalazły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 20.08.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 O, jak fajnie, już niedługo będziecie mieć schody! U nas chyba były jakoś póżniej, wiem, że nie mogłam się ich doczekać. Projekt kuchni teraz znacznie bardziej mi się podoba. Musze napisać, że ja teraz totalnie przeorganizowałabym swoją, ale niestety trochę za późno wpadłam na ten pomysł, trzeba by było skuwać kafle i podłogę - może wykorzystam go jak ta kuchnia będzie trochę zużyta i najdzie mnie chęć na zmiany... albo w domu, który wybudujemy sobie na starość? W każdym razie wstawię Ci zdjęcia, może jakoś Cię zainspiruje. Wróciłam w tym projekcie do pomysłu z powiększeniem okna kuchennego do rozmiarów wyjścia na taras, widać je po lewej, zabudowa kuchenna ustawiona jest vis a vis z przejściem od strony tegoż wyjścia na taras oraz tego wynikającego z projektu - z korytarzahttp://lh5.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/So3HQjx9Z9I/AAAAAAAAKTM/i_PGCQoU5vE/s800/kuchnia%20vis%20avis.JPG zbliżenie, ta dziura to oczywiście miejsce na lodówkęhttp://lh6.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/So3HQj3WesI/AAAAAAAAKTQ/U6ro6mC63EM/s800/kuchnia%20vis%20avis2.JPG tak to wyglądałoby od strony wyjścia na tarashttp://lh5.ggpht.com/_Nz61_zWt2bY/So3HQptpVhI/AAAAAAAAKTU/W51F_7Lpi6U/s800/kuchnia%20vis%20avis3.JPG Strasznie żałuję, że mimo wcześniejszego intensywnego myślenie jakoś i ten pomysł nie przyszedł do głowy, bo to właściwie jest zabudowa moich marzeń, ale cóż, tak bywa, że dobre pomysły przychodzą poniewczasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 21.08.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 to ustawienie jest super. Bardzo mi się podoba i wielkie okno dodaje lekkości a jeśli jeszcze część byłaby otwierana na zasadzie drzwi przesuwanych z wyjściem na taras to już wogóle bomba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 21.08.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 No właśnie te drzwi miałyby być otwierane w całości, niestety nie dam rady zrobić tego u siebie, bo przypomniało mi się, że mam przecież podłogówkę - nie dałabym rady przebić się z hydrauliką, chyba, żeby ją sufitem puścić, ale nie wiem czy to wykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędralek 01.09.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Jak to nic się nie dzieje skoro TYLE się dzieje!!!! U nas to się dopiero NIC nie dzieje...'' ... ale do czasu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 02.09.2009 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Jak to nic się nie dzieje skoro TYLE się dzieje!!!! U nas to się dopiero NIC nie dzieje...'' ... ale do czasu! No właśnie a co tam u Was? Na jakim jesteście etapie papierologii? Jak tam wizyta u architekta/kier.budowy? Czy macie jakieś nowe pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 02.09.2009 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Nie było mnie tu trochę i widzę, że rozgorzała dyskusja nad ułożeniem kuchni. josephine podoba mi się twój układ i na pewno będzie wzorem do wprowadzenia kolejnej zmiany w naszej kuchni. Oczywiście okna zostają i nie zdecydujemy się na dodatkowy taras ale jak zawsze bardzo inspirujące są twoje pomysły. Ale na razie pozostawiam kuchnię na boku, bo zaczęłam sie rozglądac w internecie za schodami i balustradą na naszą antresolę. Aktualnie prowadzimy z mężem "walkę" o tralki. Ja uważam, że powinny byc pionowe ze względu na bezpieczeństwo naszych dzieci, inwestor natomiast że poziome bo te pierwsze kojarzą mu się z więzieniem No i masz ci los mamy kolejny konflikt interesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 02.09.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Witam, Zaczęłam czytać twój dziennik budowy i bardzo mi się podoba. Domek rośnie w szybkim tempie. Gratuluję.Super rozwiązałaś sprawę kuchni. Wyspa to świetne rozwiązanie. Twoja kuchnia jest duża w porównaniu do mojej przyszłej, więc powinnaś ją w 100% mieć, u mnie wyspy nie będzie, choć nie ukrywam, że takie rozwiązanie mi się bardzo podoba.Z jakiego programu korzystasz do zrobienia wizualizacji. Chciałabym narysować swoją, ale nie wiem z czego skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 02.09.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Agmar cieszę się, że moja koncepcja kuchni będzie dla Ciebie przydatna - mam nadzieję, że niedługo przedstawisz nam swoją kolejną wizję - myślę, że im szybciej będziesz miała gotowy projekt tym lepiej rozplanujesz sobie gniazdka w kuchni, co jest dość istotne. Co do tralek, to też od początku twierdziłam, że tylko pionowe (albo szkło, z które niestety rozbiło się o cenę), ale jakoś nie potrafiłam znaleźć projektu, który przypadłby mi do gustu i wyszło jak wyszło - dzieci na szczęście po kilku ostrzeżeniach rozsądnie podchodzą do schodów - myślę, że będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 02.09.