nedalnib 23.06.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam Poszukuję opinii użytkowników o drzwiach Pol-Skone B-30 / C-30 Mieszkam w bloku i mam teraz mam podwójne drzwi, ale: - wewnętrzne są w strasznym stanie i koniecznie muszę je wymienić [mimo że są obite matą "wygłuszającą" i całkiem szczelnie pasują] - zewnętrzne może by i mogły zostać ale są bardzo "liche" i nieszczelne; pewnie przy wymianie wewnętrznych zewnętrzne i tak trzeba będzie je ponownie montować - klatka nie jest bardzo głośna, ale zdaje sobie sprawę, że pojedyncze drzwi mogą nie dać mi takiego komfortu akustycznego jak mam teraz; stąd moje usilne poszukiwania Byłem już prawie że zdecydowany na PORTA Granit [36dB] ale w ostatniej chwili znalazłem: - Zbigmet model Alfa-B => tłumienie = 41dB [potwierdzone certyfikatem];(niestety póki co nie znalazłem żadnego dystrybutora na śląsku w okolicach Katowic) - właśnie POL-SKONE model B-30 (C-30) tłumienie 39dB O drzwiach PORTA Granit w internecie znalazłem sporo [bardzo pozytywnych] opinii. O Pol-Skone B-30 / C-30 szczerze powiedziawszy w necie cisza. (no może poza narzekaniem ogólnie na Pol-Skone ze słaba jakość, i że problemy z reklamacjami). Mimo wszystko kusi mnie to 39dB (to jednak sporo wiecej niż Porta, tama 36dB tłumienia). Jesli ktoś z Was ma któres z powyższych drzwi i może sie podzielic jakimiś cennymi uwagami to z góry dziękuję. Generalnie interesuje mnie "dzwiękochłonność" takich drzwi i "ogólne wrażenia" z uzytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nedalnib 24.08.2009 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 dobra, kupiłem Porta-Granit. Na razie jestem zadowolony. Wygląda na to, że jest ciszej niż z drzwiami podwójnymi wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawka78 01.01.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Witajcie,Pytanie do tych, co mają w bloku podwójne drzwi: Czy to rzeczywiście lepiej tłumi hałas z klatki schodowej? Chcę zamontować, ale gdzieś słyszałam, że może być efekt pudła rezonansowego. Jak to jest? Jesteście zedowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kollorowa 21.03.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ja mam C-30 z pol-skone. Kupiliśmy je jeszcze w tamtym roku i muszę przyznać że są naprawdę solidne, co jest dla mnie bardzo ważne. Zdecydowaliśmy się na antywałamaniowe, bo lepiej dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaszka 04.04.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ja również kupiłem te drzwi jeszcze pod koniec zeszłego roku. Drzwi jak drzwi, ja jestem zadowolony. Podobnie jak przedmówca zdecydowałem, ze najlepsze bedą antywłamaniówki bo w dzisiejszych czasach bezpieczeństwa nigdy za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts