silencer7 22.06.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ostatnio usłyszałem info, że materiały z hipermarketów takich jak Praktiker, Leroy, Castorama danego producenta są dużo gorszej jakości niż te same kupione np. w składzie budowlanym itp. Co o tym sądzicie? Czy to prawda? Kupując np. klej czy grunt Ceresita w Castoramie trafię na gorszy produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.06.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Pewnie nie dotyczy to wszystkich produktów ale raczej tak. Zmiana (odchudzenie) receptury nie jest problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.06.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 zależy od kategorii. Trawertynowym płytkom nic nie brakuje..Fuga Mapei nadal jest fugą Mapei. Tak jak bateria Deante i wanna z Koła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 22.06.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Podobno plyty g-k sa duzo bardziej kruche, rury miedziane z chinskiej miedzy a korly na wegiel z cienszej blachy. Wiele firm robi troche inaczej specjalnie do marketow budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 22.06.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 rury miedziane z chinskiej miedzy a korly na wegiel z cienszej blachy. a cukier ma mniejszą zawartość cukru w cukrze - choć jak czytam o rurach z miedzy i korlach to w sumie też zaczynam się bać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 22.06.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 a cukier ma mniejszą zawartość cukru w cukrze - choć jak czytam o rurach z miedzy i korlach to w sumie też zaczynam się bać... Nie jestem znawca miedzi, ale rury miedziane do instalacji wodnej raczej nie sa ze 100% miedzi a z jakiegos stopu miedzi, wiec rura rurze nierowna Kiedys kielbasa to byla kielbasa, teraz... a ile jest masla w masle?, z cukrem tez nigdy nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 22.06.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Podobno plyty g-k sa duzo bardziej kruche, rury miedziane z chinskiej miedzy a korly na wegiel z cienszej blachy. Wiele firm robi troche inaczej specjalnie do marketow budowlanych swego czasu Castorama miała bardzo tanią miedź o grubości ścianki 0,8 zamiast 1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raydenstream 22.06.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Gorszy lepszy a czy kupujac na skladzie budowlanym jestes pewny ze zawsze towar jest lepszej jakosci?? Czesto nie jestes w stanie tego sprawdzic czy chocby bloczek porotherm jest ten sam, wazyc go nie bedziesz. Jesli kupujesz w markecie chocby kibelek i jest firmy kolo to tak jak kolega wyzej pisze to bedzie kibelek kolo. A jesli idziesz i kupujesz kompakt za 100 zl no to trzeba sie z t6ym liczyc ze jest to warte tyle ile kosztuje. Chodz z jakoscia roznie bywa. Na budowe kupilem betoniarke za 350 zl w praktikerze i zbudowala caly dom zrobila wylewki i nie nawalila, mimo tego ze sam sie smieje za taka kase i dziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 22.06.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Kupowałem płyty GK Norgips zwykłe, białe, w Platformie (Saint-Gobain Dystrybucja) i w lokalnym składzie budowlanym, te ze składu faktycznie lepsze, gips zawierał zdecydowanie mniej pęcherzyków powietrza. Niestety cena -> 25% na korzyść Platformy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 22.06.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Nie wszystko co z marketu jest beee, kibelki i umywalki to pewnie to samo co w maly sklepiku z armatura.Co do Platformy Budowlanej to mam o nich dobre zdanie, to siec sklepow dla instalatorow i bez karty nie zrobi sie tam zakupow. W Platformie kupowalem rury Pex-Al-Pe do podlogowki firmy Kan Therm po atrakcyjnej cenie a pozniej sie dowiedzialem ze to gorna polka. Sprzedawca mowil, ze rury miedziane biora tylko jakiejsc niemieckiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 22.06.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Podobno plyty g-k sa duzo bardziej kruche, rury miedziane z chinskiej miedzy a korly na wegiel z cienszej blachy. Wiele firm robi troche inaczej specjalnie do marketow budowlanych Bzdura. Nikt nie będzie przestawiał linii produkcyjnych, żeby pchać chłam do najlepszych klientów (markety biorą zazwyczaj do swoich sieci ilości pogrążające nawet duże hurtownie w rozpaczy). Markety mają wynegocjowane spore upusty cenowe z racji dużych zamówień, i nawet jeśli dowalą swoją (niemałą) marżę, to i tak mają towar w niezlej cenie. Nalezy doliczyc też "półkowy" haracz pobierany od producentów, jeśli ci w ogóle chcą w danym markecie na półce zaistnieć... Przestańcie głupot słuchać. Towar jest ten sam. Pytanie, przez kogo wyprodukowany. Dobry producent dba o swoje dobre imię. NoName'y mają dobre ceny i brak wyraźnie wyeksponowanego logo, a parametry techniczne są podle i małym drukiem pisane. No i trzeba wiedzieć, który z tych parametrów (jak już się uda je odnaleźć) jest istotny, i jak się jego wartość ma do produktów uznawanych za przyzwoite. Ot, i róznice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 22.06.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Podobno plyty g-k sa duzo bardziej kruche, rury miedziane z chinskiej miedzy a korly na wegiel z cienszej blachy. Wiele firm robi troche inaczej specjalnie do marketow budowlanych Bzdura. Nikt nie będzie przestawiał linii produkcyjnych, żeby pchać chłam do najlepszych klientów (markety biorą zazwyczaj do swoich sieci ilości pogrążające nawet duże hurtownie w rozpaczy). Markety mają wynegocjowane spore upusty cenowe z racji dużych zamówień, i nawet jeśli dowalą swoją (niemałą) marżę, to i tak mają towar w niezlej cenie. Nalezy doliczyc też "półkowy" haracz pobierany od producentów, jeśli ci w ogóle chcą w danym markecie na półce zaistnieć... Przestańcie głupot słuchać. Towar jest ten sam. Pytanie, przez kogo wyprodukowany. Dobry producent dba o swoje dobre imię. NoName'y mają dobre ceny i brak wyraźnie wyeksponowanego logo, a parametry techniczne są podle i małym drukiem pisane. No i trzeba wiedzieć, który z tych parametrów (jak już się uda je odnaleźć) jest istotny, i jak się jego wartość ma do produktów uznawanych za przyzwoite. Ot, i róznice. Ja mam inne zdanie i nie uwazam ze to bzdura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 22.06.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Na paczce wełny czołowego producenta widziałem nalepkę DIY - doklejona ręcznie. Sprawiało to wrażenie, że w fabryce specjalnie oznaczali te paczki, aby nikt przy załadunku się nie pomylił. Poza tym w strukturach sprzedażowych firm są osoby zajmujące się tylko sprzedażą do marketów, funkcjonujące rownolegle z pozostałymi przedstawicielami.Jest więc coś na rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 22.06.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Teraz na kazdym etapie kazdy szuka oszczednosci, z marketami maja specjalne umowy bo zbyt jest ogromny, wiec spokojnie oplaca sie robic specjalnie dla nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.06.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 No i spisek ujawniony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 22.06.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Jak ja lubię czytać takie posty . Polacy to taki naród gdzie wszędzie węszy spisek i niesprawdzone informacje podaje za fakt oczywisty. Czy ktoś z was ma na to dowody że towar firmowy sprzedawany w markecie jest gorszej jakości od tego kupionego na składzie lub innym sklepie? Bo ja mam sprawdzone informacje i wiem ze towar markowy nie różni się niczym od tego kupionego gdzieś indziej! No chyba że dana firma wypuści serię produktów które sprzedaje tylko w markecie, ale produkt taki jest innego modelu i nie znajdziemy go w innym sklepie czy składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.06.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 proponuje sprawdzić producentów marek własnych DIY Żaden poważny producent nie będzie mordował swojej własnej marki ... Wyprodukuje gorszy towar pod inną. A co do struktury firmy producenta - wcale nie dziwne - trochę inaczej się obsługuje kanał tradycyjny i nowoczesny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 22.06.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Gorszy może nie, ale droższy na pewno.Chociażby niedawno kupiłem taniej tynk silikatowo-silikonowy w hurtowni niż akrylowy w markecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.06.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Hmmm tylko jak porównać dwa różne tynki (zapewne dówch różnych marek) kupione w dwóch róznych sklepach ? Ale chociaż wielkość była ta sama ? Przecież NIKT nie napisał, że w DIY jest najtaniej. To po prostu trzeba sprawdzić zanim się kupi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 22.06.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Ceresit.Cena za litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts