Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OKNA--------Drewno czy Plastik

Gość BOR

Recommended Posts

Gość BOR

Chciałbym uzyskać jakąś nie skarzoną względami zysku opinie na temat "które są lepsze" bo już na prawde mam taki zamęt w główce że za niedługo chyba kupie sobie okna żelbetowe.

Proszę o jakieś opinie i porady.Będe niezmiernie wdzięczny.

powodzenia w szukaniu żelbetu!

Ale na poważnie.

Ze względów praktycznych i ekonomicznych tylko plastik.

Natomiast jek masz kasę i ochotę w przyszłości odnawiac okna, choć te obenie produkowane nie wymagają już tak częstrych odrestaurowywań, to drewniane.

Jedno pewne - drewniane ekologiczniejsze i "zdrowsze", w mniejszym stopniu hermetyczne.

Osobiście gdybym miał nadmiar sałaty to wybrałbym drewno, ale naprawde dobre drewno.

Chciałbym uzyskać jakąś nie skarzoną względami zysku opinie na temat "które są lepsze" bo już na prawde mam taki zamęt w główce że za niedługo chyba kupie sobie okna żelbetowe.

Proszę o jakieś opinie i porady.Będe niezmiernie wdzięczny.

To rzuć monetą :)

A na poważnie - stosunek klientów zadowolonych do niezadowolonych obu rodzajów okien jest IMHO podobny. Materiał z jakich je wykonano nie ma większego znaczenia.

Trochę sobie tu z ciebie jaja robią ;) ale nie masz się co zżymać - na tak postawione pytanie nie można udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Kazda będzie dyskusyjna.

Mam takie pytanie jeszcze

Co mam rozumieć pod pojęciem dobre drewno?

Czy chodzi o jego gatunek?

Czy może warunkowane jest to czymś jeszcze innym?

P.S. Dzięki za poważne traktownie :wink:

Jeśli drewniane to tylko dobry uznany producent, masz gwarancję, że drewno pochodzi od dobrego dostawcy, jest odpowiednio przesuszone,czą okna są pedantycznie wykonane i nie wypaczą się lub tp.

Ci najlepsi dostawcy drewna przestrzegają np. zasady scinki drewna na okna tylko zimą.

Niestety takie okna nie są tanie :(

Dobre drewno to obojętnie co ( jak wyżej ) i bez miniwczepów, nam spdobała się struktura meranti.

Najlepsze okna drewniane mają charakter - to na prawdę widać,

gdybym miał wybierać średnie lub tanie, wybrałbym plastikowe.

Często z daleka nie do odróżnienia od drewna, mniej kłopotów z myciem i zero z konserwacją.

Już wybraliśmy, na szczęście mam to za sobą.

Cz.