Piotr_M 22.06.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Mam prośbę - mam bardzo mało miejsce w pomieszczeniu które planuję wykorzystać jako dodatkową łazienkę i chciałbym aby natrysk był "przechodni" do wc czyli dokładnie przejść przez natrysk aby skorzystać z wc.Kiedyś widziałem jakieś zdjęcie w gazecie i wyglądało całkiem rozsądnie.Czy ktoś ma takie rozwiązania i może się podzielić uwagami oraz zdjęciem? pozdrawiam Piotr_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 22.06.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Przejść przez natrysk żeby skorzystac z wc? Wyobraźnia mnie zawodzi, też chcę to zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.06.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ...tak na przykład (zdjęcie chyba pochodzi z forum, ale nie wiem, czyje): http://img524.imageshack.us/img524/2976/az5351196428bc4d7d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 22.06.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Trochę moze byc to uciązliwe, jak np. podłoga bedzie mokra po braniu prysznica No chyba, ze od razu wycierac do sucha albo czekac, aż wyschnie, zanim skorzysta sie z wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 22.06.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ...tak na przykład (zdjęcie chyba pochodzi z forum, ale nie wiem, czyje): Gratuluję pomysłu właścicielowi tego rozwiązania. Chyba podpatrzę - zmieszczę jeszcze umywalkę. Może jescze inne podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 22.06.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 w tym przypadku zrobiłabym kibelek podwieszany za nim dopiero prysznic przejście byłoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 22.06.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Pomysł ze zdjęcia bardzo oryginalny, ale też bardzo ale to bardzo niepraktyczny. Po każdym prysznicu w takim pomieszczeniu będziesz miał absolutnie wszystko zachlapane (nie tylko podłogę ) Lepiej zrobić tak jak pisze anetina, kibelek i umywalka z przodu a na końcu prysznic do tego choć częściowo osłonięty (szyba/zasłonka) Jakie wymiary ma ta Twoja łazienka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 22.06.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Też obawiałabym się, że będzie to strasznie niepraktyczne.. Jakoś sobie nie wyobrażam, żeby chciało mi się po każdym prysznicu wszyściutko w łazience wycierać do sucha... Nasunęła mi się jeszcze jedna propozycja, o której czytałam tu kiedyś: jakiś forumowicz szukał zupełnie składanych drzwi prysznicowych do łazienki. Z tego co kojarzę, miało to być chyba rozwiązanie bez brodzika, czyli podobnie jak na zdjęciach Sure. Sprawa fajna do malutkiej łazienki - na stałe drzwi mogą być złożone "na ścianie" i jest przejście, a podczas kąpieli rozkładają się jak parawan. Może ktoś z forumowiczów będzie to lepiej kojarzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.06.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Wiecie, konstrukcja pewnie bardzo zależy od samego kształtu łazienki. Bo można nawet zastosowac jakąś kabinę montowaną bezpośrednio na płytkach, w której drzwi się składają. No i zależy od przeznaczenia łazienki, jeżeli jest dodatkowa i przez większą część roku będzie służyła tylko jako WC, to tez warto przemyśleć taką opcję jak powyższa. Ja w mojej małej "gościnnej" łazience wstawiłam kabinę i teraz mam obawy, ze będzie ciasno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 22.06.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 o właśnie - tutaj o tym pisali http://forum.muratordom.pl/skladana-kabina-prysznicowa-do-malej-lazienki-szukam,t125759.htm?highlight=kabina prysznicowa składana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 22.06.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Rzuć okiem na tą - moim zdaniem całkiem fajne rozwiązaniehttp://www.swistak.pl/a3063860,Kabina-polokragla-SATINA-bezbrodzikowa.html# http://zdjecia.swistak.pl/03/063/3063860_1.jpg http://zdjecia.swistak.pl/03/063/3063860_2.jpg Oczywiście wymaga to kąta łazienki, w którym kabinę można umieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybkin 22.06.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ...tak na przykład (zdjęcie chyba pochodzi z forum, ale nie wiem, czyje): http://img524.imageshack.us/img524/2976/az5351196428bc4d7d.jpg Przy wlaczonej podlogowce,,podloga bedzie sucha po max 10minutach,takie razwiazania sa uzywane na statkach w kabinach zalogi i bardzo dobrze sie sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka.Cyganka 22.06.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 O kurcze , w szoku jestem , ja jesiania taki prysznic wymyslilam , i mam go juz , używam od marca, ale nie sadzilam ze ktos moze a rownie pokrecony pomysl wpaścJak komus opowiadalam to sie w glowe pukali.Przechodze sobie z sypialni do lazienki , brodzika nie ma , jest z plytek , wiec podloga rowna , bez progów Zetka : zapewniam cie ze nic a nic nie wylewa sie poza drzwi , dobre drzwi ,z taka listwą - rynienka na dole i na posadzce nie trzeba zupelnie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.06.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 o... ..to może wrzucisz jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka.Cyganka 22.06.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 wrzuce jutro , w kazdym razie tak opisowo : jest to wneka-przejscie 100 cm , na przeciwnych scianach proste szlkane drzwi , z tego te od strony lazienki przezroczyste a te od sypialni matowe ( nie jestem az taka ekshibicjonistka ) Oczywiscie do lazienki jest tez tradycyjne wejscie , drzwiami , z przedpokoju Poł lazienki musialam zburzyc , wsyztskie instalacje poprzestawiac ale zadowolona jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 22.06.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Zetka : zapewniam cie ze nic a nic nie wylewa sie poza drzwi , dobre drzwi ,z taka listwą - rynienka na dole i na posadzce nie trzeba zupelnie nic Mój komentarz dotyczył tylko i wyłącznie tego zamieszczonego wyżej pomieszczenia. Wyobrażam sobie że po każdym prysznicu zachlapana jest cała podłoga, ściany a na dodatek ten kibel, umywalka, lustro.. Z tego co piszesz wnioskuję że u Ciebie prysznic jest jednak jakoś odizolowany od reszty (szklanymi drzwiami) a tu nie ma zupełnie nic. Jeśli ktoś by się jednak uparł na dokładnie takie rozwiązanie jak na powyższym zdjęciu, można by dać nad prysznicem wygiętą w półokrąg rurke i na niej zawiesić zasłonke, która będzie używana tylko w momencie korzystania z prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka.Cyganka 22.06.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 No fakt , nie zauwazylam ze na tym zdjeciu sa tylko jedne dzwi , a za brodzikiem nie ma. To rzeczywiscie niedobre rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 23.06.2009 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 wrzuce jutro , w kazdym razie tak opisowo : jest to wneka-przejscie 100 cm , na przeciwnych scianach proste szlkane drzwi , z tego te od strony lazienki przezroczyste a te od sypialni matowe ( nie jestem az taka ekshibicjonistka ) Oczywiscie do lazienki jest tez tradycyjne wejscie , drzwiami , z przedpokoju Poł lazienki musialam zburzyc , wsyztskie instalacje poprzestawiac ale zadowolona jestem Już jutro - można prosic o zdjęcie/a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka.Cyganka 23.06.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Piotr - wieczorem zrobiłam ale nędzna jakość bo telefonem , przy slabym oswietleniu. Ale teraz jestem w biurze , wezme z pracy aparat , i i po pracy zrobie lepsze i wstawie ( o ile sie naucze jak to zrobic ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 23.06.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 ...tak na przykład (zdjęcie chyba pochodzi z forum, ale nie wiem, czyje): http://img524.imageshack.us/img524/2976/az5351196428bc4d7d.jpg Bardzo ładne ale cholernie niepraktyczne. Żeby do tego chociaż jakies zasłonki byli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts