TOMASZ.LL 22.06.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Chciałem się Was zapytać, ile płaciliście za duże szafy, takie montowane w przedpokojach. Czeka mnie remont, chciałem się zorientować w cenach. Szerokości jeszcze nie jestem pewny, wysokość to ok 3m. Jak to wygląda u Was? Może macie jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cynamonka 22.06.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ja robiłam w zeszły roku, szafa 210cm - cena 2400, za jakieś 2 tyg. będą mi robić szafe w nowym ale starym mieszkaniu ale dł. 150cm - cena 1600złale na profilach stalowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZ.LL 23.06.2009 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Znajomy polecił mi jakiegoś stolarza. Od niego za małą kuchnie w mieszkaniu i szafę ok 1.7m szerokości i 2.2m wysokości wziął 8tys. Nie wiem czy to jest mało czy dużo, ma na dniach przyjść wymierzyć i mniej więcej zrobić kosztorys. Jak będę coś wiedział, to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cynamonka 23.06.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 to wziął bardzo drogo !!ja za taką szafę zapłacę 1600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 23.06.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Tomasz.LL pisał raczej o łącznej cenie za kuchnię i szafę - bez szczegółów co ile kosztowało, co jest w kuchni itd itp to raczej żadna informacja.My za małą - 120 cm szerokości - zabudowaną szafę w przedpokoju (pełne drzwi, połowa to drążek na płaszcze i półka na górze, druga połowa to same półki na buty) zapłaciliśmy 1200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cynamonka 23.06.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 aha, sorki - nie doczytałam tej kuchnija w przyszłym tygodniu będe miała montowaną tą szafę 1,5m (też jedna strona na drążki, druga półki i szuflady), zabudowa wąska przedpokoju - szafki na buty (dł. 2m/ 65cm) i kuchnia dwustronniecałość ok. 7,5tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinnab 23.06.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Szafa a szafa to jest roznica, trudno tu porownywac bez szczegolow. Koszt zalezy od tego:1. na jakim systemie, markowym czy nie, 2. z jakich plyt, np. drozszy Kronopol czy cos tanszego, 3. co w srodku 4. i przede wszystkim co na przodzie. Roznica miedzy lacobelem a zwykla plyta bedzie spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 23.06.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 2100 zł.2,30 wys, 1,75 szer.lustro+szkło mleczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZ.LL 06.07.2009 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Dosyć długo mnie nie było, miałem problem z internetem.Faktycznie słabo sprecyzowałem tamtą cenę. Tylko nie widziałem kuchni ani przedpokoju. Z tego co mówił mi, podzespoły są ze średniej półki cenowej, tak samo jak całe meble. Stolarz narazie nie ma czasu, żeby ocenić to u mnie, czekam cierpliwie. @karolinnab 1. Markowy czy nie - nie jest to ważne. Jeśli nie będzie problemów z jakością materiałów, nie będzie się zacinała itd. to mogą być tańsze no-name. To już oceni stolarz. Pewnie zależy co potrafi i jak to złoży... Macie jakieś doświadczenia z jakością nie markowych szaf? 2. Do płyt to samo. Stolarką, doborem części zajmie się osoba która zna się na tym. Nie mam takiej wiedzy, więc ciężko mi jest określić. Nie chcę czegoś taniego, co po paru miesiącach wypaczy się. Ale też nie zależy mi na tym, żeby zapłacić za coś 50% więcej, skoro można mieć dobre płyty taniej... 3. W środku na ok 75% szerokości na kurtli i płaszcze, od ziemi do ok 0.5-0.7m półki na buty, 25% szerokości na poziome półki co ok 0.4-0.6m. Chyba to jest ustawienie jest jednym z fajniejszych...Na przodzie na pewno lustro. Co do drewna, nie wiem co jest najlepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts