aniamar 24.07.2009 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Brak prywatności tak Nas już zmęczył, a kropkę nad „i” postawiły ubijane na weekendzie, rano, kotlety, że zdecydowaliśmy się na kupno działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 24.07.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Czeka Nas, więc niemało pracy, ale będąc dobrze przygotowanym z pewnością temu podołamy. Szczególnie, że nagroda jest wyjątkowo atrakcyjna i naprawdę jest, o co walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 To niełatwe zadanie podjęłam od przeglądnięcia anonsów i ku ogromnemu zdziwieniu znalazłam mnóstwo ogłoszeń. Spisałam te, które wydawały mi się ciekawe i po pracy z mężem zaczęliśmy sprawdzać te oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Wybierając miejsce pod uwagę braliśmy wiele czynników: lokalizacja ( czy nie jest za daleko od miasta, czy nie będzie korków jak wszyscy fanatycy domów będą na raz wyjeżdżać rano do pracy a później wracać), kształt i rozmiar( by nie była za wąska, za mała najlepiej w kwadracie), dojazd(z drogi gminnej by nie było problemu z odśnieżaniem i z oświetleniem), strony świata( by można było długo korzystać z dziennego światła, by w pokoju dziennym słońce docierało w godzinach popołudniowych), odległość od mediów, czyli wodociągu, kanalizacji, instalacji gazowej i linii energetycznej i cena, za którą ją można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Jednak działkę idealną niełatwo znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Nic godnego uwagi nie znaleźliśmy, bo żadna z oferowanych działek nie spełniała Naszych kryteriów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Za dwa dni pojawiły się nowe anonse a wraz nimi kolejne ogłoszenia. Wertując gazetę zatrzymałam się na ciekawym ogłoszeniu. Od razu przykuł moją uwagę. Nie zwlekając ani chwili zadzwoniliśmy i umówiliśmy się na obejrzenie. Działka 12 arów, blisko Rzeszowa,15 min od miasta i cena dość kusząca. Okazało się, że jesteśmy pierwszymi, którzy ją oglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Pierwsze wrażenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Teren spadzisty, działka z wjazdem od południowego wschodu a ziemia czarna tzn. bardzo dobra pod uprawy- wprost idealna, ale na budowę domu niezbyt korzystna, bo nie są to piaski ani żwiry. Media blisko działki a niektóre na niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Gdy tak oglądaliśmy ten grunt przyszła właścicielka działki obok(siostra sprzedającej) i zaczęła nas podpytywać czy nie chcielibyśmy do tej dokupić jeszcze 7 ar jej działki. Decyzji o kupnie nie podjedliśmy. Podziękowaliśmy grzecznie i odjechaliśmy. Odwiedziliśmy jeszcze kilka ofert, ale ciągle wracaliśmy pamięcią do działki ze spadkiem. Zauważyłam nawet, że zaczęliśmy kolejne działki porównywać do niej i ciągle o niej mówiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Naszym początkowym wymaganiom działka spadzista nie sprostała, ale było w niej coś takiego, że aż trudno opisać. Przyciągała Nas do siebie. Im częściej powracałam myślami o niej to tym bardziej chciałam ją mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Po paru godzinach zdecydowaliśmy!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Kupujemy ją, tzn. kupujemy tzw. trudną działkę. Zdaliśmy sobie sprawę, że budowa domu będzie wiązać się z większymi kosztami, bo teren nie jest łatwy. Te wydatki mają być zrekompensowane przez cenę. Jeżeli nawet dołożymy na budowie domu to w rozliczeniu całościowym nie wypadnie tak źle a może nawet zyskamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Taki teren wymaga nie lada wyczynu, aby go później zagospodarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Chcemy dać przykład na to, że można to zrobić tylko trzeba pomyśleć nad oryginalnym pomysłem i efektownie dostosować go do terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Zadzwoniliśmy do właścicielki z informacją, że chcemy ją kupić i nie musi już jej nikomu pokazywać, ale było już za późno. Drugi oglądający klient zdecydował się od razu o jej kupnie. Zostawił sobie tylko 2 dni na 100% potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 30.07.2009 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Ogarnęła mną złość. Byłam tak blisko celu a okazało się, że jednak za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 31.07.2009 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Wzięliśmy jednak poprawkę, że w razie jakby się ten klient wycofał to my ją kupimy i właścicielka nie musi dawać z powrotem ogłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 31.07.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Zastanawiając się nad tą zaistniałą sytuacją przypomnieliśmy sobie o siostrze sprzedającej, która miała 7 arów. Zajechaliśmy, więc do niej z pytaniem czy oferta jest nadal aktualna. Okazało się, że tak. Klient, który zadeklarował się na 12 ar nie zainteresował się działką obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 31.07.2009 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Umówiliśmy się, że sprawdzimy w gminie czy będzie można się na tej 7 ar działce wybudować, jeżeli tak to ją kupimy. Musimy tylko sprawdzić czy zmieścilibyśmy się z jakimkolwiek domkiem. Działka niby nie mała, ale w kształcie prostokąta, długa a wąska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts