Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moja nowa wizja Prymulek 3

Recommended Posts

Dodatkowo ten cwaniak już się znalazł na czarnej liście wykonawców Podkarpacia, by ostrzec innych przed tym typkiem. I żeby już nikomu innemu już nie zrobił takiego świństwa. Bo my inwestorzy mamy naprawdę wiele zmartwień a takie niespodzianki tylko demotywują do dalszego działania.

• Odpowiedzi 561
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po weekendzie zadzwonił gość, który obiecał, że nam zrobi ten dach. Stwierdził, że przeanalizował wszystko i nie wyrobi się ze wszystkimi budowami, dlatego nie może wziąć tej roboty pomimo tego, że bardzo by chciał. :(:(:(

Zostaliśmy w punkcie zerowym. Co tu dalej robić? Czy zostać przy tej ekipie, która podniosła się z ceną czy szukać gdzie indziej.

Wieczorem w poniedziałek zadzwonił majster z Dynowa powiedzieć nam, że przemyśleli sprawę i taniej jak za 65 zł/ m2 dachu nie są w stanie zrobić, bo to im się nie opłaca. My oczywiście przystaliśmy na tą cenę i umówiliśmy się na termin realizacji taki, aby nic nie podejrzewali.;);)

Od wtorku zaczęło się szukanie ekipy do dachu. Po wielu telefonach znaleźliśmy 2 wykonawców, którzy podjęliby się wykonania naszego dachu. Na jednego dostaliśmy namiary od hurtowni skąd braliśmy towar (byliśmy na innych budowach zobaczyć ich pracę i bardzo się nam spodobała) a na drugiego od znajomego męża ( tu ich pracę widział tylko mój ukochany i mu się też podobała).

• 3 weeks później...
Stawiały się ścianki na poddaszu a my wzięliśmy się za zasypywanie fundamentów z przodu działki. Tak, więc 25.09.09 i 26.09.09 był bardzo pracowity dla mnie. Ja wybierałam gruz z ziemi a chłopcy ją sypali na agrowłókninę. Wzięłam się też za zasypywanie jamy, czyli miejsca pod schodami. Plecy oraz kolana po tej robocie mnie tak bolały, że nie wiedziałam, jaką postawę mam wybrać w nocy by smacznie spać i obudzić się na następny dzień rześka do pracy.

Śmiać mi się chciało jak na następny dzień przyjechaliśmy na działkę, bo budowlańcy też mieli być, ale się zlisili i nie przyjechali. Pewnie nie chcieli pracować jak inwestorzy są na budowie, bali się, że będziemy ich obserwować.

Zapomniałabym napisać 26.09.09 byliśmy jeszcze negocjować ceny w składzie budowlanym na dachówkę.

W te 2 dni obsypaliśmy budynek wszystką ziemią, która do nas przyjechała i zrobiliśmy porządek z deskami i stemplami. Muszę stwierdzić, że dawno się tak fizycznie nie napracowałam. Ból moich pleców, kolan i ramion był ogromny, ale satysfakcja, z pracy, jaka wykonałam rekompensowała mi ten ból.

• 1 year później...

Dawno mnie tu nie było. Sama nie wiem, od czego zacząć.:confused::confused: Zastanawiam się, co z moim dziennikiem, bo skończyłam go na bardzo wczesnym etapie, a obecnie to już mieszkam, w kominku się pali a ja popijam martini.

2 dni temu zostałam zaskoczona. :jawdrop::jawdrop:Oglądając forum natknęłam się na zdjęcia łazienki, która jest wykończona tymi samymi płytkami, co moja.

Oglądając galerię forumowiczki, która to wkleiła doznałam kolejnego szoku. Styl, który ja zastosowałam u siebie znajduje się też u niej. Można napisać style. Wiele rzeczy ma podobnych, niektóre takie same.:bash::bash:

Jestem zaskoczona podobieństwem, ale niezirytowana.

Cieszę się, że jest jeszcze ktoś na tej planecie, kto ma podobny styl, co ja, bo do tej pory nie spotkałam takiej osoby.:):)