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Z jakiego programu korzystasz do zrobienia wizualizacji. Chciałabym narysować swoją, ale nie wiem z czego skorzystać. A co tam, odpowiem, choć nie do mnie pytanie - Alno Kitchen Planner do ściągnięcia legalnie z sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 05.09.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Witam, Zaczęłam czytać twój dziennik budowy i bardzo mi się podoba. Domek rośnie w szybkim tempie. Gratuluję. Super rozwiązałaś sprawę kuchni. Wyspa to świetne rozwiązanie. Twoja kuchnia jest duża w porównaniu do mojej przyszłej, więc powinnaś ją w 100% mieć, u mnie wyspy nie będzie, choć nie ukrywam, że takie rozwiązanie mi się bardzo podoba. Z jakiego programu korzystasz do zrobienia wizualizacji. Chciałabym narysować swoją, ale nie wiem z czego skorzystać. Witam aniamar, dziękuje za dobre słowa Co do kuchni to wydaje mi się, że wcale nie jest taka duża i jeszcze noszę się z zamiarem zmany tego układu, który zamieściłam ostatnio w poscie, bo nie do końca mieści się w guście moich "współlokatorów" Jak to bywa w zwyczaju forumowiczów zerknęłam i do twojego dziennika. Przyznam, że prowadzisz go w dośc nietypowy sposób ale nietypowe też są też twoje przygody związane z rozpoczęciem budowy. Trzymam kciuki za Was i mam nadzieję, że jakoś przebrniecie przez te wszystkie przeszkody i zrealizujecie swoje marzenia tak jak my. Widzę, że josephine wyręczyła mnie w odpowiedzi na twoje pytanie i chwała jej za to, bo ostatnio rzadko tu bywam a tak to nie czakałaś długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 05.09.2009 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Agmar Co do tralek, to też od początku twierdziłam, że tylko pionowe (albo szkło, z które niestety rozbiło się o cenę), ale jakoś nie potrafiłam znaleźć projektu, który przypadłby mi do gustu i wyszło jak wyszło - dzieci na szczęście po kilku ostrzeżeniach rozsądnie podchodzą do schodów - myślę, że będzie dobrze. Ja znalazłam inspiracje w Muratorze i myślę o pionowych tralkach drewnianych o przekroju kwadratu. Takich samych barierkach i spocznikach. Oczywiście nie wiem jaki to będzie miało ostateczny efekt, bo balustrada którą sie inspirowałam została zaprojektowana dla schodów a nie antresoli. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo dzieci to ty naszczęście masz starsze dzieci i myślę, że im łatwiej jest to wytłumaczyc. Mój niespełna czterolatek to wulkan energii i pomysłów. Aż się boję co mu jeszcze może wpaśc do głowy. Natomiast najmłodsza jeszcze nie wiadomo po kim odziedziczy charakterek ale wolę dmuchac na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 05.09.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 jak tam sprawa ze słupem? Czy sąsiedzi poszli po rozum do głowy czy też chciwaość przeważyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 05.09.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 GRATULUJEMY STROPU!!!! miłe uczucie prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 05.09.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 No proszę, za jednym zamachem zrobiliście bardzo dużo. Nasze schody i słupy były robione osobno, więc trwało to wszystko dłużej - tylko patrzeć a zaczniecie urządzać wnętrza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 05.09.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 i ja przyłączam sie do gratulacji, Takie nic a jak cieszy, no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 06.09.2009 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Wszystkim wielkie dzięki za gratulacje! Oj, bardzo miłe uczucie i bardzo nas to cieszy a młodszego inwestora chyba najbardziej bo w końcu może wejśc po tak długo oczekiwanych schodach. No ale teraz my musimy miec oczy wokół głowy jak tylko pojawia się na budowie Faktycznie bardzo dużo udało się za jednym razem i nawet garaż udało się zalac, który jeszcze dwa dni temu był w opłakanym stanie. Ale jakoś się zmobilizowaliśmy i się udało wszystko za jednym razem. Teraz mamy "czas spoczynku" na jakiś tydzień, oczywiście musimy pilnowac i co jakiś czas polewac strop ale jest tez czas na mały oddech, a potem znowu się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agmar2009 06.09.2009 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 jak tam sprawa ze słupem? Czy sąsiedzi poszli po rozum do głowy czy też chciwaość przeważyła? Mamy zgodę od innego sąsiada. Słup stoi bardzo blisko naszej granicy ale z tyłu domku więc kabel będzie trzeba poprowadzic przez całą długośc działki. Aktualnie czekamy na ruch energetyki, bo dostaliśmy wycenę na przyłącze ze słupa od poprzedniego sąsiada i energetyka zażądała od nas oświadczenia od tegoż sąsiada o jego odomowie. Odpisaliśmy energetyce bardzo zdawkowo i bez rozpisywania się (zgodnie z poradą fachowca) no i zobaczymy czy koszty sie zmienią czy wymyślą jeszcze coś innego. Oczywiście wszystko to powoduje, że przeprowadzenie przyłącza opóźnia się w czasie co wcale nas nie cieszy. No cóż na razie czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts