Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moja nowa wizja Prymulek 3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 561
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wybierając miejsce pod uwagę braliśmy wiele czynników: lokalizacja ( czy nie jest za daleko od miasta, czy nie będzie korków jak wszyscy fanatycy domów będą na raz wyjeżdżać rano do pracy a później wracać), kształt i rozmiar( by nie była za wąska, za mała najlepiej w kwadracie), dojazd(z drogi gminnej by nie było problemu z odśnieżaniem i z oświetleniem), strony świata( by można było długo korzystać z dziennego światła, by w pokoju dziennym słońce docierało w godzinach popołudniowych), odległość od mediów, czyli wodociągu, kanalizacji, instalacji gazowej i linii energetycznej i cena, za którą ją można kupić.

Za dwa dni pojawiły się nowe anonse a wraz nimi kolejne ogłoszenia. Wertując gazetę zatrzymałam się na ciekawym ogłoszeniu. Od razu przykuł moją uwagę. Nie zwlekając ani chwili zadzwoniliśmy i umówiliśmy się na obejrzenie.

Działka 12 arów, blisko Rzeszowa,15 min od miasta i cena dość kusząca. :lol: :lol: :lol: :lol:

Okazało się, że jesteśmy pierwszymi, którzy ją oglądają. :) :) :) :)

Gdy tak oglądaliśmy ten grunt przyszła właścicielka działki obok(siostra sprzedającej) i zaczęła nas podpytywać czy nie chcielibyśmy do tej dokupić jeszcze 7 ar jej działki. :-? :-?

Decyzji o kupnie nie podjedliśmy. Podziękowaliśmy grzecznie i odjechaliśmy. Odwiedziliśmy jeszcze kilka ofert, ale ciągle wracaliśmy pamięcią do działki ze spadkiem. Zauważyłam nawet, że zaczęliśmy kolejne działki porównywać do niej i ciągle o niej mówiliśmy.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kupujemy ją, :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

tzn. kupujemy tzw. trudną działkę.

Zdaliśmy sobie sprawę, że budowa domu będzie wiązać się z większymi kosztami, bo teren nie jest łatwy. Te wydatki mają być zrekompensowane przez cenę. Jeżeli nawet dołożymy na budowie domu to w rozliczeniu całościowym nie wypadnie tak źle a może nawet zyskamy. :p :p :p :p :p

Zastanawiając się nad tą zaistniałą sytuacją przypomnieliśmy sobie o siostrze sprzedającej, która miała 7 arów. 8) 8) 8)

Zajechaliśmy, więc do niej z pytaniem czy oferta jest nadal aktualna. Okazało się, że tak. Klient, który zadeklarował się na 12 ar nie zainteresował się działką obok. :) :)