Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wełna mineralna URSA

Recommended Posts

Witam, w Leroy Merlin pojawiła sie w promocji wełna mineralna URSA Standart 150 cm w cenie 13 PLN - doliczając rabat z karty 10% cena wyniosłaby 11,70. Czy polecalibyście tę węłnę czy jednak kupić isover w cenie ok 15 PLN. pozdrawiam

nie wiem co chcesz osiagnac? jaki to ma zwiazek z warunkami stawianymi ociepleniu wg. projektu dla Twojego dachu.

A moze sprawdź tutaj- nie wiem jaki ISOVER za 15 pln ale ten rockwool jest za ca 18 i jest trochę lepszy od standartowych (czyt 0.040) ja sie skusiłem ....

18zl to Cie i tak orzneli :)

nie majac nic innego pod reka rockwool jest jakas tam alternatywa.

Dzięki za odpowiedzi - w gazetce nie ma opisu parametrów wełny ale zakłądając, ze są one podobne do tych za 15 lub 18 PLN/m2 przy 140 m2 jestem pare stów do przodu:) pozdrawiam

podobne beda jedynie wymiary szerokosci rolki pozostale nawet nie beda zblizone na korzysc. oszczednosci nie wystarcza nawet na pierwsza oplate za energie.

18zl to Cie i tak orzneli :)

nie majac nic innego pod reka rockwool jest jakas tam alternatywa.

Dlaczego alternatywą ?? Przecież toprock i superrock to całkiem przyzwoita wełna znacznie przewyzszajaca parametrami chociażby Ursa DF40

Może i orżneli ale nie widziałem nigdzie lepeszej ceny - m asz jakieś namiary??

A co do tych paru stów oszczędności to uważam ze to najgorsze miejsce i czas na budowie do oszczędności tego typu ....