BRZEZKA 23.06.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Moja córcia od dłuższego czasu ma problemy z włosami. Na skórze głowy co jakiś czas pojawia się taki grubszy łupież kilka razy usunęłam go elokomem. Wiem, że szybko usuwa ale tez szkodzi na skórę .Mam prośbę czy ktoś może miał podobny problem i zastosował coś co pomogło odzyskać włosy.Ostatnio koleżanka podpowiedziała mi o szamponie , leku z firmy Vichy jeszcze go nie kupiłam chciałam jeszcze zasięgnąć informacji tutaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 24.06.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 najlepiej odwiedź dermatologa - może być to jakiś grubszy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZEZKA 24.06.2009 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 byłam już zapisał elokom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikk77 24.06.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 nie miałam co prawda podobnego problemu, ale wiem, że wzmacniająco na włosy działa napar z pokrzywy, jeśli przy tym jest łupież, to dobrze byłoby dodać też rumianku - zioła można kupić w aptece lub urwać na łące... zaparzyć, ostudzić i płukać po myciu włosy. Oczywiście jak to zioła - nie zadziałają po jednym razie, ale po kilku zastosowaniach powinno dać się zauważyc efekty. Co więcej są z pewnością bezpieczne i jako "płukanki" do włosów ich nie przedawkujesz. Jednak problem może być poważniejszy. (Pomijając wynik odchudzania się nastolatki). Dlatego lepiej oprócz "domowych sposobów" konsultować się z lekarzem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leenka 25.06.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 To proponuję wybrać się do innego, może zapisze coś innego, bo taka sytuacja u 12-latki nie jest normalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 28.06.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Kolejny dermatolog do konsultacji. Na sam łupież polecam Nizoral, koniecznie w saszetkach. A później odżywka z apteki WAX /VAX/. Działa pod wpływem ciepła czyli duuużo nałożyć i podgrzewać i owinąć folią i ręcznikiem na co najmniej 30min. Rewelacja. To jest lek polecany po chemioterapii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 29.06.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Coś mi wlazło ostatnio w oczy w temacie nastolatek gdzieś po sieci. Krótko i treściwie - sytuacja b.podobna, panienka lat 14 ( czyli ostry czas dorastania ) Po niemal totalnym wyłysieniu okazało się, iż panience brakuje oooogromnej liczby cynku i selenu. Przy takich burzach hormonalnych właściwych dla danego wieku ( plus mniemam już historyje z okresem w tle ) mogą dać obraz totalnego wypłukania z mikroelementów. Leczyć trzeba od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 30.06.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Spytałam fryzjerki /mam w rodzinie/ i... "do lekarza" koniecznie i wszystkie badania koniecznie, i do ginekologa koniecznie. Rzecz jest w środku a nie na skórze. Hormony, poziom mikroelementów, sprawdzenie diety itp. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.06.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Może to być anemia. Nie odchudza sie czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZEZKA 01.07.2009 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Dziękuję za odpowiedziMuszę córeczce zrobić badania może brakuje jej witamin i wtedy zacząć leczenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.07.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Dziękuję za odpowiedzi Muszę córeczce zrobić badania może brakuje jej witamin i wtedy zacząć leczenie. Pozdrawiam Wątpię, żeby witaminy miały tu coś do rzeczy, bo tak naprawde ludzie przeceniają ich wpływ na wiele spraw. Zacznij od zwykłej morfologii, a może sie okazać, że ma anemię (nie na darmo zwaną chorobą dziewic - dotyka często młode dziewczynki z wiadomych powodów). Jak anemia, to niedobór żelaza, a jak niedobór żelaza, to wypadanie włosów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.07.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 No i jeszcze jedno. Łupież też jest charakterystyczny dla dzieci w wieku dojrzewania. Są dobre szampony i nie ma sensu przesadzać z jakimiś preparatami, bo więcej szkody niż pożytku można zrobić. Lekarz to przepisze, bo jest lekarzem i głupio mu "przepisać" butelke szamponu z drogerii. Zawsze lepiej próbować "od dołu". Jak nie poskutkuje, sięgać po cos bardziej skomplikowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts