slawwoj 23.06.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Ze zgrozą stwierdziłem że mieszkam 2 lata i płacę prąd budowlany - taryfa c11. Wiem, powinienem to zgłosić - nie zgłosiłem.'' Jutro wybiorę się do Zakładu Energetycznego z pytaniem czy mogą zrobić korektę za jakiś okres wstecz i przeliczyć po taryfie domowej (bodajże g11). Czy ktoś miał podobna sytuację i czy zdarzyło się komuś aby ZE litościwie potraktował klienta w takiej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.06.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 A papiery na odbiór instalacji masz? Mój znajomy, któremu po czasie robiłem odbiór składał wniosek do ZE o zaliczenie nadpłaty. Ale on miał trochę podstaw, bo w papierach (przez pomylkę) miał potwierdzenie przez ZE przylącza domowego. Bo on miał skrzynkę nie w płocie, a na ścianie budynku. Zrobił małą awanturę, że 2 lata go okradają i kazali mu napisac podanie. Ale nie ma jeszcze oficjalnej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawwoj 23.06.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Ja mam czarno na białym w umowie sprzedaży energii - taryfa c11 a skrzynka jest w płocie. Chociaż jest taki zapis, że "ZE zobowiązuje sie do dostarczenia enrgii elktr. do nieruch położonej ... nr geod ... budynek mieszkalny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts