ShiroXPS 23.06.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Co sądzicie o budowie ściany jednowarstwowej i na to jako elewacja płytka klinkierowa po całej powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimt 25.06.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Pomysł fajny, ja tez szukałem coś na ten temat i nic nie znalazłem na forum:-? Ale za to na stronie firmy roben jet informacja:Pytanie: (19.05.2009) Mamy zamiar budować z Ytonga 36,5. Czy możemy pokryć całą elewację płytką klinkierową bezpośrednio na mur, czy lepiej użyć ocieplenia i jak to wykonać? Mamy dach kopertowy więc elewacja nie jest wysoka, a cokół będzie kamienny. Prosimy o radę. Odpowiedź: Jeśli płytki elewacyjne będą układana bezpośrednio na murze, ze względu na chłonność, bloczki należy najpierw zaimpregnować. Nie ma konieczności żadnych dodatkowych zabiegów (można kleić do wysokości 7 m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.trybulec 07.07.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Na całe systemy elewacyjne wykańczane płytkami klinkierowymi natrafiłem kiedyś w materiałach firmy Rockwool, ale tak samo w materiałach Robena. Może warto napisać do nich i poprosić o bardziej szczegółowe materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts