mariankossy 21.06.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Tanio ma być czyli rób w/g projektu ( teriva), bo zmiana na drewniany może się okazać droższa . U konstruktora za kilka wyliczeń i zmian w projekcie zapłacisz ( najmniej) pare stów. (dla niego to nie problem a klient " nasz Pan "). Schody zaczną się przy wykonastwie i póżniejszym użytkowaniu. Do skrzypienia podłogi, pęknięć na suficie itp.musisz się już dzisiaj pogodzić bo taki urok podłogi na stropie drewnianym. A na końcu przyjedzie Janek z Frankiem zrobić swoje fachowo jak to potrafią " górale" (dobry goral-cieśla to nie każdy kto się urodzil na podchalu tak jak nie każdy marynarz co się urodził na wybrzeżu) Czasami pozostaje na naprawe gwarancyjną czekać 2 lata. ( brak kontaktu lub są tak zarobieni że czasu nie mają) A potem szukaj wiatru w polu ( a właściwie w górach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 21.06.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 (dobry goral-cieśla to nie każdy kto się urodzil na podchalu tak jak nie każdy marynarz co się urodził na wybrzeżu) quote="mariankossy"] Nie wyobrażam sobie górala-cieśli urodzonego w Warszawie, chyba że chodzi o gorola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 21.06.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Są partacze cieśle z gór co za renome mają tylko to że mieszkają na podchalu ( i ludzie wierzą , że jak góral zrobi to musi by dobrze wykonane) U mojej sąsiadki górale spierniczyli dom ( w stylu góralskim) a na poprawki czekała od wiosny 2006 ( przeciekające kominy i balkon) ... i się nie doczekała Wzięła ludzi na miejscu, teraz ( w zeszły) piątek skończyli izolacje balkonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilmax 21.06.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Tanio ma być czyli rób w/g projektu ( teriva), bo zmiana na drewniany może się okazać droższa . U konstruktora za kilka wyliczeń i zmian w projekcie zapłacisz ( najmniej) pare stów. (dla niego to nie problem a klient " nasz Pan "). Schody zaczną się przy wykonastwie i póżniejszym użytkowaniu. Do skrzypienia podłogi, pęknięć na suficie itp.musisz się już dzisiaj pogodzić bo taki urok podłogi na stropie drewnianym. Jeśli jest poddasze nieużytkowe lub kiedyś w dalekiej przyszłości będzie użytkowe to nie ma problemu skrzypienia podłogi czy pękania sufitu.Dlatego u mnie będzie drewniany Odżałuję parę stówek na przeprojektowanie Moim zdaniem suma sumarum wyjdzie znacznie taniej i łatwiej niż teriva. A górali do stropu będe szukał w Łapszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 21.06.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Są partacze cieśle z gór co za renome mają tylko to że mieszkają na podchalu ( i ludzie wierzą , że jak góral zrobi to musi by dobrze wykonane) U mojej sąsiadki górale spierniczyli dom ( w stylu góralskim) . Masz rację, są dobre ekipy ale i jest od cholery papraków którzy żerują na tych dobrych, a opinia idzie w świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 22.06.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Jestem w trakcie budowy domu z poddaszem użytkowym i mam w planie strop drewniany oparty na belkach stropowych. Współczuję wielu różnych komentarzy ale niestety w naszym kraju przyjęty jest strop betonowy a jak chcesz mieć coś innego to niestety czeka cię wielka przeprawa z tymi mądrusiami co nie wiedzą nawet jak to wygląda a komentują.Powodzenia Mam i użytkuję strop drewniany (a nie planuję) i też uważam, że strop betonowy jest lepszy od drewnianego, choć nie pod każdym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 26.06.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Mieszkałem przez dwa lata w domu z drewnianym stropem. Dla mnie to była podłoga (mieszkałem na górze), a i tak dźwięki z dołu były uciążliwe. Nie zdecydował bym się na strop drewniany jeśli na górze miały by być pokoje mieszkalne.Jest jeszcze jedna kwestia - taki drewniany strop pali się jak pudełko zapałek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts