Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rozmieszczenie pokoi, domu na działce wjazd połu-zachód

Recommended Posts

Już trochę czasu z tym walczę;) ale aż tak się nie spieszy wiec mam nadzieję że ostatecznie podejmę decyzję na 99% odpowiednią:)

Wymiary działki jak i budynku na zdjęciu poniżej, zastanawia mnie wjazd czy 8m od granicy działki do muru domu będzie wystarczająco.

http://img134.imageshack.us/img134/9128/moju.jpg

Mam nadzieję że doradzicie jak najlepiej;)

• 3 months później...

Mamy wjazd od zachodu. Po obejrzeniu setek projektów zdecydowalismy się na indywidualny. Wjazd- na szczęście- bliżej środka działki, ale podobnie jak tu- też trzeba się nakręcić. Mąż nie był pewien tego wjazdu, więc powbijał drewniane słupki, sznurkami wyznaczył wielkość każdego pomieszczenia, potem kazał to zwiedzać, a na końcu sprawdzaliśmy czy da radę wjechać samochodami. Dało radę!

W tym projekcie nieco przeraża to krecenie. Nie wiem czy garaż/ wiatę nie umieściłabym inaczej- w lieterę L.

• 2 weeks później...

ja w chwili obecnej oczekuje warunki zabudowy i bede mogł konkretniejsza decyzje podjąć jednak po przeczytaniu, przestudiowaniu różnych źródeł jestem bardziej skłonny ku rozwiązaniu:

http://img194.imageshack.us/img194/6012/mojyx.jpg

PS. wolał bym umieścić budynek w granicy północnej ale nie wiadomo czy się sąsiedzi zgodzą:/

• 4 months później...

Mój projekt jest firmy Inwestprojekt z adapcjami, tzn. doprojektowany został dwustanowiskowy garaż z pomieszczeniem gospodarczym i kotłownią. Mieszkamy od dwóch lat, wszystko jest ok. Nic bym nie zmieniał. Jak znajdę nr tego projektu to Ci napiszę, bo znam ten ból: cały rok szukaliśmy w gotowcach czegoś co by nam odpowiadało. Żona miała tutaj decydujący głos.

Pzdr.