Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moja nowa wizja Prymulek 3

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 561
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marzec 2007

Wybraliśmy się do biura „dobrydom” który zajmuje się sprzedażą projektów i doradztwem. Pan był bardzo pomocny i usłużny. Polecił nam architekta, który ma dyżury u nich, aby pomógł mam przebrnąć wszystko. Porada w ich biurze jest darmowa, co nas bardzo ucieszyło. :lol: :lol: :lol: :lol:

Architekt przeglądając warunki doradził nam zrobienie badań geologicznych. Położenie naszej działki jest na terenach zalewanych wodami powodziowym.

4 km od naszej działki jest rów melioracyjny stąd ten zapis. Musimy sprawdzić, jaka dokładnie jest ziemia, ponieważ działka leży w obrębie terenu górniczego jak i poziom wód gruntowych.

Architekt polecił nam fachowca. Jest to syn znanego w Rzeszowie geologa.

Starszy geolog jest już na emeryturze, ale wiedzę przekazał swojemu następcy, który wykształcił się w tym kierunku.

Mąż umówił się z nim na działce. „Fachowiec” zrobił cztery odwierty. Poczym poinformował męża, że na tej działce nie można się wybudować. :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Pseudo geolog spanikował i miał zamiar zmyć się z działki. :evil: :evil: :evil: :evil:

Mąż prosi o wyjaśnienie, bo do niego ta wiadomość nie za bardzo dotarła i prosi o zrobienie opisu. :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?

Jakież było jego kolejne zdziwienie jak fachuncio poinformował go, że negatywnych opinii on nie wydaje. :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Jak są takie sytuacje to po prostu zabiera nogi za pas. On wydaje tylko pozytywne opinie. :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Nasza złość nie miała granic. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Nie da się tego wyobrazić, co my w tedy przeżywaliśmy. Do tej pory jak sobie przypomnę ten dzień, kiedy mój mężuś dzwoni do mnie z tą „wspaniałą” wiadomością mam boleści brzucha. Straciłam całkowitą chęć do pracy i nie mogłam się na niczym skupić.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

To sobie ojciec geolog wykształcił syna.

Synalek myśli, że będzie jechał na nazwisku i to mu wystarczy.

Może i wystarczy, ale na pewno na krótką metę. Długo tak nie pociemnia a dobrą reputację ojca szybko zepsuje. Bo zniszczyć jest bardzo łatwo a utrzymać dobre imię już o wiele trudniej.