Szelma29 21.06.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Czy strop drewniany nadaje sie na poddasze użytkowe czy raczej trzeba stosować teriwe czy strop betonowy lany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 21.06.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Nadaje się, ale dobrze wykonany coby nie skrzypiał po paru latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilmax 21.06.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Też się nad nim zastanawiam(już jestem pewien,że taki będzie ) ze względów kosztowych,tym bardziej,że mam parterówkę z możliwością zagospodarowania poddasza a w projekcie mam terrivę .Przy okazji pytanie,kto może przeprojektować taki strop i czy "normalny" architekt potrafi czy trzeba poważnego konskruktora do tego ? Może ktoś ma namiary na dobrego wykonawcę właśnie takich stropów. labas1-u was na Podhalu pewnie taką ekipę by się znalazło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 21.06.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Też się nad nim zastanawiam(już jestem pewien,że taki będzie ) ze względów kosztowych,tym bardziej,że mam parterówkę z możliwością zagospodarowania poddasza a w projekcie mam terrivę .Przy okazji pytanie,kto może przeprojektować taki strop i czy "normalny" architekt potrafi czy trzeba poważnego konskruktora do tego ? Może ktoś ma namiary na dobrego wykonawcę właśnie takich stropów. labas1-u was na Podhalu pewnie taką ekipę by się znalazło Zmiany dokonuje konstruktor. U nas w każdej chałupie fachowiec. Panocku syćko umim zrobić. Wystrzegaj się młodych i gniewnych. Szukaj w Łapszach, dobra ekipa - nie mam namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 21.06.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Też się nad nim zastanawiam(już jestem pewien,że taki będzie ) ze względów kosztowych,tym bardziej,że mam parterówkę z możliwością zagospodarowania poddasza a w projekcie mam terrivę .Przy okazji pytanie,kto może przeprojektować taki strop i czy "normalny" architekt potrafi czy trzeba poważnego konskruktora do tego ? Może ktoś ma namiary na dobrego wykonawcę właśnie takich stropów. labas1-u was na Podhalu pewnie taką ekipę by się znalazło Zmiany dokonuje konstruktor. U nas w każdej chałupie fachowiec. Panocku syćko umim zrobić. Wystrzegaj się młodych i gniewnych. Szukaj w Łapszach, dobra ekipa - nie mam namiarów. i "starych" bo to piasek i wapno a pod spodem sloma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilmax 21.06.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 21.06.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Może ktoś ma namiary na dobrego wykonawcę właśnie takich stropów. labas1-u was na Podhalu pewnie taką ekipę by się znalazło Wystrzegaj się młodych i gniewnych. Szukaj w Łapszach, dobra ekipa - nie mam namiarów. i "starych" bo to piasek i wapno a pod spodem sloma Znam Jaśka z Jurgowa,gość po pięćdziesiątce ale sam dla siebie chałpę z bala wystawił,że szok to po co szukasz namiarow skoro masz Jaśka z J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 21.06.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 to po co szukasz namiarow skoro masz Jaśka z J. Pewnie teraz ma sianokosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilmax 21.06.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 to po co szukasz namiarow skoro masz Jaśka z J. Nie napisałem,że mam tylko,że znam a to jest wieeelka różnica Znam Jaśka z Jurgowa,gość po pięćdziesiątce ale sam dla siebie chałpę z bala wystawił,że szok Czyli czytamy ze zrozumieniem Jaśko wybudował tylko sobie i nie ma zamiaru budować komuś i tyle. A znam,bo jeżdżę na wypady do Jurgowa i mieszkam u p.Chowańców Ale to jest temat "Strop drewniany" i przy tym temacie pozostańmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 21.06.2009 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 a ja znalazłam projekt parterowki ze stropem drewnianym a dokladnie jest napisane...w projekcie przewidziano konstrukcje dachu w oparciu o kratownice do ktorych przymocowany jest sufit. Widziałam ten strop u innych forumowiczow i wyglada mi na solidny bo cos tam jeszcze wzmacniali. I dlatego przyszedł mi do głowy pomysl aby zrobic poddasze uzytkowe ale oparte na tym stropie jak w projekcie - po prostu podniesc wysokosc domu i zostawic na pozniej poddasze a narazie miec parterowke. Ale przygotowac sobie poddasze na przyszlosc. Wiec radzicie, ze taki strop sie nadaje? To dobre info...piszcie co uwazacie o takim stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetakap 21.06.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Jestem w trakcie budowy domu z poddaszem użytkowym i mam w planie strop drewniany oparty na belkach stropowych. Współczuję wielu różnych komentarzy ale niestety w naszym kraju przyjęty jest strop betonowy a jak chcesz mieć coś innego to niestety czeka cię wielka przeprawa z tymi mądrusiami co nie wiedzą nawet jak to wygląda a komentują.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 21.06.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Hejka ja mam strop drewniany w Idalii,powiekszylem troche przekroj belek stropowych i w miedzy nie dalem welne 20 i od gory nabilem plyte osb 22,miadzy belke a plyte dalem podklad z takiej pianogomy(czy jakos tak)zeby wypoziomowac podloge i ja wygluszyc.Na te plyty dam wykladzine dywanowa,po zaadaptowaniu poddasza wyszedl mi pokoj ok.27mkw,dalem w dach dwa okna i jest git room,oprocz tego zostalo jescze dosc sporo strychu.Jedna uwaga wykonawcy niech sie postaraja o dobre laczenia plyt gk,zeby pozniej nie wychodzily spekania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 21.06.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 strop drewniany dobra sprawa, choc wole cale domy z drewienka. Jedna uwaga wykonawcy niech sie postaraja o dobre laczenia plyt gk,zeby pozniej nie wychodzily spekania. a co to, ma wspolnego z pekaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.06.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Jestem w trakcie budowy domu z poddaszem użytkowym i mam w planie strop drewniany oparty na belkach stropowych. Współczuję wielu różnych komentarzy ale niestety w naszym kraju przyjęty jest strop betonowy a jak chcesz mieć coś innego to niestety czeka cię wielka przeprawa z tymi mądrusiami co nie wiedzą nawet jak to wygląda a komentują.Powodzenia o co Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 21.06.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 to po co szukasz namiarow skoro masz Jaśka z J. Pewnie teraz ma sianokosy chcial sie chlopak zareklamowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilmax 21.06.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 to po co szukasz namiarow skoro masz Jaśka z J. Pewnie teraz ma sianokosy chcial sie chlopak zareklamowac Widzę,że osoby z Elity Forum mają problemy ze zrozumieniem tekstu I co tu dużo wymagać... FlashBack-po raz kolejny powtarzam,że znam a nie mam !!! I poszukuję wykonawcy stropu drewnianego !!! Dotarło czy jesteś jeszcze wczorajszy ??Może wymagasz przeliterowania albo faktycznie jak w swoim podpisie nie znasz się i za bardzo zarobiony jesteś. . I proszę Cię,jeśli nie masz nic do dodania w temacie Strop drewniany to nie produkuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 21.06.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 a mi się wydawało, że to tylko warszafka się aż tak napina a jak Kolego szukasz wykonawcy, to nie w tym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniecki 21.06.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Do flaschback chodzi o to ze jak sie ta sprawe oleja to plyty w tych miejscach czyli laczeniach popekaja, nie ma bata zeby bylo inaczej.U mnie w salonie w jednym miejscu wlasnie tak wyszlo, szerokosc pomieszczenia ponad 5m i dosc spore obciazenia,ja waze ok120kilo no i graty na podlodze na poddaszu.Poprostu strop pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 21.06.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Do flaschback chodzi o to ze jak sie ta sprawe oleja to plyty w tych miejscach czyli laczeniach popekaja, nie ma bata zeby bylo inaczej.U mnie w salonie w jednym miejscu wlasnie tak wyszlo, szerokosc pomieszczenia ponad 5m i dosc spore obciazenia,ja waze ok120kilo no i graty na podlodze na poddaszu.Poprostu strop pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 21.06.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Czy strop drewniany nadaje sie na poddasze użytkowe czy raczej trzeba stosować teriwe czy strop betonowy lany?? Oczywiście, że się nadaje. My mamy projekt indywidualny i sami wybraliśmy właśnie taki strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts