anpola 22.06.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 nie wiem co mam robić? jutro wchodzi ekipa od docieplenia i położenia drewna na podbitce dachowej, która jest przedłużeniem mojego dachu i zadasza taras. Dodam tylko iż budynek jest przykryty płaskim dachem typu teriva nova. Wiec panowie fachowcy chcą przykleić 5 cm styropianu do stropodachu potem pozostawić szczelinę wentlowaną a następnie umocować deski i to by sie wszystko zgadzałao, nie wiem tylko czy ZABEZPIECZAĆ STYROPIAN SIATKĄ I KLEJEM po przyklejeniu do stropodachu? Panowie twierdzą że nie trzeba. A co Wy mi doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpola 22.06.2009 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 i co nikt mi nic nie doradzi?zaciągnąć siatką i klejem styropian czy wystarczy tylko deska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 22.06.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ptaki i myszy będą miały co dziobać jak będą szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek17 22.06.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witaj, nie wiem do czego jest potrzebny styropian o grubości 5cm. Jeżeli to ma być izolacja cieplna to proponuję minimum 15 cm. Nie znam dobrze nazewnictwa budowlanego nie mogę Ci poradzić czy musisz go zabezpieczyć przed ptactwem lub mrówkami. Wiem na pewno, jeżeli to ma być izolacja przed stratami ciepła to należy dać minimum 15 cm grubości izolację, aby spełniał Twoje oczekiwania przed stratami energii cieplnej. Pozdrawiam janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 22.06.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 nie wiem co mam robić? jutro wchodzi ekipa od docieplenia i położenia drewna na podbitce dachowej, która jest przedłużeniem mojego dachu i zadasza taras. Dodam tylko iż budynek jest przykryty płaskim dachem typu teriva nova. Wiec panowie fachowcy chcą przykleić 5 cm styropianu do stropodachu potem pozostawić szczelinę wentlowaną a następnie umocować deski i to by sie wszystko zgadzałao, nie wiem tylko czy ZABEZPIECZAĆ STYROPIAN SIATKĄ I KLEJEM po przyklejeniu do stropodachu? Panowie twierdzą że nie trzeba. A co Wy mi doradzicie? Jak za parę lat chcesz mieć jeszcze ten styropian to lepiej jest pociągnąć klejem ( jak wszyscy wszem i wobec wiedzą iż styro się utlenia i po paru latach znika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpola 22.06.2009 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ściany będą ocieplone 16 cm styropianem a 5 to tylko zewnętrzna część stropodachu, która wystaje 2 m poza ściany i zadasza taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpola 22.06.2009 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ptaki i myszy będą miały co dziobać jak będą szczeliny. jak to będą miały co dziobać, przecież ten cały styropian będzie zakryty drewnem? i mimo to będą dziobać , przez drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpola 22.06.2009 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 a co do szczelin to deska jest na pióro wpust, wiec myślę, że szczelin nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 22.06.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Jak zamknięte tak, że ptaki nie wejdą to daruj sobie klej i siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 22.06.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 i co nikt mi nic nie doradzi? a mówiłem, że trzeba ustalić dyżury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.szymkowiak 22.06.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Myślę, że szczeliny gdzieś powinny być, żeby ewentualna woda spod desek zawsze mogła odparować.A w takiej sytuacji klej i siatka wskazane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpola 23.06.2009 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Myślę, że szczeliny gdzieś powinny być, żeby ewentualna woda spod desek zawsze mogła odparować. A w takiej sytuacji klej i siatka wskazane... i bądź tu mądry polaku!? jedni mówią robić inni nie robić teraz mam dopiero mętlik w głowie:-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 23.06.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 teraz mam dopiero mętlik w głowie:-? Forum rządzi, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 23.06.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 ściany będą ocieplone 16 cm styropianem a 5 to tylko zewnętrzna część stropodachu, która wystaje 2 m poza ściany i zadasza taras. Wystający stropodach to mostek cieplny i 5 cm. to mało. Lepiej ocieplić szer. 1 m. 10 cm. styropianu - koszt taki sam a skutek 2 x lepszy, ale nie wiem jak to będzie pasować do dalszej obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpola 24.06.2009 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 jakbym mogła użyć 10 to pewnie bym to zrobiła, niestety podbitkę mogę opuścić tylko 10 centymetrów z czego 5 to styro i pozostałe 5 na oświetlenie. Te 5 centymetrów to prawdopodobnie będzie mało by umieścić świetlenie halogenowe ale właśnie się dowiedziałam iż na oświatlenie led wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts