bzyk667 23.06.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam Mam następujący problem. Wczoraj po powrocie do domu odwieszając swój garnitur zauważyłem wewnątrz mojej szafy wnękowej taki obrazek http://img31.imageshack.us/img31/4189/img0100zzw.jpg Próba skontaktowania się z właścicielem przyległego do mnie mieszkania zakończyła się fiaskiem. Z za gipso-ścianki wystają kable elektryczne. Czy jest jakiś sposób by wymusić na sąsiedzie naprawę gdzie mogę to zgłosić proszę o wasza opinie i pomoc. http://img31.imageshack.us/img31/7184/img0103zcp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 23.06.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 bo ja chyba nie rozumiem.Zrobił dziurę i zasłonił płytą gk?? Od zewnątrz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk667 23.06.2009 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 tak zrobił sobie taką mała puszke z płytki gipsowej a tak to wygląda od mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_K 23.06.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 ale tą płyte widoczna na foto to już ty umieściłeś?? widzę niezłe pole do kłótni. Czemu próba kontaktu z sąsiadem zakończyła sie fiaskiem?? Nie chciał gadać czy nie odbiera telefonu/nie otwiera drzwi?? Co to za mieszkanie?? Wspólnota?? Spółdzielnia?? Zawsze można pomarudzić o niszczeniu mienia, zagrożeniu p-poż czy niebezpieczeństwie porażenia prądem. Skończyć można na ingerencji w to, co ze ściany wystaje (nie polecam). Najpierw dołożyć starań w próbach kontaktu z sąsiadem, bo taka sytuacja jest idealna do większego konfliktu w razie złośliwości stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk667 23.06.2009 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Jest to mieszkanie własnościowe w bloku. Jest to wspólnota mieszkaniowa. Sąsiada obecnie nie ma w mieszkaniu ponieważ jest ono remontowane widać z jakim skutkiem. Tą płytę umieścili robotnicy ja przy tym nic jeszcze nie dłubałem. OD robotników nie mogłem doprosić sie numeru do właściciela w rozmowie z nimi obiecali do niego zadzwonić i zapowiadali iz pojawi sie w przeciągu godziny czego z pewnością nie zrobili bo kiedy poszedłem do nich drugi raz już ich nie było wyparowali. Jestem dość sfrustrowany wynikłą sytuacją i nie omieszkałem zgłosić mojej szkody do inspektora budowlanego droga mailową jak również do elektrowni co do policji to powiedzieli że "takie jest życie" porostu ręce mi opadają dlatego zwracam się z prośba o pomoc czy gdzieś mogę jeszcze to zgłosić bo uważa że taka samowolka grozi mi i członka mojej rodziny porażeniem prądowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 23.06.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Najpierw dołożyć starań w próbach kontaktu z sąsiadem, bo taka sytuacja jest idealna do większego konfliktu w razie złośliwości stron. Znajdz sąsiada podejrzewam ze on nawet nie wie o problemie, bo robotnicy mu nie powiedzieli. Zacznij polubownie. Strzelać z grubej rury zawsze masz czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk667 23.06.2009 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Dzięki Ale chciał bym chociaż wiedzieć czy w wypadku gdyby sprawy nie potoczyły się po mojej myśli mam jaką szanse dojść swoich praw. Też chce załatwić sprawę polubownie jednak wole być przygotowany na najgorsze dlatego wpierw zanim rozpętam wojnę chce poradzić się fachowców bo ja jestem zielony i nie znam się na prawie budowlanym i ewentualnych przepisach które mnie chronią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts