Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strop drewniany

Recommended Posts

Tanio ma być czyli rób w/g projektu ( teriva),

bo zmiana na drewniany może się okazać droższa .

U konstruktora za kilka wyliczeń i zmian w projekcie zapłacisz ( najmniej) pare stów. (dla niego to nie problem a klient " nasz Pan ").

Schody zaczną się przy wykonastwie i póżniejszym użytkowaniu.

Do skrzypienia podłogi, pęknięć na suficie itp.musisz się już dzisiaj pogodzić bo taki urok podłogi na stropie drewnianym.

A na końcu przyjedzie Janek z Frankiem zrobić swoje

fachowo jak to potrafią " górale" :D

(dobry goral-cieśla to nie każdy kto się urodzil na podchalu tak jak nie każdy marynarz co się urodził na wybrzeżu)

Czasami pozostaje na naprawe gwarancyjną czekać 2 lata. ( brak kontaktu lub są tak zarobieni że czasu nie mają)

A potem szukaj wiatru w polu ( a właściwie w górach).

Są partacze cieśle z gór co za renome mają tylko to że mieszkają na podchalu ( i ludzie wierzą , że jak góral zrobi to musi by dobrze wykonane)

U mojej sąsiadki górale spierniczyli dom ( w stylu góralskim) a na poprawki czekała od wiosny 2006 ( przeciekające kominy i balkon)

... i się nie doczekała :(

Wzięła ludzi na miejscu, teraz ( w zeszły) piątek skończyli izolacje balkonu.

Tanio ma być czyli rób w/g projektu ( teriva),

bo zmiana na drewniany może się okazać droższa .

U konstruktora za kilka wyliczeń i zmian w projekcie zapłacisz ( najmniej) pare stów. (dla niego to nie problem a klient " nasz Pan ").

Schody zaczną się przy wykonastwie i póżniejszym użytkowaniu.

Do skrzypienia podłogi, pęknięć na suficie itp.musisz się już dzisiaj pogodzić bo taki urok podłogi na stropie drewnianym.

Jeśli jest poddasze nieużytkowe lub kiedyś w dalekiej przyszłości będzie użytkowe to nie ma problemu skrzypienia podłogi czy pękania sufitu.Dlatego u mnie będzie drewniany :) Odżałuję parę stówek na przeprojektowanie ;)

Moim zdaniem suma sumarum wyjdzie znacznie taniej i łatwiej niż teriva.

A górali do stropu będe szukał w Łapszach ;)

Są partacze cieśle z gór co za renome mają tylko to że mieszkają na podchalu ( i ludzie wierzą , że jak góral zrobi to musi by dobrze wykonane)

U mojej sąsiadki górale spierniczyli dom ( w stylu góralskim) .

Masz rację, są dobre ekipy ale i jest od cholery papraków którzy żerują na tych dobrych, a opinia idzie w świat.

Jestem w trakcie budowy domu z poddaszem użytkowym i mam w planie strop drewniany oparty na belkach stropowych. Współczuję wielu różnych komentarzy ale niestety w naszym kraju przyjęty jest strop betonowy a jak chcesz mieć coś innego to niestety czeka cię wielka przeprawa z tymi mądrusiami co nie wiedzą nawet jak to wygląda a komentują.Powodzenia

Mam i użytkuję strop drewniany (a nie planuję) i też uważam, że strop betonowy jest lepszy od drewnianego, choć nie pod każdym względem.

Mieszkałem przez dwa lata w domu z drewnianym stropem. Dla mnie to była podłoga (mieszkałem na górze), a i tak dźwięki z dołu były uciążliwe. Nie zdecydował bym się na strop drewniany jeśli na górze miały by być pokoje mieszkalne.

Jest jeszcze jedna kwestia - taki drewniany strop pali się jak pudełko zapałek!