Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Duża szafa do przedpokoju? Cena, może zdjęcia...

TOMASZ.LL

Recommended Posts

Tomasz.LL pisał raczej o łącznej cenie za kuchnię i szafę - bez szczegółów co ile kosztowało, co jest w kuchni itd itp to raczej żadna informacja.

My za małą - 120 cm szerokości - zabudowaną szafę w przedpokoju (pełne drzwi, połowa to drążek na płaszcze i półka na górze, druga połowa to same półki na buty) zapłaciliśmy 1200 zł.

• 2 weeks później...

Dosyć długo mnie nie było, miałem problem z internetem.

Faktycznie słabo sprecyzowałem tamtą cenę. Tylko nie widziałem kuchni ani przedpokoju. Z tego co mówił mi, podzespoły są ze średniej półki cenowej, tak samo jak całe meble. Stolarz narazie nie ma czasu, żeby ocenić to u mnie, czekam cierpliwie.

@karolinnab

1. Markowy czy nie - nie jest to ważne. Jeśli nie będzie problemów z jakością materiałów, nie będzie się zacinała itd. to mogą być tańsze no-name. To już oceni stolarz. Pewnie zależy co potrafi i jak to złoży... Macie jakieś doświadczenia z jakością nie markowych szaf?

2. Do płyt to samo. Stolarką, doborem części zajmie się osoba która zna się na tym. Nie mam takiej wiedzy, więc ciężko mi jest określić. Nie chcę czegoś taniego, co po paru miesiącach wypaczy się. Ale też nie zależy mi na tym, żeby zapłacić za coś 50% więcej, skoro można mieć dobre płyty taniej...

3. W środku na ok 75% szerokości na kurtli i płaszcze, od ziemi do ok 0.5-0.7m półki na buty, 25% szerokości na poziome półki co ok 0.4-0.6m. Chyba to jest ustawienie jest jednym z fajniejszych...

Na przodzie na pewno lustro. Co do drewna, nie wiem co jest najlepsze...