Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy Dogodnego - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 279
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Małgosiu,

miło że myślisz o moim tacie. A tam różnie raz lepiej raz gorzej. Dzisiaj zagorączkował do 39,5. Trochę nas to podłamało psychicznie. Dostał pyralginę i zeszło do 36,4. Bardzo się boimy, bo nie wiemy czy ten Tienam działa tak jak trzeba.

Tylko Pan Bóg może tacie pomóc. Dalej proszę wszystkich o modlitwę w sprawie uzdrowienia mojego kochanego tatusia.

Tak poza tatą, znowu pada deszcz, a jutro mają u nas robić drogę, ciągnąc kable na wodę i prąd. Wy już po. ile Was to wyniosło?

Cześć Małgosiu,

miło że myślisz o moim tacie. A tam różnie raz lepiej raz gorzej. Dzisiaj zagorączkował do 39,5. Trochę nas to podłamało psychicznie. Dostał pyralginę i zeszło do 36,4. Bardzo się boimy, bo nie wiemy czy ten Tienam działa tak jak trzeba.

Tylko Pan Bóg może tacie pomóc. Dalej proszę wszystkich o modlitwę w sprawie uzdrowienia mojego kochanego tatusia.

Tak poza tatą, znowu pada deszcz, a jutro mają u nas robić drogę, ciągnąc kable na wodę i prąd. Wy już po. ile Was to wyniosło?

Modlitwy masz zamówione Aniu :)

Co do budowy to :

- za drogę jeszcze się nie rozliczyliśmy - jutro (miało być 5200 zł, ale trochę zakres się pozmieniał i dokładnie jutro będziemy wiedzieć)

- za prąd 4 tyś w tym ( kable- które Michał sam kładł) , skrzynka, licznik, zabezpieczenia- bezpieczniki)

- za rury do wody - 210 zł ( 68 m)

:)

Niestety ten Tienam nie przynosi nadzwyczajnego efektu, wczoraj dołączyli jeszcze jeden antybiotyk. Dzisiaj mają zrobić TOMOGRAF GŁOWY posiew płynu mózgowo-rdzeniowego.

Wciąż jest duża niepewność, jesteśmy wyczerpani psychicznie, ale wciąż mamy nadzieję, że Pan Bóg pozwoli mojemu tacie zobaczyć nasz domek.

Cały czas proszę o modlitwę w intencji mojego Tatusia.

Dzisiaj robią nam drogę, w poniedziałek ściągną humus (ciekawe ile wody będzie), ale od razu Sławek będzie robił drenaż.

Pozdrawiam

Ania

Tomku, dziennik założę z pierwszym wbiciem łopaty.

i pamiętaj o zdjęciach :)

A Ty Tomku będziesz jeszcze zaglądał na forum, jak już skończycie budowę?

Niech spróbuje nie :evil: :evil: :evil: , a kto będzie nam podpowiadał, jak Ci co się wybudują przestaną pisać???

A z kim na piwo się umówimy w końcu??? :wink: :wink:

No właśnie, co z tym piwem? Jestem za!!!!!

Będę zaglądał :) a z tym piwem to dobry pomysł, za trochę... :D Koniec budowy praktycznie już tuż, tuż. Jednak pracy w domu zostaje na naście miesięcy czy lat. Będzie co fotografować. W planach mam zrobienie obłożenia schodów, część mebli, nowe akwarium, lokum dla przyszłego psiaka i tak dalej można wymieniać. Jedyne co się zmieni, to nie będzie już u mnie zdjęć urządzonego domu. Szanuje czyjąś prywatność, swoją jeszcze bardziej. Czyli jakieś poszczególne etapy bez całościówki. Na oględziny to co z niektórymi osobami możemy się umówić, fotki dla wszystkich nie będzie :roll: :)

Rozumiem Cię doskonale z dalszymi zdjęciami Tomku.

chociaż trochę szkoda, bo fajnie się oglądało Wasze postępy.

A jak będziecie się umawiać na piwo to nie zapominajcie o mnie. Pomimo trosk jakie ostatnio na nas spadły chętnie się spotkam.

Dzisiaj mój mąż szaleje u nas na działce (w końcu). Jutro ma zawieźć moja mamę i dzieci nad morze, a tu moja Ola zagorączkowała do 39C. Z tatą bez zmian.

Jejku Aniu, człowiekowi wierzyć się nie chce, że w XXI wieku nie mają dobrego leku :( :( :( Może ten drugi przyniesie jakiś pożądany skutek :( :(

TMK - rozumiem i nie będę namawiać na zdjęcia ( ale może na PW jakieś od czasu do czasu? :D :D )

PIWO - propozycja :

CO POWIECIE NA 31.07.2009 GODZINA 19:00 "ZWIĄZKI ZAWODOWE" - OGRÓDEK? jak nie przyjdziecie, to będę tam sama siedzieć :evil:

Oczywiście mają przyjść wszyscy, którzy mają ochotę, tylko jak się poznamy :lol: :lol: :lol: :lol:

Trabiego ( jeśli przyjdzie znam), ale z resztą będzie kłopot:) :

Wiem, może znak rozpoznawczy @-------->--->---- biała róża w ..... zębach

kurcze 31 lipca będę nad morzem, bo za tydzień jadę do dzieci. Bo moja mama zwariują z trójką wnucząt.

co roku jeździła z moim tata, zabierali moją dwójkę i mojego siostrzeńca. W tym roku wczasy opłacone, tata w szpitalu. Sławek jutro ich zawozi a ja potem ich przywiozę. Wracam 1 sierpnia. O ile sytuacja z tata będzie stabilna, wciąż głęboko czuję że pokona chorobę. Siostra ma urodziny 28 lipca i podświadomie myślę, że zrobi jej prezent.

TMK -[/b] rozumiem i nie będę namawiać na zdjęcia ( ale może na PW jakieś od czasu do czasu? :D :D )

PIWO - propozycja :

CO POWIECIE NA 31.07.2009 GODZINA 19:00 "ZWIĄZKI ZAWODOWE" - OGRÓDEK? jak nie przyjdziecie, to będę tam sama siedzieć :evil:

Oczywiście mają przyjść wszyscy, którzy mają ochotę, tylko jak się poznamy :lol: :lol: :lol: :lol:

Trabiego ( jeśli przyjdzie znam), ale z resztą będzie kłopot:) :

Wiem, może znak rozpoznawczy @-------->--->---- biała róża w ..... zębach

Małgoś...! :lol: Przecież napisałem że będą fotki z tego co będziemy robić, nie będzie tylko takich przekrojowych np cały urządzony salon z widocznym sprzętem rtv itd. Może jestem ostrożny może przesadzam, ale uważam że takie zdjęcia przy prowadzeniu długiego dziennika, to proszenie się o kłopoty. Jak ktoś kogo znam będzie chciał zobaczyć, to dostanie fotkę na pw, albo jeszcze lepiej jak nas odwiedzi w domku - będzie o czym pogadać przy kawce :)

a 31 z naszej strony bardzo możliwy, do 2 sierpnia mamy urlop to może się trochę wyrwiemy :) Trabiego także znam, resztę jakoś namierzymy (w razie czego wymiana profili na NK ;) ) Tylko gdzie są "związki zawodowe"? :D

Róża odpada :p

Aż mi żal, że 31.07 nie będę mogła.

Jutro poczytam instrukcje Tomka w sprawie wklejania zdjęć, bo już zaczyna być co.

Woda podciągnięta, jutro ściągają humus z działki. Oglądając zdjęcia z montażu rur pod wodę, widzę, że jezioro murowane.

Tomek masz rację z tymi zdjęciami domku, to pełna instrukcja dla ewentualnych złodziei.

Ja Tomka i Gosię bym rozpoznała, ale skoro róża odpada to macie w domu jakiś numer muratora.

TMK - masz rację z tymi zdjęciami i popieram Cię.

Wiesz koleżanka była teraz na weselu u swojej koleżanki, jej córka brała ślub i podczas tego wesela kiedy wszyscy się "super" bawili, okradziono ich i gości, którzy zostawili swoje komórki , laptopy kasę itp. u nich w domu. Na szczęście kopert państwa młodych nie znaleźli, ale bardzo przykre to było. Nabrali kredytów, bo dopiero co się wybudowali, wykosztowali na ślub, a tu jeszcze jakieś skur................. zabrali co chcieli :evil: :evil: :evil: