piotrekg 31.01.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Zastanawiam się ostatnio nad zakupem reku z Dorsystm (rekuperator.com.pl) typu RH400. Zadziwia mnie nieco jego sprawność rzędu 100% przy przepływach 100-200m3/h, a jest to reku z krzyżowym turbulencyjnym wymiennikiem ciepła. Czy jest to możliwe? http://www.rekuperator.com.pl/pl/?s=rh400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzek 23.02.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 My zdecydowaliśmy się nie robic reku samemu. Wolę dać to do zrobienia specjalistom, a sam wykonać inne prostsze prace. Podpisując umowę, dostalismy w cenie projekt. Miał to byc reku firmy FORM z Wrocławia. Gość, instalator, z którym rozmawialiśmy mówił, że to dobre urzadzenia. Wymiennik był obrotowy, raczej rzadkość na rynku, ale duża sprawnośc ok. 90%. To było dwa lata temu. Cena całosci systemu pod klucz dla domu 230 m2 miała wynieśc ok. 15 tys. z VAT. Teraz z tym samym instalatorem dalej rozmawiamy i gość chce nam zrobic własną konstrukcję (ma już w tym biznesie doświadczenie 5 letnie). Wybrał konstrukcję dwóch wynienników krzyżowych. Twierdzi, że sprawność będzie pow. 90%. Taka sprawność daje wyższą temperaturę powietrza nawiewanego. Konstrukcja tego fachwca ma być taka, że nie będzie wymagać praktycznie odszraniania. Jesli będzie konieczne to w bardzo niewielkim zakresie. I najciekawsze jest w tym wszystkim to, że będzie taniej niż dwa lata temu. O ile jeszcze nie wiem, bo nie dostaliśmy nowej oferty. O dalszych rozmowach bedę informował. Gość montuje w okolicach Wa-wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin555 10.07.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 juz sie umówiłem z agagt bo tylko oni mi sie zgodzili wykonać wszysko kompleksowo z projektem i wieloma radami trwało to dość długo ale dzięki temu odwiedziłem 3 budowy gdzie robili i wszystko bylo ok tylko te terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 10.03.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Mistral 650 T firmy Pro-vent.W ciagu 7 lat eksploatacji raz byly wymieniane wentylatory.Poza tym dziala bezawaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 10.03.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 trzeba odświeżyć ankietę, bo pojawiły się nowe dobre firmy na rynku, jnp Berluf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts