aniamar 14.06.2010 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Zaglądamy do studzienki i jak? Woda pięknie płynie. Hura robota porządnie zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 17.06.2010 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Tak wygląda dom z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 17.06.2010 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 A tak wyglądała działka jak ją kupiliśmy.http://foto3.m.onet.pl/_m/e85957fba0fbac94155414dae7e77287,12,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 17.06.2010 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Tak wygląda przód domu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 17.06.2010 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 tu przód jak ją kupiliśmyhttp://foto1.m.onet.pl/_m/212eb9d14daed66a5b8988e486016fb5,12,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 17.06.2010 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Teraz wspinamy się wyżej, oto parter budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 17.06.2010 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 przód parteru. Po lewej stronie kuchnia po prawej pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 19.06.2010 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Widok z przyszłego parteru. Ale wysoko, oj dużo tu ziemi wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.06.2010 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Tu mamy wejście do domu i 2 ściany w salonie z kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.06.2010 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Tu zaległa ściana, bo mi się nie wkleiła wcześniej i tył domu od strony ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 28.06.2010 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Zachodni bok domu, i styropian na ocieplenie fundamentów czekał u sąsiada na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 29.06.2010 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Tu zdjęcia z ocieplenia fundamentów. Najpierw izolacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 29.06.2010 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Dolny garaż, przed i w trakcie ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 29.06.2010 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Bok zachodni domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 29.06.2010 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 bok wschodni domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 29.06.2010 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Przód domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 29.06.2010 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Będąc na działce zobaczyłam przepiękną rzecz. Nagle ze wszystkich stron zlatuję się bociany i zaczynają "tańczyć". Coś niesamowitego. Wszystko dograne jakby wcześniej choreograf z nimi rozmawiał. Żadnej pomyłki precyzja, zwinność i szybkość. Przyroda jest taka piękna cieszę się, że mogłam usiąść i dostrzec to piękno, bo w tym zabieganym ludzkim życiu coraz mniej miejsca na chwilę zatrzymania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 02.07.2010 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Cyrk z wysokością. Kazałam murarzom podnieść okna na 85-90 cm po wylewce, żeby szafkę w kuchni postawić pod oknem. Okazało się, że nie możliwe jest zrobienie tego z zachowaniem wysokości na parterze. Okna wyszłyby przy samym dachu. Podjęliśmy decyzję, że podniosą wysokość o 13 cm. Taka zmiana ma nie zmienić wyglądu domu. Dla pewności konsultacja z architektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 02.07.2010 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Nie wiem, dlaczego okna projektant zaprojektował na wysokości 70 cm od podłogi a wysokość parteru zrobił na 256 cm, czym się sugerował? Dla mnie to błąd w sztuce. Z punktu użytkowania: brak możliwości postawienia szafek przy oknie. Rozumiem jeszcze w pokoju zawsze meble poustawia się tak, aby jakoś było, ale w kuchni. Tam nie da się nie postawić szafki szczególności, że jest to mała kuchnia i każdy centymetr jest tu na wagę złota. Następna rzecz to ta wysokość parteru może w mieszkaniu taka wysokość się sprawdza, ale nie w domu. Kuchnia połączona jest z salonem wiec przestrzeń jest duża. Siedząc w takim niskim a dużym pomieszczeniu ma się wrażenie, że głową zahaczy się o ten sufit albo jeszcze gorzej, że on na nas spadnie. Projektant powinien dołączać do projektu domu projekt aranżacji wnętrza, aby każdy mógł zrozumieć istotę jego twórczości. Może na papierze to ładnie wygląda, ale nie ma nic z funkcjonalnością. Następna sprawa garaż. Drzwi są za małe. Może tam wjechać niski samochód. Większe już nie wjadą. Niestety projekt nie jest najnowszy swoje lata ma. Projektant nie woził opcji, że technika pójdzie do przodu i pomału „maluchami” nie będzie się jeździło chyba, że myślał o Porsche model Boxster. To wtedy taki garaż ma sens. Tylko, że nie każdy lubi jeździć tyłkiem po asfalcie. Gorzej, gdy właściciel wcześniej kupił sobie dżipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 02.07.2010 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Chyba ostatnia moja rozmowa z majstrem przyniosła rezultaty. Już nie zgrywał mądrego i nie robił foch, że inwestorka podejmuje decyzje na budowie. Grzecznie wysłuchał i stosował się do poleceń. Praca od razu lepiej szła a ja miałam pewność, że będzie dobrze zrobione i nie musiałam załatwiać wszystkiego przez męża. Może na innych budowach pan foch majster może sobie dyktować warunki i robić jak jemu jest lepiej, ale nie na tej budowie. O nie!!!!!!!!!!:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts