Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki piec gazowy? - nowy

amber

Recommended Posts

Wnoszę nowy wątek bo w tamtym temat zboczył na manowce. Z góry przepraszam ale...

tez mam dylemat jaki piec wybrać, myślałam nad jednofunkcyjną beretta z zasobnikiem, instalatorzy namawiają mnie na dwufunkcyjny z wbudowanym zasobnikiem lub bez. Przeczytałam wiele wątków w tej sprawie i byłam przekonana do jednofunk. z zasobnikiem miedzy 70-100 litrów. A teraz po rozmowach zgłupiałam i jestem w punkcie wyjścia czyli wiem że nic nie wiem. Dom mam o podobnej powierzchni co założyciele watku. Drodzy forumowicze ratujcie.

A.

gościu, właśnie pisałam, że przegladałam forum i byłam zdecydowana a teraz po rozmowach z instalatorami nie wiem. Czy może ktoś sensownie wytłumaczyc dlaczego jednofukcyjny z zasobnikiem a nie dwyfunkcyjny z zasobnikiem. Podobne ilość wody zalezy od mocy pieca anie od zasobnika - tak twierdzi instalator. Dlatego prosze uczonych w piśmie o fachową poradę.

amber

nie polecę ci żadnej marki

najlepiej aby podpowiedział ci to ktoś z branży i do kogo ty masz zaufanie. też nie wiedziałem na co się zdecydowć, ale przyszedł czas i wybrałem jednofunkcyjnego Vaillanta z zasobnikiem i cyrkulacją CWU. potem co pojawiał się jakiś projektant czy fachowiec co coś montował lub stosował to każdy miał coś lepszego. niech nikt za ciebie nie wybiera ty musisz wiedzieć co chcesz

A ja powiem ze najlepszy jest Vaillant z sasobmikiem a dlaczego ?? bo jest mój własny :wink: :wink: :wink: