Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strop drewniany

Recommended Posts

Też się nad nim zastanawiam(już jestem pewien,że taki będzie :) ) ze względów kosztowych,tym bardziej,że mam parterówkę z możliwością zagospodarowania poddasza a w projekcie mam terrivę ;).Przy okazji pytanie,kto może przeprojektować taki strop i czy "normalny" architekt potrafi czy trzeba poważnego konskruktora do tego ?

Może ktoś ma namiary na dobrego wykonawcę właśnie takich stropów.

labas1-u was na Podhalu pewnie taką ekipę by się znalazło ;)

Też się nad nim zastanawiam(już jestem pewien,że taki będzie :) ) ze względów kosztowych,tym bardziej,że mam parterówkę z możliwością zagospodarowania poddasza a w projekcie mam terrivę ;).Przy okazji pytanie,kto może przeprojektować taki strop i czy "normalny" architekt potrafi czy trzeba poważnego konskruktora do tego ?

Zmiany dokonuje konstruktor.

U nas w każdej chałupie fachowiec. :wink:

Panocku syćko umim zrobić.

Wystrzegaj się młodych i gniewnych.

Szukaj w Łapszach, dobra ekipa - nie mam namiarów.

Zmiany dokonuje konstruktor.

U nas w każdej chałupie fachowiec. :wink:

Panocku syćko umim zrobić.

i "starych" bo to piasek i wapno a pod spodem sloma ;)

i "starych" bo to piasek i wapno a pod spodem sloma ;)

Znam Jaśka z Jurgowa,gość po pięćdziesiątce ale sam dla siebie chałpę z bala wystawił,że szok :)

to po co szukasz namiarow skoro masz Jaśka z J.

Nie napisałem,że mam tylko,że znam a to jest wieeelka różnica ;)

Znam Jaśka z Jurgowa,gość po pięćdziesiątce ale sam dla siebie chałpę z bala wystawił,że szok :)

Czyli czytamy ze zrozumieniem :)

Jaśko wybudował tylko sobie i nie ma zamiaru budować komuś i tyle.

A znam,bo jeżdżę na wypady do Jurgowa i mieszkam u p.Chowańców :)

Ale to jest temat "Strop drewniany" i przy tym temacie pozostańmy.

a ja znalazłam projekt parterowki ze stropem drewnianym a dokladnie jest napisane...w projekcie przewidziano konstrukcje dachu w oparciu o kratownice do ktorych przymocowany jest sufit. Widziałam ten strop u innych forumowiczow i wyglada mi na solidny bo cos tam jeszcze wzmacniali. I dlatego przyszedł mi do głowy pomysl aby zrobic poddasze uzytkowe ale oparte na tym stropie jak w projekcie - po prostu podniesc wysokosc domu i zostawic na pozniej poddasze a narazie miec parterowke. Ale przygotowac sobie poddasze na przyszlosc.

Wiec radzicie, ze taki strop sie nadaje? To dobre info...

piszcie co uwazacie o takim stropie.

Jestem w trakcie budowy domu z poddaszem użytkowym i mam w planie strop drewniany oparty na belkach stropowych. Współczuję wielu różnych komentarzy ale niestety w naszym kraju przyjęty jest strop betonowy a jak chcesz mieć coś innego to niestety czeka cię wielka przeprawa z tymi mądrusiami co nie wiedzą nawet jak to wygląda a komentują.Powodzenia

Hejka ja mam strop drewniany w Idalii,powiekszylem troche przekroj belek stropowych i w miedzy nie dalem welne 20 i od gory nabilem plyte osb 22,miadzy belke a plyte dalem podklad z takiej pianogomy(czy jakos tak)zeby wypoziomowac podloge i ja wygluszyc.Na te plyty dam wykladzine dywanowa,po zaadaptowaniu poddasza wyszedl mi pokoj ok.27mkw,dalem w dach dwa okna i jest git room,oprocz tego zostalo jescze dosc sporo strychu.Jedna uwaga wykonawcy niech sie postaraja o dobre laczenia plyt gk,zeby pozniej nie wychodzily spekania.

Jestem w trakcie budowy domu z poddaszem użytkowym i mam w planie strop drewniany oparty na belkach stropowych. Współczuję wielu różnych komentarzy ale niestety w naszym kraju przyjęty jest strop betonowy a jak chcesz mieć coś innego to niestety czeka cię wielka przeprawa z tymi mądrusiami co nie wiedzą nawet jak to wygląda a komentują.Powodzenia

o co Ci chodzi :-?

Pewnie teraz ma sianokosy :lol:

chcial sie chlopak zareklamowac :D

Widzę,że osoby z Elity Forum mają problemy ze zrozumieniem tekstu :-? I co tu dużo wymagać...

FlashBack-po raz kolejny powtarzam,że znam a nie mam !!!

I poszukuję wykonawcy stropu drewnianego !!! Dotarło czy jesteś jeszcze wczorajszy ??Może wymagasz przeliterowania albo faktycznie jak w swoim podpisie nie znasz się i za bardzo zarobiony jesteś. .

I proszę Cię,jeśli nie masz nic do dodania w temacie Strop drewniany to nie produkuj się.

Do flaschback chodzi o to ze jak sie ta sprawe oleja to plyty w tych miejscach czyli laczeniach popekaja, nie ma bata zeby bylo inaczej.U mnie w salonie w jednym miejscu wlasnie tak wyszlo, szerokosc pomieszczenia ponad 5m i dosc spore obciazenia,ja waze ok120kilo no i graty na podlodze na poddaszu.Poprostu strop pracuje.

Do flaschback chodzi o to ze jak sie ta sprawe oleja to plyty w tych miejscach czyli laczeniach popekaja, nie ma bata zeby bylo inaczej.U mnie w salonie w jednym miejscu wlasnie tak wyszlo, szerokosc pomieszczenia ponad 5m i dosc spore obciazenia,ja waze ok120kilo no i graty na podlodze na poddaszu.Poprostu strop pracuje.

:lol: