Koczor 28.11.2003 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 Witam. Nabylem wlasnie droga kupna lampe zewnetrzna i chce ja podlaczyc.Plan jest taki, ze lampa po zmroku ma sie sama zapalac lekkim swiatlem (zazyc) a w przypadku kiedy ktos sie zblizy do budynku lampa ma sie rozpalac pelnym swiatlem. Jak to zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 28.11.2003 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2003 A ma ona taka funkcje? Bo ja tu w Makro widzialem takie lampy, ktore sa w tym celu wyposazone w odpowiednia elektronike. Taka lampe mocuje sie w wybranym miejscu jak kazda inna i podlacza jak kazda inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 29.11.2003 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 będzie jeżeli zakupisz dwie lampy - jedna z funkcja reagowania na zblizające się "obiekty" a druga normalna tyle ,że z zamontowaną odpowiednio słaba żarówką. Zarówno pierwsz jak i druga jest bez problemu do kupienia w sklepach a odejdzie ci droga i często w takich lampach zawodna elektronika. Ja tak zrobiłem u siebie i nie narzekam. W sprawie dwóch w jednym nie pomogę-nie jestem elektr-ykiem ( -onikiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 02.12.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Mam dwie lampy. Jedna z żarówką Philipsa, o ile pamiętam 6W,która zapala się o zmroku, drugi halogen 150W z czujnikiem ruchu. Tą małą zainstalowałem dopiero latem tego roku. Po trzech miesiącach eksploatacji chyba zdemontuję halogen. Oświetlenie jest - jak dla mnie - wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roki 11.03.2004 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 pytanie ?Czy nie mieliście Forumowicze problemów ze strony osób przechodzących , że takie reagowanie na ich ruch za ogrodzeniem powodujacy zapalanie halogenu 150 W powoduje reakcje lekko mówiąc - agresywne , zę " po oczach hamie !!! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 11.03.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 pytanie ? Czy nie mieliście Forumowicze problemów ze strony osób przechodzących , że takie reagowanie na ich ruch za ogrodzeniem powodujacy zapalanie halogenu 150 W powoduje reakcje lekko mówiąc - agresywne , zę " po oczach hamie !!! " Nie. Ale mala poprawka: do tego stosuje sie halogeny 500 W! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 11.03.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Mam dwie lampy. Jedna z żarówką Philipsa, o ile pamiętam 6W,która zapala się o zmroku, drugi halogen 150W z czujnikiem ruchu. Tą małą zainstalowałem dopiero latem tego roku. Po trzech miesiącach eksploatacji chyba zdemontuję halogen. Oświetlenie jest - jak dla mnie - wystarczające. Juras - ja podłączyłam lampy przy furtce, nad drzwiami wejściowymi i nad garażem właśnie do czujki zmierzchowej. Jeszcze nie użytkuję, ale wydaje mi się , że to wystarczy (żarówki energooszczędne - chyba 11 W). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts