akapap 22.06.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam, czy ktoś z Was spotkał się z wykonaniem instalacji elektrycznej w taki sposób, że główny przewód biegnie na wysokości gniazdek i w każdym z nich (gniazdka głębokie na 6 cm) jest łączenie - oczywiście równoległe. Zostało mi powiedziane, że jest to ,,lepsza'' wersja niż z puszkami na wysokości karniszy. Łatwiej się później dostać do puszki (wystarczy wyciągnąć gniazdko) i nie ma obaw, że przy wierceniu np. karniszu ktoś uszkodzi kabel. Proszę o Waszą opinię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 22.06.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Zdecydowanie jest to lepsza metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.06.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 czy ktoś z Was spotkał się z wykonaniem instalacji elektrycznej w taki sposób, że główny przewód biegnie na wysokości gniazdek i w każdym z nich (gniazdka głębokie na 6 cm) jest łączenie - oczywiście równoległe. Dobrze ci powiedziano. Tak sie teraz robi. Tyle, że ja nie kładę przewodu na ścianie, ale zjeżdżam do podłogi i przewody idą w posadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 22.06.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ... Tyle, że ja nie kładę przewodu na ścianie, ale zjeżdżam do podłogi i przewody idą w posadzce. Marzenie każdego układającego styropian pod wylewkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.06.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 ... Tyle, że ja nie kładę przewodu na ścianie, ale zjeżdżam do podłogi i przewody idą w posadzce. Marzenie każdego układającego styropian pod wylewkę... Nie narzekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.06.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 ... Tyle, że ja nie kładę przewodu na ścianie, ale zjeżdżam do podłogi i przewody idą w posadzce. Marzenie każdego układającego styropian pod wylewkę... Nie narzekają u mnie też tak było i panowie od styro nie narzekali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 23.06.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Co tam przewody, wszelkie rury od wody i CO to dopiero masakra przy układaniu styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts