przemciok 22.06.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Mam zamiar wybudowac dom o powierzchni 210m z wentylacja mechaniczna.W planach mam dodatkowy 3 komin ktory sluzy tylko jako kanal wentylacyjny z łazienki, a takze pozostale 2 kominy maja dodatkowe kanaly wentylacyjne.Czy jest mi to potrzebne jesli bede mial wentylacje mechaniczna.Wydaje mi sie ze to tylko niepotrzebny koszt i zbedne straty ciepla , a moze te kanaly beda takze uzyte przez wenylacje mechaniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 22.06.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Mam zamiar wybudowac dom o powierzchni 210m z wentylacja mechaniczna.W planach mam dodatkowy 3 komin ktory sluzy tylko jako kanal wentylacyjny z łazienki, a takze pozostale 2 kominy maja dodatkowe kanaly wentylacyjne.Czy jest mi to potrzebne jesli bede mial wentylacje mechaniczna.Wydaje mi sie ze to tylko niepotrzebny koszt i zbedne straty ciepla , a moze te kanaly beda takze uzyte przez wenylacje mechaniczna. Pewnie przewidziane dla urządzeń gazowych. Rozumiem, że myślisz o wentylacji nawiewno - wywiewnej z odzyskiem ciepła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemciok 23.06.2009 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Tak, wentylacja z rekuperatorem.Mysle ze nie bede budowal tego komina a takze zbednych kanalów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 23.06.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Tak, wentylacja z rekuperatorem.Mysle ze nie bede budowal tego komina a takze zbednych kanalów Daj tylko te, które są na prawdę niezbędne - kuchnia gazowa (1), kotłownia (2), kominek (2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.06.2009 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Tyle, że przepisy nakazują NIE MIESZAĆ!Albo mechaniczna, albo grawitacja...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemciok 24.06.2009 01:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Kuchnii gazowej nie bedzie wiec ten odpada, ale dlaczego po dwa dla kotlowni i kominka.Mieszac nie zamierzam tylko mechaniczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.06.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 W czym Ci kuchnia gazowa przeszkadza? Dla kominka to potrzebny kanał dymowy... (i dolot powietrza). A z tą kotłownią... Zależy od źródła ciepła. Jak pompka ciepła to ten kanał potrzebny jak psu piąta noga. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 24.06.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Kuchnii gazowej nie bedzie wiec ten odpada, ale dlaczego po dwa dla kotlowni i kominka.Mieszac nie zamierzam tylko mechaniczna Pomyłka. Oczywiście wystarczy jeden kanał - spalinowy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts